Rosebel Gold Mines investeert in zorg voor Suriname

20
Rosebel Gold Mines investeert in zorg voor Suriname
Mammograaf overhandiging S.Jadnanansingh aan Team-AZP

PARAMARIBO, 28 apr – Gisteren is de 3D mammograaf in gebruik genomen door de donateur Rosebel Gold Mines N.V. (Rosebel) en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Dit ten behoeve van het MAMMA- centrum op de afdeling Radiologie, welke onder leiding staat van Drs. I. Thakoer. Het gaat om een schenking van een moderne 3D mammograaf met tomosynthese ter waarde van 1,9 miljoen Surinaamse Dollars en wel ter ondersteuning van top klinische zorg in Suriname.

Dit is een röntgenapparaat, waarmee röntgenfoto’s van de borstklieren worden gemaakt. Deze röntgenfoto’s (mammogrammen) van de borstklieren worden vanuit verschillende richtingen gemaakt om onder meer kleine tumoren in een vroeg stadium op te sporen, met een verhoogde kans op genezing. De geavanceerde 3D mammograaf met tomosynthese is de eerste in zijn soort binnen de regio en voldoet aan de geldende internationale standaarden.

Alhoewel onderzoek heeft uitgewezen dat borstkanker anno 2018 doodsoorzaak nummer 2 is bij (vrouwelijke) kanker patiënten in Suriname, beschikte het AZP sinds oktober 2015 niet over een mammograaf. Na een daartoe gedaan verzoek van AZP in november 2017, was dit reden genoeg voor Rosebel om de mammograaf volledig te doneren. Rosebel draagt met deze schenking bij aan de optimale controle, vroegtijdige ontdekking en betere behandeling van borstkanker en zo de verbetering van de gezondheidszorg in Suriname.

Sharmila Jadnanansing, Legal and Corporate Affairs Manager van Rosebel benadrukte in haar speech dat borstkanker de gehele samenleving raakt en dat hier niet onverschillig mee moet worden omgegaan. Zij toonde haar bewondering voor de artsen en specialisten die zich elke dag bijzonder inzetten voor het leveren van optimale zorg in Suriname. “Wij willen met de initiatieven die wij ondersteunen een duurzame bijdrage leveren aan de samenleving.

Rosebel heeft naast de donatie van de 3D mammograaf ook de herinrichting van het Mamma- Centrum helpen financieren, zodat de AZP artsen en het personeel hun patiënten in een aangename wachtruimte kunnen ontvangen. Ook zijn de muren van de ontvangstruimte op kosten van Rosebel beschilderd met een prachtig Palulu kunstwerk van kunstenaar Fabian de Randami.

20 REACTIES

 1. Dankjewel Rosebel en Sharmila, want als het aan die lamstralen en zakkenvullers in deze regering had gelegen sterft het vrouwelijk ras in onze gemeenschap hier. Wie hart voor ons volk heeft, laat het ook zien door dit soort acties te ondernemen. De ambtenaren moeten ambtenaar af zijn. Bijscholen tot medisch personeel.Medisch geschoold zijn is pas echt denkwerk, en niet achter een termietenbureau zitten om in een paar papieren te snuffelen, doen als of er gewerkt wordt. Onze gemeenschap is erg blij met deze grote gif, want zelfs mannen kunnen borstkanker krijgen.


  Maak melding

 2. Waarom moer die zuur kijkende arts Simons ook op de foto?
  Hoe kan iemand die de eed van Hippocrates (artseneed) een moordenaar steunen en verdedigen?
  SHAME ON YOU JENNY!

  dit heeft ze gezworen:
  Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal
  zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten.
  Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen.
  Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd.
  Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden.
  Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving. Ik zal de
  beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn
  medische kennis, ook niet onder druk.
  Ik zal zo het beroep van arts in ere houden.
  Dat beloof ik.

  Als je dit allemaal beloofd hebt WAAROM is dan de gezondheidszorg hier dan zo belabberd?

  Wel je hebt de eed van Huichel en Hypocrietes afgelegd.


  Maak melding

 3. Ung go olo furu,dankzij de president een man met visie is rosebelt gold mines nog in Su,toen Rosebelt het moeilijk had wie stak hen een helpende hand;Bouterse ,terwijl de awaries van de oude politiek allemaal er tegen waren,dus uung go dok;liki Bouterse ass,boeritjies


  Maak melding

 4. De Paarse bende heeft SRANAN zwaar FAILLIET gemaakt door
  Uitgavenzieke overheid tbv consumptieve bestedingen, dure
  onnodige Leningenziekte, DRUKKEN van MILJARDEN Ongedekte
  SRD Bankbiljetten, Corruptie en Ongemoeid laten Harddrugshandel,
  -Doorvoer en Witwassen Crimineel geld!

  Ook de Gezondheidssector is door PAARS vernietigd en FAILLIET !

  GIFTEN ZIJN WELKOM, doch zijn niet de structurele oplossing die
  nodig is !

  WEG MET DE BEJAARDE PAARSE SUKKELS ! NIEUW LEIDERS INZETTEN !!!

  STOP HET PAARSE NEP-NIEUWS !!!
  STOP DE NEP-GOEDNIEUWS-SHOW van LIMBOSINGH !!! (Srananman E PINA !!!)


  Maak melding

 5. Srafu ju ede abi kaiston ini,een land die failliet is krijg geen enkele lening vanuit het buitenland ,en de investeringen die in het land op dit moment gaande zijn weerspreken jou ontwetendheid,je zal wel familie zijn van ray de rat,en Luti de poeperd uit tingi broki,kom zelf kijken in Su overal bedrijvigheid,trouwens het gt goed met ons,degene die echt hard willen werken en een beetje creativiteit aan de dag leggen .


  Maak melding

 6. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft voor verschillende ziekenhuizen apparatuur besteld bij Siemens. Maar alles wordt op krediet gekocht de rekening komt later wel!!!!


  Maak melding

 7. De Amerikanen leven decennia,s al op krediet,de landen zijn zo nerveus geworden,dat ze massaal hun goud voorraden uit fort nox in de usa terug eisen,Duitsland ondervindt een heleboel narigheden,maar 45% hebben ze pas gekregen,in de wandelgangen wordt er al gefluisterd dat de Amerikanen goud van sommige landen gebruikt hebben om kredieten af te lossen,wordt vervolgd


  Maak melding

 8. Aan de Paarse Yo-KOEIEN :
  Wij zijn niet FAILLIET, alle schulden zijn betaald !

  Alle leningen zijn afgelost !

  Alle ambtenarensalarissen en subsidies worden elke maand
  OP TIJD betaald door Gilmore !

  Koers is weer 1 op 3 !

  Alle VERDAMPTE miljarden-reserves en de goudvoorraad zijn door
  DESi terug gebracht naar de kluizen van de Centrale Bank van Su !

  Staatsschuld nadert de TWINTIG MILJARD !!!

  Wij zijn niet FAILLIET en kunnen nog wat lenen tegen WOEKERRENTE
  bij de Internationale geldmaffia !

  Nee, wij zijn niet FAILLIET !
  Koopkracht ALLE SURINAMERS is toevallig met ruim 70 % GEDAALD !

  Neen, Desi en Paarse family zijn NIET FAILLIET !!!!!


  Maak melding

 9. Srafu jou ontwetendheid kent geen grenzen;het is nog steeds niet tot j doorgedrongen dat er een andere wind waait in Su ;nl het geloof in eigen kunnen ,mensen werken harder ,zijn creatiever geworden en innovatief,er zijn nu zoveel Su producten op de markt die lokaal worden gefrabriceerd en geproduceerd ,het is al lang niet meer zo dat het min van OW de motor is vr ondernemers-wereld Su, waarbij j lid moest zijn van een bepaalde pol.partij om in aanmerking te komen vr orders,a no e wroko moro,vandaar dat er nooit echte fabrieken van de grond kwamen , het geklaag wat j steeds hoort komt vanuit een bepaalde hoek omdat ze niet creatief genoeg zijn om iets wezenlijk te produceren, ow zorgde voor alles,nu zijn het de echte suri samen met de inheemsen die echte suri producten op de markt brengen,je houdt het niet vr mogelijk wat er nu in Su wordt geproduceerd en allemaal dankzij deze regering,de zogenaamde ondernemers van vroeger de importeurs dreigen nu het onderspit te delven,want de mensen willen nu producten die lokaal worden geproduceerd ,ik zei het al wat een bedrijvigheid in Su ;wordt vervolgd


  Maak melding

 10. Wat een jo koe gedachte dat j geen leningen meer mag aangaan,en schuldenvrij moet zijn,anders ben j failliet,kortzichtigheid en ontwetendheid ten top


  Maak melding

 11. Su is nog steeds instaat al haar verplichtingen jegens derden na te komen,en slands reserve groeit behoorlijk,straks is er ruimte meer bij de centrale bank om al dat goud op te bergen,think About That


  Maak melding

 12. Heel opmerkelijk wat er nu gaande is in ondernemers-wereld Su,aan de ene kant zie j de hardwerkende su de binnenlandse bewoners en de inheemsen lokale producten produceren,terwijl aan de andere kant hebt j een groep ondernemers die het land een slechte naam bezorgen in het buitenland door hardnekkig drugs uit het land proberen te smokkelen,als j wilt weten wie ze zijn en uit welke hoek ze vandaan komen lees de kranten berichten,soso rijsthandelaren wel opvallend,allemaal families van ray de rat,Luti de poeperd uit abra broki,Srafu ,Klaas de groot,maar Bouta krijgt de schuld van alles


  Maak melding

 13. Rosebel moet wel erg goed boeren in Suriname dat ze zich zulke dure giften kunnen veroorloven. Of zijn het ook goed bedoelde steeekpenninkjes aan de bevolking?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.