woensdag, april 17, 2024
HomeFotoSurinaamse autoriteiten machteloos tegenover zeepiraterij

Surinaamse autoriteiten machteloos tegenover zeepiraterij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 apr – De overheid blijkt keer op keer machteloos te staan tegenover de zogenaamde zeepiraterij op Surinaams grondgebied. Aanvallen op de kleine vissersboten blijven doorgaan. Hoewel Suriname beschikt over kustwacht, marine en rivierpolitie, valt er geen land te bezeilen met wat doorgaat voor piraat. Op dit moment worden maar liefst zestien mannen vermist.

Bekend is al dat het om de bemanning gaat van vier vissersboten. De aanvallen moeten plaats hebben gevonden voor de Atlantische kust van Suriname. Er waren in totaal twintig vissers aan boord. Vier zijn intussen terecht. Twee van de vissers blijken kapverwondingen over te hebben gehouden aan hun avontuur. Het is nog onbekend wat er met de zestien anderen is gebeurd. Volgens de Ware Tijd zijn de meesten over boord gegooid.

Aan de benen van zeker drie zijn zware starteraccu’s gebonden. Kennelijk was het de bedoeling de mannen te verdrinken. De boten zijn leeg geroofd. Voor zover bekend is er nog geen zoektocht ingezet. De kustwacht beschikt over twee hypermoderne patrouilleboten met getrainde bemanning. Het korps is aan handen en voeten gebonden als het op optreden aankomt. Dat mag alleen de politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

55 REACTIES
 1. “De kustwacht beschikt over twee hypermoderne patrouilleboten met getrainde bemanning. Het korps is aan handen en voeten gebonden als het op optreden aankomt. Dat mag alleen de politie.”
  Kan iemand mij uitleggen wat hiermee bedoeld wordt? Heeft deze getrainde bemanning geen bevoegdheid om op te treden? Waarvoor zijn zij dan aangesteld en waar mogen ze dan wel optreden!


  Maak melding
 2. Alleen in Suriname werken ze met hun hoofd in hun reet gestopt. Je schaft hypermoderne apparatuur aan, traint de bemanning hiervoor terwijl het aller belangrijkste ( lees wetgeving) er niet eens is.. Zelfs ezels zijn nu trots dat Suriname politici dommer dan hen zijn.


  Maak melding
 3. Dus de piraten weten dat deze patrouilleboten niet bevoegd zijn om op te treden, wat een verspilling, haal ze van het water dan, waarvoor zitten ze benzine te verspillen, misschien kan je ze een hengel meegeven kunnen ze nog iets nuttigs doen.


  Maak melding
 4. Is het zo moeilijk om enkele agenten van de (rivier)politie op de boten van de kustwacht te stationeren? Of zie ik het te simpel.
  Je laat toch niet jouw onderdanen door het piratentuig om zeep helpen? Afschieten die hap.


  Maak melding
 5. dit is toch te gek voor woorden ! zo een kleine bevolking met zulke problemen kunnen makkelijk opgelost worden zou je denken,dus niet want in SU zijn ze gewoon laat ik het netjes verwoorden ze zijn Laks investeren in veiligheid
  De kustwacht beschikt over twee hypermoderne patrouilleboten met getrainde bemanning met 2 van deze dingen red je het niet alleen ze moeten er 10 van hebben
  het geld hiervoor kan men laten financieren door die grote bedrijven die hier het goud komen winnen
  heel simpel
  DONG COW


  Maak melding
 6. Weer typische halfslachtige Surinaamse maatregelen. Dure patrouilleboten liggen dagelijks weg te rotten aan de Waterkant omdat er nog steeds gesteggeld wordt welk ministerie zeggenschap heeft, Binnenlandse Zaken of Defensie. Wat een gelul!!En dagelijks laten mensen het leven op zee zonder dat er ook maar iets aan wordt gedaan.


  Maak melding
 7. Als j niet weet hoe de kustlijn van Suriname en Guyana eruit ziet bek dichtgehouden,toen die Somalische piraten met gamelbootjes te keer gingen op zee,moesten de wereldmachten een wereldvloot sturen om die piraatjes met hun gammele bootjes een halt toe te roepen,bovendien vind ik die slijngaard commandant van de marine een slape lul,schiet een paar van die piraatjes aan flarden dan houdt het op,die man heeft het al jaren over alles in kaart te brengen,steeds datzelfde gelul,hoe duurt het nog om alles in kaart te brengen


  Maak melding
 8. Misdaad op misdaad overal in het land, op zee en achteraf blijken het gros der misdadigers, de dwaas Bouta als voorbeeld te hebben.


  Maak melding
 9. Kutje fu tingi broki,hersenloze garnaal ben j soms aan het dementeren,of hebt j te veel daru gezopen gistr avond;dit probleem is makkelijk op te lossen nl,als bij controle in Su wateren blijkt dat j niet beschikt over de nodige visvergunningen,gewoon dat schip of bootje met iedereen tot zinken brengen,geen medelijden,want die gasten hebben ook geen medelijden


  Maak melding
 10. Deze vorm van piraterij komt al sinds de jaren 80 voor langs de Surinaamse kust. Er is nooit iets structureels aan gedaan. Het zijn vrijwel altijd Guyanesen maar er is in al die tijd geen samenwerking met de Guyanese kustwacht gestart om dit probleem gezamenlijk aan te pakken. Al meer dan 10 jaar is bekend dat de kustwacht niet gelegitimeerd is om piraterij aan te pakken. Er wordt dan geroepen dat er een wet moet komen maar door desinteresse van de politiek is diëtetiek er nooit gekomen.
  De oplossing is misschien dat de vissers zelf bewapend met een paar zware machinegeweren de zee op gaan. Van de Surinaamse overheid hoeven ze niks te verwachten. Over 2 weken zijn de 16 die nu vermist zijn alweer vergeten


  Maak melding
 11. Er moet wetgeving ingevoerd worden waardoor vissersschepen voor de kust verplicht zijn communicatie apparatuur aan boord te hebben. In geval van nood kunnen zij direct alarm slaan en kan de kustwacht hierop inspelen. Daarnaast moet de kustwacht meer bevoegdheden en verantwoordelijkheden krijgen. Hun voornaamste taak is handhaving en dienstverlening terwijl wij weten dat dit niet meer van deze tijd is. De kustwacht moet ook haar werkzaamheden uitvoeren met beperkte middelen. Suriname heeft een brede kuststrook en de twee snelle boten kunnen niet het gehele gebied bestrijken. De kustwacht dient ondersteund te worden door de marine. Maar ik weet niet of Suriname over goed uitgeruste marineschepen beschikt. Maar mogelijk komt er hulp vanuit het buitenland. Binnenkort komt in Suriname een hoge Russische delegatie op bezoek. De politieke wil moet aanwezig zijn om Rusland om ondersteuning te vragen. Suriname moet de beschikking krijgen over een lange afstands- patrouille vliegtuig dat uren achtereen de kust kan monitoren.


  Maak melding
 12. @RobG,

  Vraag Nederland maar om hulp. Die hebben ook een tijdlang langs de kust
  van Somalië gevaren, die weten wel hoe ze dat tuig moeten aanpakken. Kunnen ze
  gelijk Bouterse meenemen naar Nederland bij de terug vaart. Haha de Russische marine
  dat is een roestbult denk maar aan de Koersk Russische kernonderzeeër. Vergane glorie.


  Maak melding
 13. @Vliegende Hollander, jij denkt nog steeds aan de periode die volgde na de teloorgang van de Sovjet Unie. Nu zijn andere tijden aangebroken. Ja we praten over twintig jaren verder en de ontwikkelingen gaan hard, heel hard. De Russen zijn terug, en dat weten zij bij o.a. de navo. De Russen speelden het klaar om op duizenden kilometers afstand van Syrië , kruisraketten af te vuren op kleine gebouwtjes van de ISIS. Het was voor hen schieten in de roos.

  Het was vorige week ook lekker prijsschieten op de kruisraketten die op Syrië werden afgevuurd door Amerikanen, Fransen en Engelsen. Van de 105 afgevuurde kruisraketten werden 71 uit de lucht geschoten door ” roestig ” wapentuig van Russische makelij. Dit roestig wapentuig is in gebruik bij het Syrische leger. Vanuit Russische oorlogsschepen werden de banen van de afgevuurde kruisraketten berekend en in kaart gebracht. Wat dacht je van een Engelse onderzeeër die geen kruisraketten kon afvuren omdat een kleine , stille Russische onderzeeër voor een verassing zorgde door ineens langs het Engelse oorlogsschip op te duiken. De Engelsen en Amerikanen hadden het niet eens door dat ze bespioneerd werden door een kleine duikboot. Suriname kan het Russisch materiaal goed gebruiken. Het afgekeurde Nederlandse materiaal heeft Suriname niet nodig.


  Maak melding
 14. @vliegende Hollander en RobG,

  Zolang Bouterse aan de macht is komen de Nederlanders sowieso niet en helpen ze
  ook niet met ontwikkelingshulp en de Russen komen ook niet. Alleen Nederlandse
  bedrijven geven nog wel een iets aan ontwikkelingshulp, zonnepanelen, voedsel voor
  daklozen laatst, maar geen ontwikkelingsprojecten op regeringsniveau. Bouterse is een
  sta in de weg voor Suriname en land is helaas steeds meer geïsoleerd. Alleen dubieuze landen
  zijn nog bondgenoten.


  Maak melding
 15. @RobG

  U bent een grappen maker met uw stellingen over Russische successen. Niemand kent de echte feiten echter indien de Russen, die echt niet achterlijk zijn, successen geboekt hadden bij het neer halen van Kruisvluchtwapens dan hadden wij het breeduit gepresenteerd gekregen. Beste RobG het is hellemaal niet moeilijk kruisvlucht wapens uit de lucht te halen indien men over AWACS beschikt. Helaas wisten de Russen dat indien zij AWACS in zouden zetten die doelwit zouden worden. De Britten waren zo zeker dat zij vanaf Cypres met Torndados vlogen die erkend inferieur zijn.
  Beste RobG Poetin is heel bekwam in make believe en fictie. Recent is hij zelfs betrapt bij de introductie van superieure nieuwe systemen gebruik gemaakt te hebben van 10 jaar oud beeld materiaal en computergames.
  RobG beide kanten waren bang dat de ander hun voor aap zou zetten. Poetin was het bangst want er is duidelijk door de VS en co gehandeld en Syrie/Rusland hebben geen enkel gecrashed/ neer gehaald kruisvlucht wapen getoond.

  Rusland, nog China nog India nog Frankrijk gaan aan Suriname boten of drones met substantiële defensie technologie beschikbaar stellen. Stel je voor dat het in handen valt van een Drugsbaron of dat het tegen hun gebruikt gaat worden.
  Voeg daar aan toe dat ondanks dat het Russische materieel veel goedkoper is dan het westerse, dan nog kost een marginaal bootje meer dan de hele begroting van Defensie en kost het net als de kustwacht pakweg 5 jaar voor dat men de dop van de brandstof tank kan open en er mee naar Bramspunt kan varen.

  RobG je bent een grappenmaker


  Maak melding
 16. Zag net dat grote delen van Nederland onder water liggen,ik weet niet waar aan het ligt,maar dan nog voor zo een rijk land,1 dg regen en dan 3/4onder water liggen,in Su regent het al bijna vier maanden,misschien moeten zij een verzoek dienen bij OW vr technische ondersteuning,of na Bouta schuld


  Maak melding
 17. Jojo voor het eerst heb ik zoveel bull shit gehoord over het neerschieten van kruisraketten als j over awacs vliegtuigen beschikt,totale onzin,een tipje van de sluier,j moet over supersonische raketten beschikken,en daar hebben de Russen diverse modellen in voorraad,op dat gebied Hebben de Russen een behoorlijke voorsprong op de Amerikanen ,het lucht verdediging systeem van de Amerikanen met kruisraketten en tomahawkis zo lekt als een baskita,de Saoedisch dachten dat ze veilig konden slapen met de aankoop van die Amerikaanse rotzooi,de houtis in Jemen hebben die droom massaal verstoord ,nu wil bijna iedereen de S 400 systeem van de Russen kopen de Saoedisch voorop Iran China zelf Turkije lid van de navo wil ze hebben,op dit moment is Amerika geen match vr de Russen,als het op bluffen aankomt wel


  Maak melding
 18. Dit is een trieste aangelegenheid. Het is nergens mogelijk om 100% criminaliteit-vrij te zijn. Maar in dit geval komt het erop neer dat de overheid niet in staat is om een belangrijke, maar kwetsbare bedrijfstak adequaat te beschermen. Het is een grove schande dat nu namens de overheid wordt gezegd dat men 2 moderne vaartuigen heeft, maar dat men met handen en voeten is gebonden? Veel Afrikaanse landen hebben last (gehad?) van piraterij op vissers. Onder andere Europese visserijdeskundigen hebben hun bij de bestrijding daarvan bijgestaan. Voor zover mij bekend is die piraterij nu tot een minimum teruggedrongen. Het gaat niet alleen om het gebruiken van grof geweld tegen de piraten. Maar vooral piraterij te ontmoedigen door gepaste maatregelen te nemen zoals regelmatige vaar- en vliegbewegingen in het kustgebied (Suriname heeft een kustlijn van nog geen 400 km). Het lijkt erop alsof de overheid andere prioriteiten heeft. De stoere taal die door vertegenwoordigers van de overheid in veel gevallen wordt gebezigd is helaas alleen podiumtaal gebleken. Immers in het binnenland kan men de bevolking niet beschermen want de politie heeft geen materiaal; Op zee kan men de vissers niet beschermen, men heeft wel materiaal en personeel, maar geen operationele bevoegdheden? Wat een klucht, maar uiteraard niet voor de familie van de vermiste vissers.


  Maak melding
 19. Rudy Fu Rangu.
  Waarom Nederland onder water loopt? Klimaatsverandering. Toen ik in de jaren 60 in Nederland kwam kende ik alleen maar die miezerige regens. Het regende dagenlang maar met heel weinig regenval.
  Tegenwoordig zijn er in Nederland ware “sibi boesies”. Het afwateringssysteem in niet gebouwd hiervoor. Vandaar.


  Maak melding
 20. Er zal een plan van aanpak ( automatisering, internet, mobiletelefoons, radar, kustwacht, politie, alle zeevissersondernemingen/werkgever, werknemers moeten worden opgezet waarin zij geregistreerd worden/zijn, woonplaats, leeftijd, enz, vertrek dag van de visserijboten en waar ze naar toe gaan om te vissen/regio, de overheid, de vissers zullen op hun boten ook apparaten moeten hebben om met de kustwacht, ea in contact te kunnen staan één maal 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365/366 dagen per paar). Ze moeten zichtbaar en in contact zijn voor de kustwacht, hun collega’s vissers op zee, hun familie, werkgevers. Wanneer ze weer in de thuishaven verwacht worden, als er zich onverwachte zaken zich voordoen en er vanuit de overheid hulp geboden kan worden.

  Er moet ook een goede samenwerking zijn van de Surinaamse overheid, kustwacht met de buurlanden, Guyana, Frans-Guyana, Brazilie en waar nodig een beroep worden gedaan op hun kustwacht, zeemacht, politie, luchtmacht, enz. De overheden van deze landen moeten bij elkaar komen om een goede plan van aanpak te maken voor samenwerking en om hulp te bieden en grensoverschrijdende criminaliteit te bestrijden.

  De zee/kustvisserijondernemingen zullen er zorg voor moeten dragen dat hun werknemers/de zeevissers over apparatuur, zware wapens, middelen mogen beschikken om collega’s en zichzelf te beschermen als ( deze)criminelen hun bedreigen en ze hun vege lijf mogen/moeten redden. In zulke dreigende gevallen op zee moeten ze van een wet in de grondwet het recht krijgen/hebben om eerst goed gericht te schieten en dan in de lucht als ze bedreigt worden. Dit is niet wie eerst schiet, maar wie bedreigt wordt mag (goed) gericht schieten. Ze moeten wel een opleiding volgen hoe te handelen als ze bedreigd worden en hoe om te gaan met zware wapens. Met kleine houten zeevisserijbootjes in blauw watera moet men rigorous te werk gaan met criminelen. Ze mogen geen tweede kans krijgen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 21. In de tweede wereld oorlog hadden de Amerikanen houten snelboten die torpedoes afvuren en Dan snel wegwezen.
  De fotos van de vissersboten lijkt een goed platform om snelboten van te maken. Bemand met lawenforcers dus mogen schieten als nodig is. Ze moeten zware buitenboord motoren hebben en een stevige machine gun aan boord hebben. Ze moeten een zeewaardige moederschip hebben gewoon een handelsboot, voor bevoorrading en voor de enforcers te laten rusten
  De vissers verplichten GPS locators te hebben en Dan kunnen we relatieve goedkoop veiligheid bieden voor de vissers.


  Maak melding
 22. @Rudi fu rangu, ken je geschiedenis en zorg ervoor niet gehersenspoeld te worden door die Russen. Armoede is erg in het land.

  Zolang Bouterse aan de macht is zal het NIET goed gaan in het land Suriname.

  Het zijn particulieren instellingen en de familie in het buitenland die het land Suriname nog staande houdt.


  Maak melding
 23. IRA jij lijdt aan delirium en zwaar ook om te denken dat particuliere instelling en familie die in het buitenland wonen het land in stand houden,in Nederland bestaan er een heleboel gaarkeukens vr wannabee ned en plaatsen waar ze paketten vr ze uitdelen,de meeste van jullie moeten zien rond te komen met een bedrag van 50 euro P mnd,wat bedrag sturen ze dan nr Su ,go sribi met j Anansi verhalen,je bent ook ziende blind,als het om de Russische suprematie gt,het zijn allemaal Amerikaanse defensie specialisten die hun meningen geven over de Russische S-400 air defence system


  Maak melding
 24. Jojo, gij laat zich beïnvloeden door de media die continu bezig zijn om Amerika en de Navo te idealiseren. Zij schromen er niet voor om zwakke geesten een mening op te dringen die men voor waar gaat aannemen. Ik sta in dit soort situaties anders. Ik bekijk de westerse media met een kritische blik. Ik laat me niet inpalmen door journalisten die bang zijn om een kritisch geluid te laten horen omdat hen o.a. een visum naar de VS geweigerd kan worden.

  De grootste verspreiders van nep-nieuws in het belang van de zitten in het westen. Zij kunnen het niet hebben dat er een tegengeluid ontstaat tegen de nep-nieuws die zij verspreiden. Ik maak gebruik van een diversiteit aan nieuwsbronnen zoals Al Jazeera, Xinhua, Tass, Antara, RT, de Belgische media,enz . Het lijkt me sterk dat het jou is ontgaan dat er heel veel slimme kruisraketten van Donald Trump uit de lucht zijn gehaald door de Syrische luchtverdediging. Er waren zelfs beelden op Al Jazeera te zien van Amerikaanse, Franse en Britse kruisraketten die licht beschadigd in handen zijn gevallen van Syrische soldaten. Deze kruisraketten en delen van kruisraketten zijn netjes afgeleverd in Moskou. Daar kunnen de Russische geleerden onderzoek doen naar hoe zij voortaan de afgevuurde kruisraketten kunnen onderscheppen en terugsturen naar de plek vanwaar ze afgevuurd zijn. Jojo dit is natuurlijk een nachtmerrie voor de supporters van Amerika die in bijna alle westerse media het voor het zeggen hebben.


  Maak melding
 25. De eigenaren van de vloot van vissers schepen hebben banden met de drugs maffia. Sommigen noemen ze cocaïne pendelboten. Deze vissersschepen halen duizenden kilo’s cocaïne op, brengen die het land binnen en zij zorgen er ook voor dat het verderfelijk spul vanuit ons land afgeleverd wordt op internationale zeeschepen die richting Europa en Amerika gaan. Het is één grote criminele orga. Geen wonder dat geweigerd wordt om gebruik te maken van GPS apparatuur. Net als in onze luchtvaart (Geen radar in gebruik) wordt ook onze scheepvaart onder het toeluikend oog van de autoriteiten misbruikt voor criminele activiteiten.


  Maak melding
 26. @RobG

  Wees Gerust ik kom uit een Rood nest, Heb dienst geweigerd en ben geen fan van de Navo nog Amerikanen. Ik ken vanaf de basis de zwakte van Kruisvluchtwapens of wel hoe makelijk ze te bestrijden zijn door een partij als Rusland. Het gegeven dat er kruisraketten doel hebben getroffen (volgens u 1 uit 3) bewijst dat de Russen niets gedaan hebben.

  Kruisvluchtwapens zijn niet stealth en kunnen door vliegende radar systemen op honderden kilometers voor hun doel gezien en gemarkeerd worden voor vernietiging. Voor de Russen niet meer dan een computergame als zij willen of durven. Uw informatie bronnen zijn gekleurd of niet op de hoogte van de stand van de techniek. Kruisvluchtwapens worden alleen toegepast boven relatief vlakke landschappen en wanneer er superioriteit is afgedwongen op de luchtafweer ofwel elke doelzoekradar die actief wordt is direct het doel voor vernietiging of word elektronisch verstoord of door Israëlisch opgeruimd.

  Dit is geen voorkeur maar rationeel inzicht in de situatie, met name het midden oosten waar ik al bijna 40 jaar kom.


  Maak melding
 27. Robg,
  Dus jij gaat binnenkort verhuizen,van Amsterdam zuid-oost naar Moskou, daar zit je volgens jou een stuk veiliger, dan ik toch aan Suriname denken er is geen hond die belangen heeft in dat land van de afrikaanse suri,stop met snuiven koekebakker


  Maak melding
 28. Rudi fu rangu ,
  Die troep hadden ze in koude oorlog ook al een beetje blanco er over en bandezwart deze uitdrukking stamt nog uit mijn militaire periode ,op de jou zo heilige site staan ook andere dingen van USA makelij met gegevens va USA versus user kijk luister en huiver dat alles is wat je er van wild geloven ,kijk naar de budget gegevens van deze twee landen qua marine ,lucht en lanndmacht daar zit wel een paar duizend miljard verschil in .
  Je zelf goed informeren, voor dat zomaar wat blaat


  Maak melding
 29. We laten ons geweer verleiden in een discussie die er toe doet ,robg blaaskaak het gaat om de vissers die problemmen hebben .
  En niet om Russen die volgen jou interesse hebben in Suriname, wat een fantasie zeg ,onzin.
  Het Surinaamse leger, luchtmacht en marine ,grootheid waanzin zoals nu blijkt.
  De kustlijn kan niet verdedig worden op een adequate manier,een paar oude machines,
  Die dan ook bijna niet gebruikt worden een leger dat bijna alleen bestaat onder officieren en officieren die het land niet eens kunnen controleren ,dus verkapt werkeloosheid ,kijk maar naar gold mening, de wild groei die uit de hand loopt en er word niets aan gedaan.
  En de boer hij ploegde voort.
  Maar als zo vaak ge zegt deze regering kan niks doet niks en wil niks,je zal maar als burger in Suriname moeten leven


  Maak melding
 30. Wanneer deze manschappen samenwerken, politie, militairen dan zal de criminaliteit veel minder worden.
  Elke rang moet zich inzetten. Alle middelen en kennis aan elkaar overdragen om tot een goede oplossing te komen. Het is toch vreemd dat de een niet weet wat de andere doet. Samenwerken om problemen op te lossen.


  Maak melding
 31. De VEILIGHEID in ons het Land en op Zee, wordt niet
  gewaarborgd door de Paarse mislukte regeringen.
  Kijk maar naar het aantal GEWELDDADIGE BEROVINGEN IN
  WONINGEN EN OP STRAAT of naar de ZWARE CRIMINALITEIT
  in de diverse regionale gebieden !

  De regering slaapt rustig verder na deze ongekende ZEE-ROOF-RAMP !

  De pres of andere ministers hoor je er niet over ! Pres gaat voor de
  show even naar Brazilie, gevolgd door NEP-GOED-NIEUWSBERICHTEN
  van het dictatoriale Nationaal Misleidings-Instituut !

  Kondre FAILLIET, terwijl de meest elementaire voorzieningen niet goed op
  orde zijn. Veiligheid vergroten door inzet politie en justitie, faalt omdat er
  groot gebrek is aan middelen en gespecialiseerde mankracht !

  Echter de Paarse machthebbers zitten met hun OLLO=-OLLO Begroting,
  als gevolg van Veel te grote overheidsuitgaven, Miljarden ongedekte
  gelddrukkerij en te weinig investeringen tbv PRODUCTIE van exporteerbare
  goederen.

  De Falende Ongeldige-GELDDRUKKERS kunnen de problemen niet meer aan,
  Sranan is verworden tot een echte BANANENREPUBLIEK !

  Het enige dat draait is de NEP-Goed-Nieuwsshow, a la Saddam Hussein !

  PS : Enkele Paarse figuranten willen liever in RUSLAND van POETIN wonen,
  vinden ONDERDRUKT WORDEN (als slaven), heerlijk !


  Maak melding
 32. Jullie maken te veel grappen
  terwijl het om heel veel mensenlevens gaat.

  Onschuldige hardwerkende mensen.

  Niet alleen de doden moet je tellen.
  Hun gezinnen en toekomst van hun kinderen.

  Suriname moet met ingang van nu op alle vissersboten camera’s met zwarte dozen plaatsen.
  Plus “Configuratie-apparatuur”.

  Configuratie is dat ze de boten via de satelliet kunnen volgen of dat de boten vindbaar zijn.

  Mocht er wat misgaan of mensen overvallen worden, boot tot zinken worden gebracht dat je dan alles terug kan zien.

  Het zullen geen kleine bootjes zijn die 4 boten kunnen overmeesteren,overvallen en over 20 man regeren.

  Men moet ernstig bij de les blijven.

  Met een zwarte die alles filmt kunnen daders getraceerd worden.

  Het gaat om met minimaal levenslang te bestraffen strafbare feiten.
  Dus ook in evenredigheid inzet en voorbereiding om daders te achterhalen.


  Maak melding
 33. In zijn glorie jaren 80-87 had de pikin ingi boi Russische vaartuigen gekocht voor de kustwacht.Maar die bleken niet geschikt te zijn voor de tropen.


  Maak melding
 34. Ik heb de hoop opgegeven dat het ooit goed komt met Suriname. Realiseer mij net dat Surinamers geen beschaving hebben. Er worden 16 vissers hoogstwaarschijnlijk vermoord. Het record van Bouterse is gebroken.
  In elk ander land wordt de familie bij zulke trieste gebeurtenissen bezocht door de president om betrokkenheid te tonen en om mee te geven dat het gehele volk met ze meeleeft. Maar naast Bouterse heeft voor zover ik het heb kunnen nagaan geen enkele minister en ook geen enkele parlementarier zich geroepen gevoeld om wat hierover te zeggen. Om welvaart te bereiken moet een volk beschaving hebben. Het gemis daaraan is als proberen behang te plakken op een muur waarvan het cement loslaat. Al zou het een poosje goed gaan met Suriname, dan zorgt het volk ervoor dat de volgende misdadiger president wordt. Het is helemaal niet ondenkbaar dat Dino Bouterse ergens in de toekomst president wordt van Suriname.


  Maak melding
 35. De amnestiewet hebben ze binnen 48 uur gemaakt. Die was niet dringend en noodzakelijk.
  een wet voor de kustwacht duurt jaren, Sjing torie.


  Maak melding
 36. het probleem is dat er geen WETTELIJKE basis is voor de kustwacht ( ja klinkt vreemd maar volgens de wet bestaat er GEEN kustwacht ! ) maw zodra de kustwacht gaat optreden kom je in juridische problemen ! een rechter zal GENOODZAAKT zijn zo een verdachte vrij te laten ! Bovendien zijn de boten van de kustwacht NIET (open) zee waardig ! Erger is dat we met 3 operationele klote helicopters zitten waarvan er vermoedelijk momenteel slechts 2 luchtwaardig zijn ( onbevestigde sterke geruchten ) maw de overheid / Suriname is VLEUGELLAM ! we gaan het NIET alleen kunnen. er MOET samenwerking gezocht worden met Guyana en andere landen van de caricom die voor dit soort zaken een samenwerking hebben met de DEA & US Coastguard die in openzee opereren en eventueel in Surinaamse wateren de verdachten kunnen overdragen aan Surinaamse autoriteiten….. maar daar wringt nu net de schoen : waarom is die samenwerking er nog steeds niet na al die jaren ? onder het mom van territoriale integriteit etc etc …. hebben we dus iets te verbergen ??? waarom een amnestie wet in recordtempo erdoor heen jagen en dit soort zaken niet ? vermoedelijk los van roof hebben deze vissers die nu vermist zijn iets gezien wat niet bedoeld was dat ze zouden zien ??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES