Deze visser overleefde de aanval van zeerovers in Suriname

15
Deze visser overleefde de aanval van zeerovers in Suriname
Deze visser overleefde de aanval van zeerovers in Suriname

PARAMARIBO, 30 apr – Dit is één van de vissers uit Suriname, die afgelopen weekend het slachtoffer werd van rovers op zee. Vrijdagavond werden 20 mannen uit vier boten overvallen en beroofd door zeerovers. Vier van de slachtoffers kregen hulp van een andere vissersboot, waarna ze naar Nieuw-Amsterdam werden overgebracht. Met verschillende verwondingen werden ze daar naar het ziekenhuis gebracht. De andere zestien vissers worden nog vermist.

De kans is klein dat de zestien vermisten het drama hebben overleefd, zegt Mark Lall van de belangenvereniging Visserijcollectief. “We zijn met familieleden van de vissers nog steeds aan het zoeken, hopend op een wonder.” Lall zegt tegen de NOS dat sinds de overval geen vissersschepen meer zijn uitgevaren, uit angst voor de piraten.

Lees ook: ‘Surinaamse autoriteiten machteloos tegenover zeepiraterij‘.

15 REACTIES

 1. De republiek Suriname is zo in verval geraakt sinds 25 februari 1980 dat burgers her slachtoffer zijn geworden van zeer grote en grens overschrijdende criminaliteit.

  Time4Change
  Waardoor Suriname de juiste koers kan varen onder een andere president, ja toch?

  Boeng Sari Tori,

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Laten wij hopen dat de rest van de heren worden gevonden, want voor hun familie is het een grote ramp als zij niet levend en wel terugkomen. Vreselijk. Achterlijke piraten, weer iets nieuws.


  Maak melding

 3. Su heeft indertijd toch helikopters aangeschaft in India, kunnen ze deze heli dan niet
  gebruiken om deze mpp te bestrijden ?????
  Of wordt deze heli alleen gebruikt om hasj van de ene naar de andere, lokatie te vervoeren ????
  Of laat desnoods militairen incognito mee varen om deze mpp neer te maaien ter bescherming
  van onze vissers !!!!!! Sorry voor mijn vocabulaire, maar ben echt boos hierover.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Wat verschrikkelijk wat deze mensen en hun familie is overkomen. Het zou Bouterse sieren als hij als president met een militaire achtergrond nu eens krachtig optreedt tegen dit soort piraterij.


  Maak melding

 5. De directe families van de vermiste vissers zijn geruineerd. Ik hoop dat ddb hun financiele hulp Geeft. De in Gyuana woonachtigen hopelrjk krijgen de families steun van de gouvernement.
  Waarschijnlijk zijn de lijken door de stroom al in nickerie of guyana.


  Maak melding

 6. De pleesident heeft kokosolie op zijn hoofd in de mini ster van LVV kippenmest in zijn kop daarom reageert de regering niet.


  Maak melding

 7. Omdat oerdomme dwaze debiele idiote moordenaar aanhangers, de vervloekte ndper’ s een onberechte moordenaar vereren en aanbidden en alles voor over hebben deze vervloekte dwaze leider aan de macht te houden, vanwege de macht en het geld dat hij ze steeds op corrupte wijze blijft geven, zijn moord, drugs en roof de paarse cultuur geworden. Van hoog tot laag, geschoold of niet, religieus of niet, jong en oude ndper’ s zijn verantwoordelijk voor de misdaadvloek ddb. Het land is sinds 25 februari 1980 sterk verontreinigd door de vele moorden die ddb en duivelse trwawanten sinds die dag op hun geweten hebben. Oma taki, deze mensen zijn beestmensen en hebben geen geweten. De enige verzoening is de moordenaar de doodvonnis geven, net als in de bijbel staat geschreven en wel in Numeri 35 vers 33. Ndper’ s wi na lagi dagoe sma, na oenoe tja soso ma pimma ddb kong na magti sa e mek oe allamala ka, in 2020 wi no e stem tapoe a mpp bouta maffia bende, aldus Tjallie, zwaar verarmd en paars gefrustreerde ndp paria die buurman is van de paarse dichter, Sombra.


  Maak melding

 8. triest voor woorden,er lopen is sur veel buitenlanders rond.die mogen blijven wonen in sur,krijgen de nationaliteit en plegen ook veel moorden.laat deze gasten terug naar hun land gaan.heb deze troep voor het eerst in surgezien.hele wijken zijn Braziliaanse wijken geworden.heel erg is dat en eng.heel wat sur mannen trouwen zogenaamd met die mooie meiden.allemaal ellende.waarom waarom dit is schandalig.om leuke kindertjes te krijgen.bregt allemaal ellende voort.GOD ZEGEN JULLIE.een en al ellende niets goeds.


  Maak melding

 9. Ik ben over de laffe moordpartij niet verbaasd. Het land heeft een regering die totaal niet daadkrachtig is, een leider die uit angst bij het zien van een Westers legervoertuig direct de jungle in vlucht maar wel een te grote mond heeft, het volk dat onderling zo verdeeld is dat er nooit sprake kan zijn van 1 volk en het land waar de rijken hun zakken blijven vullen. Ja, Suriname schept zelf de mogelijkheden dat dit soort gruweldaden plaatsvinden. De regering moet nu maar laten zien dat het over daadkracht beschikt zoals het heeft laten zien bij het oppakken van e twee vermeende terroristen. Of heeft Bouterse en kornuiten dit alleen gedaan om de Amerikanen de pleasen ?


  Maak melding

 10. @Anneke
  Klop helemaal wat je zegt. Er wordt door deze gasten totaal geen bijdrage geleverd aan het mee helpen opbouwen van het land. Het is net Sodom en Gomora. Dat er hele wijken zijn ontstaan is omdat de Surinamers wegtrekken naar het buitenland. Suriname schept inderdaad deze gruweldaden, niemand corrigeert een ander of is bang voor eigen leven. Dat sommige Surinaamse mannen met een Braziliaanse vrouw trouwen, heeft ook mee met hun eigen onzekerheid te maken of de Surinaamse vrouwen willen ze niet vanwege hun karakter. Wat sommige mannen niet weten is dat de Braziliaanse vrouw harder is qua karakter dan de Surinaamse vrouw. Dat de Braziliaanse vrouw een misvormd lichaam heeft. met name een grote scheve kont met een groot poepgaatje, daar zijn sommige Surinaamse mannen dol op. Zij hebben daar iets te zoeken. Laten wij een ding stellen. De Surinaamse vrouw is veel mooier dan de Braziliaanse vrouw. De Braziliaanse vrouw verkoopt haar lichaam om te kunnen overleven. De vele ziektes die hiermee gepaard gaan, wordt niet aan gedacht. Als zij maar hun 5 minuten plezier kunnen beleven. Dit kan hun hele leven ruineren. Wanneer deze vrouwen met hun kont draaien springen zij er al op. De wijken moeten opgeheven worden, Zij die geen Surinaamse nationaliteit terug sturen. Geen Brazilianen meer toe laten.De regering moet het verplicht stellen voor de Brazilianen dat ze zich scholen, dit geldt ook voor de Surinamers de ongeschoolde analfabeten. Dat deze Surinaamse mannen met een Braziliaanse vrouw trouwen, om mooie kindjes te krijgen, vraag ik mij af of zij ook deze kinderen goed kunnen onderhouden zoals een goede vader hoort te zijn. Kinderen op de wereld zetten is niet niks. Ze onderhouden en ze bijstaan in hun verdere leven, maar deze kinderen onderhouden, daar laten deze Godvergeten gasten het afweten. Als er maar gezegd kan worden het is mijn kind. Dan voelen zij zich geweldig. Zorgen voor een kind kost veel geld.Het zijn schaamteloze taferelen. Gelukkig zijn niet alle Surinaamse mannen zo. Maar de gross die dit soort dingen uitvreten zijn geen knip voor hun neus waard. Er zij ook geen controles door de vreemdelingen politie in de Braziliaanse wijken, dus deze mensen doen maar. Ze vervuilen ook hun hele woon omgeving en niemand die er iets van zegt. De Brazilianen zijn op zichzelf in Suriname, zijn juist hun eigen land ontvlucht voor de lellende daar. Hadden zij het goed in eigen land zaten zij ook niet in Suriname. Dus zij mogen ook aangesproken worden op hun gedrag.


  Maak melding

 11. Kust wacht ,marine ,luchtmacht , leger,grootheid waanzin ,dat heeft zich de afgelopen tijd wel bewezen .
  Deze regering kan niks doet niks en is niks ,en we lopen er als blinde achteraan .
  Krijgsraad doe er nu echt wat mee,de natie heeft hoge verwachtingen van julie,
  Toon de wilskracht en gezond verstand ,vrouwe justitie grijp in,


  Maak melding

 12. @Django, wat een jij een rare vogel zeg. Waaruit blijkt dat de daders blaka djoeka’s zijn ?
  Je bent niet veel waard dan een bevuild velletje wc papier.


  Maak melding

 13. Vreselijk ik heb geen woorden voor deze monsters zooo meedogenloos .
  Hoe komen mensen zo duivels.sterf zelf jullie duivelsgebroed.
  Ze wisten dat die mensen konden verdrinken.
  Tijd dat deze mensen worden opgepakt en een nekschot krijgen.


  Maak melding

 14. Wat raar dat geen official medeleven heeft getoond aan de vissers fami!eliex. 16, l levens is toch veel levens Ee mi ister of of de president had hun moeten toespreken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.