VHP: beleid regering vreet aan rechten Surinaamse arbeider

7

PARAMARIBO, 30 apr – Het beleid dat de regering Bouterse voert is op zoveel gebieden schadelijk voor arbeiders. Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. Arbeiders hebben het niet makkelijk onder de huidige machthebbers. “De sociaalfinanciële verpaupering eist haar tol ook op in maatschappelijk opzicht. De diepe sociaaleconomische crisis waarin ons land verkeert en de afwenteling van een meedogenloos wanbeleid op de Surinaamse burger, hebben ertoe geleid dat de achturige werkdag voor de werkende klasse is veranderd.”

Mensen hebben meerdere banen om het hoofd boven water te kunnen houden. “De werkende klasse maakt langere werkuren met drie tot vier hosselbanen om het hoofd boven water te kunnen houden en om gezinnen met het minimale te kunnen onderhouden. Ondanks een ingesteld minimum uurloon worden voedselpakketten met regelmaat gedistribueerd naar alle districten”, stelt de VHP in verband met de Dag van de Arbeid.

Het is dan ook een goed moment voor overdenking. Arbeiders hebben recht op een baan met zekerheid, kwaliteit en koopkracht. In plaats van een land te zijn van groeiende onzekerheden en onbehagen, moet Suriname welvaart, optimisme en vertrouwen inboezemen. De VHP roept vooral arbeiders op om in deze moeilijke tijd niet de hoop te verliezen en te laten zien dat ze nieuw beleid willen “waar wel rekening wordt gehouden met hun belang en de toekomst van hun kinderen.”

Bekijk ook:

7 REACTIES

 1. De arbeiders moeten om levend lonen vragen. Je kan huishuur en nodige levensmiddelen en utilities met je minimum loon betalen. En iets extra over houden. De volkspresident kan je dat niet geven.


  Maak melding

 2. Lonen??? Jullie zijn snel weg om chineze slaven te worden. Alles wat de chinezen hoeven te doen is kralen en spiegels aan de regerende partij te geven om jullie zoet te houden. Ze hebben al de volgende president voor jullie gekozen zijn naam is mandarijn steven tsang. A mang au pot wang stanga in oenoe mars foe wroko. Terwijl de verdiensten van hout, goud en cocaine richting china gaan.


  Maak melding

 3. @Tungak
  Je hebt gelijk. Wanneer je naar de levensstandaard kijkt. De lonen worden in SRD uitbetaald. De Surinamers hier durven huishuur te vragen in Euro of Amerikaanse dollars. Wat bezielt deze gasten. Huizen worden verkocht tegen woekerprijzen in Euro of Amerikaanse dollar.In Europa of Amerika koop of huur je een huis met de Munteenheid (papiergeld)van dat land.Dit fenomeen is om elkaar letterlijk dood te laten bloeden voor een dak boven je hoofd. Dit is je reinste onzin. Hoe halen mensen dit in hun botte hersenen om dit te doen.Een ieder doet maar en gaat zijn gang. De mensen die dit niet kunnen opbrengen zijn aan de goden overgelaten. De rijken worden rijker en de armen worden armen. Dit schaamteloos gedrag moet direct verboden worden. Suriname ligt ver van Europa of Amerika. De mensen die dit doen horen een fikse boete te krijgen. Wanneer ons eigen SRD gewaardeerd wordt hoeven zij zulke caperiolen niet uit te halen.
  Hieruit blijkt weer hoe hebzuchtig,hebberig en achteloos zij denken. De verhuurde woningen worden niet onderhouden door de verhuurders. De huizen zitten vol met houtluizen en schimmel.Dit is ook een oorzaak dat de huurder ziek worden met al die troep die zij inademen. Elkaar kapot maken. Wat is een mensenleven waard hier in Suriname? Een ieder moet vooruit zien te komen, maar niet op deze beestachtige manier.


  Maak melding

 4. Santokhi draait zijn hoofd weg voor de realiteit. De Surinaamse samenleving moderniseert en mensen stellen steeds meer eisen om hun levenskwaliteit te verbeteren. Hij moet maar eennkijke gaan nemen in de VS en vele Europese landen. Mensen hebben op een doodnormale werkdag en ook in het weekeinde meerdere banen. Zij willen internet, een stereo installatie, een installatie om buitenlandse t.v stations te ontvangen, een plasma t.v., een auto, enz. enz. Dit alles komt niet uit de lucht vallen. Er moet hard gewerkt worden om dit te kunnen betalen. Santokhi wil de mensen een lekjere worst voorhouden door de indruk te wekken dat je niet hard voor hoeft te werken om aan deze welvaartsartikelen te komen. Foei toch…..
  !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.