Nabestaanden willen geen ‘beledigde partij’ meer zijn in proces Decembermoorden

12
krijgsraad - decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 30 apr – De nabestaanden van de vijftien in 1982 geëxecuteerde mannen willen niet meer als partij deelnemen in het strafproces. Advocaat Hugo Essed heeft dit vandaag kenbaar gemaakt tijdens de zitting van de krijgsraad in Suriname. Afgezien wordt van een strategie die moest leiden tot een grotere inbreng voor de nabestaanden. Volgens de advocaat zijn de inzichten veranderd.

Tijdens de zitting zei Essed dat het de bedoeling was als ‘volwaardige strafrechtelijke partij’ deel te nemen. Dat was toen de Amnestiewet in 2012 gewijzigd werd door het parlement. De wijziging moest de in de wet genoemde amnestie uitbreiden tot de groep die verdacht wordt van het plegen van de Decembermoorden. De Krijgsraad besloot de nabestaanden toe te laten als procespartij, nadat zij daartoe een verzoek hadden ingediend.

Zoals het nu ervaren wordt, heeft de toelating niet het gewenste resultaat opgeleverd. Volgens Essed zouden de nabestaanden slechts civielrechtelijk voordeel hebben aan een eventuele veroordeling. Van een strafrechtelijke inbreng kan geen sprake zijn. Het heeft volgens Essed dan ook geen zin om verder in strafrechtelijke zin deel te nemen. De krijgsraad zal tijdens de volgende zitting een besluit nemen.

12 REACTIES

 1. Wat de paarse stinkend rijke corrupte criminele elite bendeleden allemaal voorover hebben om de dwaas bouta aan de macht te houden, ten gunste van henzelf, is over lijken gaan als het moet. Hoe dwaas is dit paars misdadig verdoemd moet het paars debiel dwaas oerdom zombievolk niet zijn om wederom in 2020 op deze misdadiger te stemmen. Binnen een mum van tijd staat Haiti zelfs boven verworden misdaad coca staat. Surbouhaiti. Ndper’ s behoren tot de groep oerdomme Surinamers, een paarsziek zeer slecht volk.


  Maak melding

 2. Ik ben ook zeer nauwe nabestaande. Die Hugo Essed is gewoon een VERWAANDE VLEGEL die graag buiten de REALITEIT leeft en HEEL GRAAG naast z’n schoenen loopt. Wat hebben de nabestaanden nou aan zo’n advocaat die het liefst met LUCHTKASTELEN bouwen van z’n NPS(je) – Na Poor Sani bezig is, dan met het zoeken naar een BEVREDIGENDE dan wel REALISTISCHE oplossing voor de nabestaanden. Gewoon een MISBAKSEL met NEO-KOLONIALE fantasie, een VALSE Sranamang.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 3. In een rechtsstaat wordt een ieder die een overtreding, misdrijf, misdaad, begaat, een wet overtreedt gestraft volgens de grondwet en verschijnt voor de rechter van rechtbank/krijgsraad, die een vonnis geeft. Ook ddb en gangsters moeten dat doen voor de 8 december 1982 moorden.

  Ook de Moiwana86moorden moeten voor de rechtbank/krijgsraad gebracht worden, waar ddb en gangsters ook verantwoordelijk voor zijn.

  Zo eenvoudig is het niemand staat boven de grondwet van een rechtsstaat. De republiek Suriname is een democratische rechtsstaat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. @ Passant

  Zo eenvoudig is het niemand staat boven de grondwet van een rechtstaat. De republiek Suriname
  is een democratisch rechtsstaat. ( Dat zou je denken, maar voorlopig heb je het behoorlijk mis.)
  Want DDB staat wel boven de grondwet van de rechtsstaat, dat is zo en zal na 2020 ook zo blijven !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Waarom dan die 8 december 1982 strafzaak voor de rechtbank/krijgsraad in de rechtsstaat Suriname?

  Bovendien zijn internationale Verdragen cq mensenrechten nog sterker en hoger dan de grondwet van een democratische rechtsstaat. Zie dan als ddb hier ook hier boven staat en wie per saldo dan aan het kortste eind trekt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. De MASSAMOORDENAAR DESI ontkomt niet aan een FIKSE
  AFSTRAFFING in de RECHTSSTAAT SURINAME !

  Intimideren van PG en de Krijgsraad zal zich keren tegen deze
  koele LEIDER van FOLTERINGEN EN MASSAMOORD !

  De PAARSE BENDE zal weer met ongrondwettige maatregelen trachten
  de medepleger van de GRUWELIJKHEDEN, uit de bajes te houden !

  De vervolging van Opa D voor de MOIWANA-Massamoord komt er
  ook aan !

  PS : Hopelijk komt het Inter-Amerikaans Hof vd Mensenrechten met
  een uitspraak over de ongrondwettige prive-Bouta-Amnestiewet.
  Dan wordt het hele geplande PAARSE misdadige scenario vernietigd !


  Maak melding

 7. Jullie worden gewoon voor de gek gehouden, er is gewoon geen genoegdoening na alles wat jullie/ wij hebben doorstaan. hoeveel kan men nog incasseren.
  Niet alleen de nabestaanden lijden hieronder genoeg mensen die rechtvaardigheid hoog in hun vaandel hebben kunnen niet aanzien hoe deze moordenaars zonder geweten van hun vrijheid kunnen genieten .Dan ben je toch een psyhco.
  Ik zal die gewonde Hawker nooit vergeten op die brandkar .wow.

  Bid tot god families.


  Maak melding

 8. Er lopen veel meer rechtsgeleerden rond dan ik ooit had kunnen bevroeden. Wat ik wel weet is dat die 08 decembertragedie ALLES te maken heeft met die vanuit het hoge Noorden gesponsorde vuile binnenlandse oorlog met een veelvoud van 15 aan dood en verderf in voornamelijk het Oosten van Suriname. En waarom zit die huichelaar/hypokriet nou daar in die hoek te huilen?


  Maak melding

 9. Domme koeien nog steeds geloven jullie de propaganda over bouterse die Nederland bekend heeft gemaakt. Dan zijn jullie nog dommer dan dat de Nederlanders denken. Jammer mijn volk zo te zien julli willen de zognaamde maatstaven uit Nederland omdat nog steeds gedacht word dat Suriname gelijk aan Nederland staat vanwege de slavernij die later kolonisatie ging heten. En Nederland ons zogenaamd moet bekostigen om wat ons is aangedaan in het verleden. Degene die dit nog geloven U zijn mijn mensen die
  Domme aap genoemd worden in Nederland. Gebruik dus je verstand en overweeg het ipv lukraak afgaan op beschuldigingen van Nederland die zijn gestart door Nederland. Kijk Turkije in het begin was het Nederland die turkije wapens verhuurde maar Syrië geld leende om wapens te kopen. In Suriname hebben we te weinig mensen voor dat maar onze grondstoffen zijn tientallen jaren geleden al in kaart gebracht. Nederland heeft Suriname niet zomaar laten vallen. Als je iemand behoevend maakt gaat die alle hulp aan nemen. Bouta kan je op dit punt alleen maar bedanken. Een Nederlander zou zeggn haal je kop uit het zand. Ik zeg por yu ede uit yu go pritie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.