Studenten vieren vandaag samen Koningsdag in Suriname

14
Studenten vieren samen Koningsdag in Suriname

PARAMARIBO, 27 apr – Het is vandaag Koningsdag, sinds 2014 een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander op 27 april. In Suriname wordt het feest met name door Nederlanders gevierd, waaronder de Nederlandse studenten en/of stagiairs. Dit jaar is het de bedoeling dat de Surinaamse student en de buitenlandse student bijeen komen om het feest samen te vieren in het Waag gebouw aan de Waterkant.

In het straatbeeld van Suriname is de buitenlandse stagiair niet meer weg te denken. Op een doorsnee dag zie je veel groepjes Nederlandse, Belgische en andere buitenlandse studenten door de stad slenteren of fietsen om te genieten om te genieten van al het moois dat Suriname te bieden heeft. De Surinaamse student is hard aan het studeren of hangt met veel vermaak aan de Waterkant. Helaas zie je de Surinaamse en buitenlandse student nog maar weinig activiteiten samen ondernemen.

Dat is precies de ideologie achter dit evenement. De organisatie vindt het belangrijk om de contacten tussen de Surinaamse en de buitenlandse student te stimuleren: ‘’Mede door de economische situatie waarin Suriname zich nu verkeerd is het belangrijk dat de Surinaamse en de Nederlandse student elkaar ontmoeten. Vriendschappen sluiten, ideeën opdoen voor kleine bedrijfjes, discussiëren maar wat ook enorm belangrijk is om plezier met elkaar te maken. Vergeet niet, deze generatie is de toekomst Suriname en Nederland. Leer van elkaar’’ aldus Kay van de Klok, organisator van het evenement.

Om deze doelstellingen kracht bij te zetten kan de Surinaamse student voor een gereduceerd tarief naar binnen. Naast Surinaamse snacks zullen er ook Nederlandse snacks zijn. Daarnaast mogen we verkondigen dat het waaggebouw ingepakt zal zijn in een reuzegrote Surinaamse en Nederlandse vlag. ‘’We hopen iedereen te mogen verwelkomen, tot de 27e in de Waag!’’

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Erg onnozel artikel van jullie! De organisatie achter dit event zijn meerdere commerciele bedrijven die studenten hier in Su voor alles de hoofdprijs laten betalen en inpalmen/manipuleren dat alleen zij doen wat zij doen!
  Bewijs: waarom betaalt de Surinaamse student minder dan de buitenlandse student? Waarom betaalt niet iedereen hetzelfde? En zo zijn er tig voorbeelden te noemn van bedrijven die gelieerd zijn aan de organiserende partijen die keiharde euro’s uit de zakken kloppen van de studenten. Zij zorgen er eerst voor dat ze binnen die bubbel blijven van Nederlanders/Belgen/Studentenleven, en nu ze kaarten moeten verkopen is het ineens “Wij zijn één” en “we moeten van elkaar leren”. Wat een onzin.


  Maak melding

 2. Sneeuwwitje
  Wel hoog gegrepen een vrije dag voor een gymleraar, had misschien gekunt als hij van Suriname een 2e had gemaakt .
  Maar om dat te bewerkstelligen moet je meer gestudeerd hebben dan mulo.
  Je moet hem niet hoger aan slaan dan hij is


  Maak melding

 3. @Fayamang, vergelijk dit ook met het betalen van een verblijfsdocument in Suriname en zie het verschil in prijzen. De Amerikaan betaald het hoogste bedrag.


  Maak melding

 4. Intussen paradeert die Bolle met z’n LaTina en 3 tandbeugeldraagsters Ahalia, Akalia en Azalia door Groningen.
  Zijn kostje is gekocht. De Nederlandse stagiaires dienen tevens als spionnen om zijn rijk in stand te houden.
  Onder het mom van studentenuitwisselingsprogramma’s en buitenlandse stages gaat een groot (pre-)spionnennetwerk schuil.


  Maak melding

 5. Jesse
  Een beetje gefrustreerd ben je wel ik denkt zeker interrese heeft in een cogrrupt Suriname war geld verdwijnt als sneeuw voor de zon .
  Hoog draver


  Maak melding

 6. Een “Waaggebouw”in Suriname waar Hollandse stagiares Koningsdag vieren ? Welke bedrijven halen deze toeristen = studenten naar Suriname ? Waarom in zulke grote getallen. Wat is de bijdrage van deze feestvierders aan de ontwikkeling van Suriname ?. Of is het een verkapte vorm van goedkope arbeid ? Onze eigen studenten komen niet aan de bak in eigen land.

  In Suriname is er behoefte aan excellente buitenlandse studenten. Nu worden we opgescheept met een stelletje feestvierders.


  Maak melding

 7. @Franz: de bijdrage lijkt mij duidelijk. Toerisme brengt veel geld in het laatje. Ook moeten de nlse stagiairs bijna altijd geld betalen om stage te mogen lopen in su


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.