Speciale afgezant van Franse president Macron in Suriname

14
Speciale afgezant van Franse president Macron in Suriname

PARAMARIBO, 27 apr – Een speciale afgezant van President Macron van Frankrijk, Dominique Moyet, vertoeft in Suriname voor een oriëntatie bezoek. Onderwerp van gesprek is de bilaterale samenwerking op het gebied van gezondheidszorg en het grensoverschrijdend verkeer tussen Suriname en het Frans overzees departement Frans-Guyana.

Er zijn veldbezoeken afgelegd naar onder andere: het Albina Hospitaal, klinieken van de Regionale Gezondheidsdienst in Albina en Moengo, de Medische Zending, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Country Coordinating Mechanism Suriname (CCM) en de PAHO vertegenwoordiging.

Op woensdag 25 april 2018 heeft een werkbespreking plaatsgevonden met de ministers Yldiz Pollack-Beighle (Buitenlandse Zaken), Stuart Getrouw (Justitie en Politie) en Lilian Ferrier (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), alsook met functionarissen van de Ministerie van Volksgezondheid en van Binnenlandse Zaken.

Bekijk ook:

14 REACTIES

 1. DEZE ZOGENAAMDE REGERING..SLAAPT WIJ GRENZEN AAN EUROPA …ZET EEN GROTERE VEERBOOT. BEVEILIG DE GRENS ZODAT TOURISTEN EN ONZE BURGERS VELIG ZIJN MAAK ALBINA WEER TOT NUMMER 1 TOURISTEN OORD …DE FRANSEN WILLEN OOK GEBRUIK MAKEN VAN ONZE HAVEN …..SLAPEN JULLIE MAAR DOOR….


  Maak melding

 2. Deze regering moet zo snel mogelijk weg …bouta moet opgesloten worden…zodat ER WEER ONTWIKKELING KOMT VOOR SU…..DE MENSEN DIE DE SPECIALE AFGEZANT AANHOREN WETEN NIETS NADA


  Maak melding

 3. Die speciale afgezant van de Franse president Macron is in Suriname in opdracht van President Donald om ddb een enkelband om te doen. Het heeft er veel van dat ddb een poging doet om de republiek Suriname te ontvluchten nu hij dit jaar nog in Suriname veroordeeld wordt, moet aftreden als pleesident en in SB moet gaan brommen. Bang dat die is, dat hij net als Roger Khan ook aan USA zal worden uitgeleverd. Als hij vlucht kunnen ze hem met die enkelband gemakkelijk traceren en heel snel oppakken waar ter wereld hij zich ook schuil houdt. Zijn dna, binnenmond wandslijm hebben ze al

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Aquarius, luistert hier heb je je stem op de NDP uitgebracht? Het volk heeft bewust gekozen om verandering en voor Bouterse gekozen, wie ben jij om te zeggen dat die man weg moet. Je bent gewoon brutaal

  Jullie allemaal zijn ziende blind nadat die man zoveel gedaan heeft voor land en volk. Dit is stank voor dank
  Iedereen maakt fouten we zijn niet volmaakt, jullie hebben een valse hoop gevestigd op Chandrikapersad Santokhi, Gregory Rusland, Edward Belfort en Paul Somohardjo. Allemaal oplichters van de eerste uur. Ronald Venetiaan had ook tien schone vingers maar heeft hij de tien schone vingers niet boven het hoofd van Paul Somohardjo gehouden?
  Kom a.u.b. met een ander verhaal.


  Maak melding

 5. Praten over die chaos in Albina, waar grensoverschrijdende criminaliteit met Frans Guyana plaats vind, en dat deze overheid het allemaal wel goed vind, maar ergens geld het meer als een waarschuwing, naar deze criminele regering, die in Frankrijk en Europa bekend staan als drugscriminelen.


  Maak melding

 6. Heeft hij een orienteringsbezoek gebracht aan de koning Lonnie van Marowijne? Zo zie hoe slap de franse gendarmerie en hun geheime diensten zijn, een bankrover en crimineel kunnen ze niet eens in Albina komen oppakken. Bezoeken van deze klote ministers OLV een veroordeelde criminele pleesident is slappe afwaswater. Hij zou zich beter met NGO’s moeten bezighouden dan handlangers van een crimineel.


  Maak melding

 7. Hopelijk zet deze zoveelste meeting wat gezondheidszorg betreft zoden aan de dijk. Yildiz probeert het steeds met al die prominenten uit het buitenland uit te nodigen, maar tot op heden is er nog niks concreets verwezenlijk. Wie houdt wie voor de gek. Onze gezondheidszorg is zero. Dagelijks sterven er onnodig mensen.
  Medische apparatuur en de ziekenhuisbedden op de verpleegafdelingen laat veel te wensen over. Geschoold personeel en andere kaders ontbreken. Er is geen enkel ziekenhuis hier die op topniveau werkt. Het Academisch ziekenhuis voldoet al jaren niet aan de gestelde eisen van Academisch. Het is vies en goor. Onderhoud is ver zoek. Aandacht voor de patienten is zero. op de spoed eisende hulp moeten patienten uren onnodig wachten op hulp. De wachttijd hoort minder dan 5 minuten te zijn, daarom heet spoed eisen de hulp. Dus direct hulp bieden aan degene die direct acute hulp nodig heeft. Wanneer mensen met euro’s of usd komen worden zij direct geholpen. Het gewone volk mag stikken. Wat een mentaliteitsverandering.
  Een ieder heeft recht op goede professionele medische hulp zonder aanzien des persoon. Yildiz ik geef je het voordeel van twijfel want Gezondheidszorg is het grootste goed in de wereld. Dat onze mensen als ze dat geld hebben voor goede medische zorg naar het buitenland moeten vertrekken is een schaamteloze zaak. Sommigen krijgen hulp van familie in het buitenland. De basiszorg verzekering moet voor de hele bevolking zijn, tegen een kleine vergoeding. het is een verplichte verzekering. Dat mensen hiervan worden buitengesloten is een trieste zaak. Ik vraag mij dus af wat Frankrijk voor Suriname zou kunnen betekenen?
  In Frankrijk verlenen zij top medische zorg en is elke Franse verzekerd, daar zorgt de regering voor. Niemand wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Dus overleggen en gesprekken voeren over hoe de medische zorg sterk verbetert moet en kan worden in Suriname, hoop ik dat dit ook daadwerkelijk direct wordt aangepakt. Zoals het bekend is worden dit soort uitnodigingen en praatjes nadat de delegatie weg is uit Suriname meteen onder de tafel geveegd en verdwijnt in de prullenbak. Zonde van onze gemeenschapsgeld.


  Maak melding

 8. Een hekel hebben aan blanke koloniale en wat doen we ,we halen de Belgen en de Fransen binnen,dit echt erge overheersers België Congo,Vietnam de franse daar bij kunnen die holanders niet in de schaduw staan
  We weten dat we failliet zijn en proberen nu via de Belgen en de Fransen geld binnen te halen hoe is next,triest hoelang zal deze polonaise nog gaan duren


  Maak melding

 9. België 10.000.000mensen omgebracht door koning leopolt(hitler)de 2e vietnam totaal 2.000.000 burgers en militaire omgekomen pap0ea nieuw giunea meer dan 100 mensen bij de wisselmeren Indonesië hier ging het volgen indonesch en Hollands geschiedschrijvers tussen de 100.000 115.000 .
  Ook dit is verschrikkelijk mogen we nooit vergeten van daar ook de dode herdenking voor een ieder die het leven heeft gelaten,afschuwelijk


  Maak melding

 10. Haco,

  wie naar het verleden blijft turen, staat met zijn rug naar de toekomst. Wordt wel een beetje saai, dat eeuwige geleuter over 100 jaar geleden. Dat is de enige reden dat Suriname al 44 jaat stil staat in zijn ontwikkeling. Klagen, vragen, zeuren, bedelen, liegen en bedriegen heeft ertoe geleid dat het land financieel/economisch en moreel onderin de afgrond ligt. En bovendien een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar met opnieuw een strafeis van 20 jaar boven zijn hoofd, tot 2x toe heeft beloond met het presidentschap. Conclusie:…kwestie van een verrotte, zieke mentaliteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.