Herdenking Surinaamse en Antilliaanse zeelieden in 2e Wereldoorlog

6
Herdenking Surinaamse en Antilliaanse zeelieden in 2e Wereldoorlog

AMSTERDAM, 27 apr – De Vereniging Ons Suriname en de vereniging van ex-KNSM-ers ‘De Kroonvaarders’ organiseren sedert 1992 de Dodenherdenking bij het Scheepvaartmonument. Op dit monument(FOTO) staan veel namen van Surinaamse en Antilliaanse zeelieden die op koopvaardijschepen in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

“Zij verdienen ons bijzonder eerbetoon en onze bijzondere aandacht” aldus de organisaties die op vrijdag 4 mei 2018 een dodenherdenking organiseren in het Scheepvaartmonument. Er zijn speeches, een kranslegging en twee minuten stilte. Ook is er een bloemendefilé en ter afsluiting een sociaal samenzijn.

De herdenking begint stipt om 15.00u in de Kompaszaal van Loods 6, KNSM-laan 311 in Amsterdam. Te bereiken met o.v. bus 48 vanaf A’dam C.S. en tram 10 vanaf Weesperplein (halte Azartplein).

6 REACTIES

 1. Blawiri…

  jouw corrupte, criminele leider pleegt standrechtelijke moorden op 15 onschuldige en ongewapende landgenoten, evenals op 39 onschuldige vrouwen en kinderen in Moiwana. Tevens heeft dit dementerende fossiel en drugsveroordeling van 11 jaar, een strafeis van 20 jaar en zijn volk al 7 jaar in een financieel/economische wurggreep. Dus kijk liever in je eigen paarse spiegel voordat je een oordeel hebt over anderen…laaggeschoolde, hersenloze kneus.


  Maak melding

 2. Die Surinaamse militairen hielden stand. Onder hen had je ook, zij die gaan sterven groeten u. Zij deden het voor volk en vader/moederland.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Is de herdenking niet voor de familie en nabestaanden om ze een hart onder de riem te steken dat we het zo zielig vinden dat ze familieleden in een nutteloze oorlog verloren hebben. Het is geen eerbetoon aan de regering. Dus waar hebben jullie het over. En de dodenherdenking in Nederland is voor alle oorlogslachtoffers en niet alleen voor de witties wat jullie met je garnalen hersens ook mogen denken.En wie bepaald wat de Nederlanders in hun eigen land wel en niet mogen vieren en herdenken? Wij willen ze niet meer in onze eigen land, en proberen de geschiedenis te gaan herschrijven, wat al achterlijk genoeg is, maar om de geschiedenis en gebruiken in hun land te willen veranderen is al helemaal van de idioterie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.