Vandaag hervatting proces Decembermoorden in Suriname

19
Vandaag hervatting proces Decembermoorden in Suriname
Het gerechtsgebouw in Paramaribo, Suriname

PARAMARIBO, 30 apr – Vandaag, maandag 30 april 2018, wordt in Suriname het 8 decemberproces na drie maanden weer hervat. Het proces werd eind januari verdaagd naar eind maart. Dit omdat advocaat Irvin Kanhai had gevraagd om uitstel voor zijn cliënten Stephanus Dendoe, Ernst Geffery en Iwan Dijksteel. Kanhai krijgt vandaag de gelegenheid tijdens de Krijgsraad zitting om deze verdachten te verdedigen. Tegen alle drie heeft het Openbaar Ministerie twintig jaar celstraf geëist. Ook tegen de hoofdverdachte, nu president Desire Bouterse, had auditeur-militair Roy Elgin eerder 20 jaar cel geëist .

De zaak werd in de afgelopen maanden twee keer uitgesteld. De eerste keer in januari omdat Kanhai meer tijd nodig had voor de voorbereiding van zijn pleidooi. En vorige maand ging de geplande zitting van 27 maart om onbekende redenen niet door.

In verband met de Krijgsraad zitting zal de Wulfingstraat worden afgesloten. De afsluiting zal vanaf 06.00 uur s ’morgens plaatsvinden en na de zitting worden opgeheven. Er zal geen verkeer worden toegelaten vanuit de Henk Arronstraat naar de Wulfingstraat, maakte het Korps Politie Suriname gisteren bekend. Dit heeft allemaal te maken met de veiligheid rond het gerechtsgebouw in Paramaribo. Begin dit jaar werd deze opgeschroefd door extra bewaking buiten, waaronder deze busjes van de mobiele eenheid:


19 REACTIES

 1. Kanhai, zal nu wel 3 maanden uitstel vragen voor Bouterse ,heeft een verkeerde zin gevonden in het proces,dus moet even 3 maanden over na gedacht worden.
  Ik dacht dat de krijgsraad een beetje body had gekregen met de nieuwe zetting,dat zij zich niet zou laten manipuleren door deze sluwe zwerver .
  ALS ER nu weer uitstel komt ,ga ik echt lachen ,dan is dit land verworden tot een ,een of ander Afrikaans land waar het niet zo nou word genomen met normen en waarden.en bouta is lachende derde,mag ik een teiltje


  Maak melding

 2. Haco en Vliegende Hollander zeg GEWOON dat jullie RACISTISCHE VHP-ers – Vieze Hoop Poep-ers zijn en meer dan RACISME zit er niet in jou schedel. Bouterse verdient de HOOFDPRIJS alleen maar om het feit dat hij jou RACISTISCHE hondenbaasje Santhoki met zijn OUDERWETSE RACISTISCHE partij heeft VERNIETIGD door hem grotendeels van z’n RACISTISCHE KWAAL af te helpen. Voor RACISME is er GEEN plek in Suriname, dat MOET duidelijk zijn. De zitting van de Krijgsraad is een NEO-KOLONIALE DWALING en mag als FIGURANTE show even nog worden opgevoerd, met als resultaat NUL komma NUL, totdat de VADERLANDLIEVENDE REVOLUTIONAIREN het een HALT toeroepen waar nodig. NEO-KOLONIALISME is GELUKKIG in SURINAME op sterven na dood.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 3. Voor racisme is er geen plek in Suriname is een goed streven maar het is er wel degelijk. En niets slechts van één kant.
  En dan is er ook nog sprake van vaderlandlievende revolutionairen.
  Met vaderlandlievend kan ik leven maar wat er nou zo revolutionair is, ontgaat mij. Of het revolutionaire zou hieruit bestaan, dat een natie met een redelijke welvaart is verworden tot één die bijna aan de bedelstaf is geraakt.


  Maak melding

 4. Kanhai de zwerver zal weer om uitstel vragen en de rechter die zijn leven lief heeft zal dit zien als een bevel.
  @do the wrong thing
  Je ballen in je broek zijn onrustig vandaag.Het gaat om een straf zaak tegen moordenaars en het doet je pijn je geliefde moordenaars in de rechtszaal te zien voor de rechter.Wees niet bang het zal weer een ndp poppenkast vertoning worden.Wij verwachten niet nieuws.
  Vergeet je pillen niet.
  1 ding dat ik aan jou wil zeggen is dit….waar de rechter faalt ,de natuur zal het werk afmaken.De moordenaars die jij aanbidt zijn sterfelijk.ze hebben niet het eeuwige leven.


  Maak melding

 5. Do the RIGHT Thing, holle vaten klinken het hardst, dus ff dimmen met die grote paarse smoel van je, tot dat je gezonde verstand weer teruggekeerd is


  Maak melding

 6. Dtrt
  Wat een wijsheid,en vooral hysterie, gefrusteeds kikker

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?
  Door onzin ,als dat van jou te lezen ,het is echt van niveau, ga terug naar school en laat de kinderen bijscholen onbenul
  Bovendien de fantasie gaat met je aan de loop en realiteits zin begint te verdwijnen ,je begind dingen te herhalen ,neo-koloniaalisme ?komt dat uit china.
  Jou revolutionaire baasje heeft het helemaal voor elkaar, diepzee havens,casavefabriek, spoorlijn Paramaribo onverwacht,goud en olie deals, je zit er bovenop en verdiend er geen klote aan,slim,apoera projectstop gezet ,350.000.000miljoen down the drain, het spoor was al aan gelegd, de locomotive staan er op wagons ook aanwezig, alles veroest,150.000.000 mijl. Geïnvesteerd waar is de rest ,het laat zich raden,huizenbouw,niemand die iemand controleerde ,geld verdween als sneeuw voor de zon, en jij zegt gewoon rassisties,december moorden zijn niet gebeurt volgens jou, ze zijn op de vlucht neergeschoten, mouwane slachting niet gebeurd vrouwen en kinderen werden als mieren vertrapt ,is niet gebeurd wat is er dan wel gebeurd onder de bezielende leiding van jou baasje,agrarische sector naar de klote want dat was niet nodig ,want we hebben goud en olie,
  Hoe kunnen we de zon weer laten schijnen ,doe het goede ding,berechten die hap en naar aan te boma


  Maak melding

 7. Bouta heeft zichzelf verlaagd tot moorden, nu bid hij voor zijn welzijn in de kerk, en is hij de vroomheid zelf. Als je geen familie bij de vermoorde groep hebt zitten, houd dan je grote B…dicht.
  Als je kleinkinderen moeten horen dat hun grootvader is vermoord door deze president, wat bij de meerderheid van de Bouta aanhangers niet het geval is, dan piep je wel anders. Als je zoon of dochter of een naaste familielid vermoord word, eis je ook gerechtigheid, en wens je de dader achter slot, al gaan er jaren overheen.
  Bouta heeft dit over zichzelf afgeroepen, hij had allang zijn vrijheid terug kunnen hebben,met goed gedrag had hij misschien maar een derde van zijn straf uitgezeten, dan was hij een vrij man geweest die de hele wereld over had kunnen reizen, en een volwaardige staatshoofd kunnen zijn zonder ons Suriname zo in gijzeling te houden, waardoor geen enkel respectabele land met ons te maken wil hebben. Ik ben geen politicus en ben van geen enkel partij, het is alleen zo jammer dat ons land op deze manier naar de verdoemenis gaat.


  Maak melding

 8. Wederom wordt er achteruit gewerkt. Er is niet eens een hof geïnstalleerd. Bij eventuele veroordeling kan Bouterse in hoger beroep gaan bij het Hof. haha, Welke Hof? Hof van plezier zeker, want Suriname kent in de wetgeving wel hoger Beroep bij het Hof, maar heeft zelfs geen constitutionele hof geïnstalleerd.


  Maak melding

 9. Als je hart op de goede plek heb namens de rechters dan zal de wereld zien dat suriname een echte recht staat is . lang leven de recht staat. recht maak vrij bij god aan zien .


  Maak melding

 10. Waarom gaat het sinds 25 februari 1980 misdadig slecht met het land en volk. Simpel. Men verafgoodt onberechte moordenaars als leiders. De eeuwenoude straf is de doodstraf.
  Numeri 35-33 Op die manier zal het land niet worden verontreinigd, want moord bevuilt een land. Voor moord kan maar op één manier verzoening worden gedaan: door de executie van de moordenaar. 34 U mag het land waar u zult gaan wonen, niet verontreinigen want Ik, de Here, zal daar in uw midden wonen.’

  Oerdomme dwaze debiele idiote moordenaar aanbidders verafgoden de allergrootste moordenaar sinds 1980. Hij en allen die hem vereren zijn de oorzaak dat het gehele land is verontreinigd. Ook zij verworden met de loop van de tijd, moordenaars, drugscriminelen, rovers en dieven.
  Wee dit paars misdadig ddb minnend slecht paars dom volk, de vervloekte ndper’ s. Zij zullen de beker vol gruwelijke moorden die ze sinds 1980 op hun geweten hebben tot de laatste druppel moeten opdrinken. Oma en opa waarschuwen hun kroost voor de paarse misdadige ellende die komen gaat. Ondertussen zijn reeds vele kinderen en kleinkinderen uit het land vertrokken, naar betere oorden. Want als in 2020, dwaze paarse debiele idiote zombies weer voor vijf misdadige ddb jaren stemmen, zal ook hun generatie misdadig vervloekt zijn. Misdaad op misdaad is wat komen gaat en niemand gaat elkaar meer de helpende hand bieden. Ook de meest corrupte misdadige na dagoebal partij niet.


  Maak melding

 11. HOT NEWS :

  Ik heb vernomen dat advocaat van de huidige terechtstaande
  VERDACHTE MASSA-MOORDENAARS, zijn opdrachtgevers/clienten
  ONSCHULDIG ACHT !

  Hij zal als bijdrage aan de VERVOLGING van de ECHTE DADERS van de
  8 DEC MASSAMOORD, alle polite-onderzoeken, Justitie-onderzoeks-
  gegevens, autopsie-rapporten mbt de vermoorde Srananmans, gemaakt/
  verricht in opdracht van de toenmalige militaire machthebbers, aan de
  KRIJGSRAAD overhandigen !

  De toenmalige militairen waren boos dat er onschuldige landgenoten
  waren GEMARTELD en VERMOORD !!!
  De advocaat wil daarom dat de ECHTE moordenaars, hoe dan ook moeten
  worden gestraft, door de KRIJGSRAAD !

  Binnenkort krijgen deze KABOUTERTJES, een lijvige dagvaarding !

  WÓ SOOR DING !!!!!


  Maak melding

 12. Mensen wees voorzichtig want deze man Bouterse lijdt aan een aangeboren paniekstoornis. Heeft het gevoel de controle over zichzelf te verliezen. Hij mag dus als ’t ware niet bang gemaakt worden, dan wordt hij paniekerig en is in alles instaat.
  Een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen.

  Een bevelhebber dat buiten kennis om van de minister van leger en politie heeft gehandeld is al een strafbaar feit. Bij de decembermoorden onderzoek is de naam van de ex minister van leger en politie Iwan Graanoogst niet genoemd
  M.a.w. heeft de militair bevelhebber (Bouterse ziek mens) eigendunkelijk gehandeld en mensen laten vermoorden of vermoord.
  Op een navolgende regeringen hebben nagelaten om de bevelhebber te laten arresteren.
  En dat de zaak weer zolang duurt is ongelooflijk.

  De straf moet luiden 5 jaar doorbrengen in een strafinrichting en na die 5 jaar te hebben uitgezeten volgt de dood door ophanging.


  Maak melding

 13. Zijn jullie vast blijven zitten in 1980. Geen wonder dat ze julie roetmoppen achterlijk en dom noemen. En denk maar niet dat nederland jullie gaat redden met geld. We hebben het zelf ook nodig
  groetjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.