Viertal steelt goederen uit reiskoffers op luchthaven Suriname

18
Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways
Archieffoto ter illustratie: vliegtuig op de luchthaven van Suriname

PARAMARIBO, 27 apr – Vier mannen zijn aangehouden wegens diefstal op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Dit meldt het Korps Politie Suriname. Het kwartet was belast met het in- en uitladen van ruimbagages bij regionale vluchten. De heren maakten er een gewoonte van goederen te stelen uit de reiskoffers van passagiers. Zij liepen tegen de lamp bij het onderzoeken van de vernieling van prikkeldraad van een aangrenzend bedrijf.

Bij het bekijken van de camerabeelden zijn de vier beladers herkend. Te zien is hoe zij uit reiskoffers goederen weg namen. Deze goederen stopten zij onder hun kleding weg. Na beëindiging van hun werkzaamheden, namen zij niet de normale uitgangsroute. Dit om de routinecontrole te omzeilen. De heren begaven zich naar een ruimte waar zij dachten dat de camera defect was.

Vanuit deze ruimte werden de goederen over een schutting naar buiten gegooid. Enkele van de goederen kwamen in een andere ruimte van het belendende bedrijf. Om aan de goederen te komen, is het prikkeldraad vernield. De goederen zijn terug gevonden thuis bij de heren. Ook waren er andere goederen en buitenlandse valuta waarvan de herkomst niet kon verklaard.

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Dit fenomeen gebeurt al jaren. Deze dieven moeten direct achter slot en grendel voor enkele jaren. En de Touroperators Suriname maar promoten in het buitenland dat Suriname een vakantieland is. Dit is schaamteloos, onmenselijk gedrag. Waarom? Ze werken voor een baas en nog stelen zij. Mie Gado wat bezielt deze mensen.
  Weer iets onfris die de grens overgaat en in de dagbladen van Europa komt te staan van koffers inbraak van toeristen die Suriname bezoeken. Dan hebben de toeristen nog nieteens goed en wel voet op Surinaamse bodem gezet en hun bagage inhoudt wordt, hun al bestolen. Om dit iemand aan te doen, dan ben je heel diep gezonken en aan lager wal geraakt. Het zal mij niet verbazen als straks toeristen het land binnenkomen met enkel een rugzak of handbagage. Dan hebben zij geen baan. De KLM is ook hiervan op de hoogte. Shame on you. Hersenloze parias. Het je iets toe eigenen wat niet van jouw is? Dan ben je lager dan honden stront. Stelletje hersenloze boeven. De toeristen zullen achter hun oren krabben. Hopelijk worden er overal verborgen camera’s geplaatst. Ook overal in de straten van Paramaribo.
  Ai mie boi. Hier zakt je broek letterlijk vanaf. Bah Bah Bah.


  Maak melding

 2. Vreselijk nieuws en extra opsluiten. Wat mij betreft de DOODSTRAF want ze vernietigen niet alleen de passagiers waar ze van stelen, ook de natie.


  Maak melding

 3. Inhoud van koffers van reizigers stelen is een Internationale misdaad. Een last voor reizigers. De security van JAP moet zijn goede werk blijven doen. Een bende is opgerold. Er kunnen nog andere zijn. Vooral wanneer klachten binnenkomen van passagiers.


  Maak melding

 4. Een bekende Surinamer heeft ooit een pakje voor mij meegenomen naar Su. Ik krijg te horen dat bij de douane waarschijnlijk het pakje gestolen is. Na maanden blijkt plotseling uit het pakje een medisch blad op te duiken en daarna nog iets. Die bekende Surinamer zelf is dus niet te vertrouwen. In dit geval heeft hij dat pakje weggemaakt. De mens is gewoon niet meer te vertrouwen.


  Maak melding

 5. Zijn er geen dominees op de site om voor dat mens ludwig van abrabroki te bidden ,ik denk dat hij bewist is alles wat fout gaat is paars. ZElfs hier in Nederland die diamntenroof was dat ook de schuld van paars.


  Maak melding

 6. de president en de zo genaamde ministerie’s is geen voorbeeld figuur.Want die stelen”van zo heb je mij niet”!!!
  de jongens denken; als baas het doet doen wij het ook.
  wel zielig.


  Maak melding

 7. Het toe-eigenen van andermans spullen zonder toestemming van de persoon id diefstal. Maar ik vraag me af wat de reden is dat dit gebeurd. Is het uit pure hebzucht en hebberigheid of worden ze niet goed, eerlijk en rechtvaardig beloond door hun werkgever. Al zou dat één van de redenen zijn dan nog rechtvaardig dat hun handelswijze niet. Qua normen en waarden is ons steeds geleerd niet te stelen, niet begeren dat wat van uw naaste is. Schaam je niet of het te vragen, als het niet kan, kan het niet. Maar stelen dat wat van een ander is, pieken is diefstal is ongeoorloofd wegnemen wat jou niet toebehoort. Dus wat mij betreft mag je hiervoor achter slot en grendel ja. Worden wij Surinamers hebberiger, hebzuchtiger, gieriger en daardoor corrupter met de dag. Waar gaat het toe met het land als de inwoners niet te vertrouwen zijn, niet eerlijk en oprecht zijn. Wat een schande!!


  Maak melding

 8. Aswin 27 april 2018 at 12:44
  Zijn er geen dominees op de site om voor dat mens Aswin te bidden ,ik denk dat hij bewist is alles wat fout gaat is paars. ZElfs hier in Nederland die diamntenroof was dat ook de schuld van paars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.