Cursisten krijgen certificaat na cursus Sanskrit in Suriname

3
Studenten krijgen certificaat na cursus Sanskrit in Suriname

PARAMARIBIO, 30 apr – Zeventien succesvolle cursisten van een cursus Sanskrit hebben donderdag hun certificaat in ontvangst genomen bij de Stichting Sanatan Dharm Parshad Suriname. Het Sanskrit of Oudindisch is blijkens een toelichting van Wikipedia een Indo-Arische taal en de literaire en heilige taal van het brahmanisme, boeddhisme, jaïnisme en hindoeïsme.

Door de verspreiding van deze religies werd het de lingua franca van de oudheid en middeleeuwen in Zuid-, Zuidoost- en delen van Centraal-Azië. Het is de taal van de grote klassieke literatuur van het Indisch subcontinent, waar zij nog steeds door een aantal brahmanenfamilies en bepaalde hindoeïstische sekten wordt gebruikt.

Het is dan ook niet zozeer een volkstaal als wel een cultuurtaal die altijd bij een zekere sociale elite hoorde.


3 REACTIES

 1. De grootste Indiase boeddhistische meestermonnik, filosoof en dichter is een geborene uit een brahmanenfamilie. Voor mij hadden monniken iets heiligs, dat gegeven is totaal verdwenen toen ik hoorde dat de Rohingya of Ruáingga een etnische groep waarvan de meerderheid de soennitische vorm van islam belijdt, uitgemoord word om hun godsdienstige voorkeur. Ik keur alle vormen van godsdienst af die elkaar niet kan accepteren en die meestal de oorzaak zijn van vernietiging en ellende over de wereld. Ik hoop dat deze groep een aantoonbare positieve bijdrage zal leveren in vrede tussen de verschillende geloven.


  Maak melding

 2. HEEFT SURINAME ER EINGELIJK WAT AAN Sanskrit…..HEEFT DE ECONOMIE VAN SURINAME ER WAT AAN ??? NEE DAT DACHT IK OOK AL
  SANSKRIT IS EEN DOOIE TAAL VOOR DE DUIDELIJKHEID
  DOE TOCH WAT NUTTIGS IN SURINAME VOOR HET LAND


  Maak melding

 3. @KARIM ALLES IS BETER DAN AANSLAG PLEGEN OP ONSCHULDIGE MENSEN EN ALLES IS BETER DAN DE GEWELDADIGE koran TE LEZEN.WAT JIJ MOET DOEN IN DE HELLMOSKEE ALKAAR KOMT RUIKEN EN SMOELWERK DICHTHOUDEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.