Parlementariër: brug over Surinamerivier beveiligen tegen suïcide

14
Parlementariër: brug over Surinamerivier beveiligen tegen suïcide
Foto: Wijdenboschbrug in Suriname - Screenshot uit filmpje surivision.nl

PARAMARIBO, 26 apr – De brug over de Surinamerivier moet beveiligd worden om er suïcidepogingen te voorkomen. Dit zegt parlementariër Ingrid Karta-Bink (PL). Sinds de aanleg van de brug in de jaren negentig zijn tientallen een gewisse dood tegemoet gesprongen. Karta-Bink betreurt het dat de brug een plek is geworden waar “doemdenkers hun zwakte botvieren.” De brugleuning is vrij laag, op ongeveer schouderhoogte. Er tegenaan klimmen en overheen gaan, is een peulenschil. Er zouden maatregelen genomen moeten worden.

Gedacht kan worden aan het plaatsen van beveiligingshekken. “Het is nu een grote noodzaak geworden om de brug van hoge vangrails aan weerszijden te voorzien. Keer op keer worden wij geconfronteerd met ‘springen van de brug’ vanaf het jaar 2000. De brug dient uitsluitend als een verbindingsweg en niet voor andere bedoelingen. Het wordt tijd dat er preventiemaatregelen worden genomen”, zegt Karta-Bink tegenover Dagblad Suriname.

Als voorbeeld kan de brug in San Francisco, in de Verenigde Staten, worden genoemd. Die is compleet beveiligd met vangnetten. Overigens zou meer voorlichting tegen suïcide ook kunnen helpen. “In het leven zijn er altijd ups and downs, maar door uit te praten en naar oplossingen te zoeken, kunnen situaties verbeterd worden. Suïcide is een keuze, maar het probleem blijft voortbestaan”, aldus Karta-Bink.

Filmpje ‘De brug over de Surinamerivier – Jules Wijdenboschbrug’ van surivision.nl:


14 REACTIES

 1. Heb je direct hulp nodig? Neem contact op met je huisarts of buiten kantoortijden met de huisartsenpost. Je kunt ook bij 113 zelfmoord preventie terecht voor een crisis-chat of crisis-telefoon via 0900 0113. Zelfmoord preventie programma. Lentis heeft een breed zelfmoord preventie

  Dit is wel in Nederland, weet niet of in Suriname zoiets bestaat.


  Maak melding

 2. Vreemd dat die mensen niet hun vinger in de stopcontact steken.
  Die vangrail was bedoeld voor dikke mensen zoals Silos en Yldiz. Die kunnen toch niet over die hek klimmen.


  Maak melding

 3. @Sari
  Ik denk niet dat een “rot systeem” zoals jij het noemt voor iemand een argument zal zijn om zelfmoord te plegen. Wanhoop, zwaar verdriet dat soort zaken lijken me eerder argumenten.
  @ Braunsweg
  Ik heb ooit gehoord dat je vinger in een stopcontact steken niet zal werken; je krijgt een schok en je trekt je vinger terug


  Maak melding

 4. moesten jullie weten,dat dit kan gebeuren.heel erg is dat.ik vraag mij af als zo een brug ook onderhouden word.na enkele jare moet dat toch gebeuren of niet.of zijn het alleen maar zakkenvullers daar.
  GODS ZEGEN


  Maak melding

 5. Crisis centers opzetten met volunteers staff, vrije telephone numbers om ze te bereiken. Staff training voor de bemensing van de centers.
  Openbare werken is al leeg gegraaid. Zo geen vangnetten op de brug. De kerken en tempels en moskeeen moeten zelfhelp doen en crisis centers opzetten.God bless Suriname.


  Maak melding

 6. Verplaats die vervloekte bosje brug naar het coppename punt en die coppecoppename brug naar de stad niemand zal zo ver lopen om van die klote brug te springen en ze zullen op hun neus kijken als ze nog in de stad willen gaan springen gesjodemieter met het gespring over die leuning of geef ze een plek waar ze wel mogen springen als ze er zin in hebben is hun leven of laat ze voor de trein naar para springen of van de fly over van die vierbaans snel weg die er nog niet is


  Maak melding

 7. Zelfdoding is iets van alle tijden en komt in alle landen voor( en binnen alle cultuurgroepen. Zelfdoding toeschrijven aan de economische situatie in een land is te ver gezocht. Kijk: in Japan kan ik mij wel voorstellen vanwege een leven dat zodanig is ingericht dat om te ontkomen aan de mega druk, zelfdoding voor velen daar de beste oplossing blijkt te zijn). Maar in Suriname hebben mensen zich altijd verhangen of landbouwgif ingenomen.
  En die brug? Tjah: Melancholie ten top; waarom moest die verdomde brug zo hoog worden neergezet? Er komen toch geen cruise schepen in Paramaribo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.