zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameOverheid Suriname sluit verkeerstoren Nickerie airport

Overheid Suriname sluit verkeerstoren Nickerie airport

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 apr – Minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport & Communicatie in Suriname, heeft de verkeerstoren van het Majoor H. Fernandes vliegveld in Nickerie laten sluiten. De reden tot dit besluit is het feit dat de toren zich momenteel in een zeer deplorabele staat bevindt. Volgens Pengel is het onverantwoord om in deze situatie, personeel in het gebouw onder te brengen voor het uitoefenen van hun taken.

Pengel zegt zeer onder de indruk te zijn geweest van de manier waarop de luchtverkeersleiders ondanks deze omstandigheden, toch hun werk hebben gedaan. Maar het kan zo niet verder gaan. Het Majoor H. Fernandes vliegveld handelt per week maximaal 2 vluchten af. Op dit moment wordt samen met de leiding van de luchtvaartdienst gekeken naar de beste oplossing om toch nog in de behoefte te kunnen voorzien.

De minister gaf aan dat alles wordt gedaan om de economische activiteiten toch verder voortgang te laten vinden. Tegelijk heeft het ministerie de verantwoordelijkheid om voor een goede accommodatie te zorgen voor het personeel. Voor het Majoor H. Fernandes vliegveld is er al een nieuwe toren in aanbouw die grotendeels af is. Met de aannemer zal worden gesproken over de status van het bouwsel.

Diverse particulieren hebben in het verleden laten doorschemeren interesse te hebben om investeringen te doen. Volgens Pengel zal er in deze richting moeten worden gekeken naar een oplossing.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. gezien de staat van het gebouw is het zeker een goed besluit.

  Maar de minister zegt in zijn betoog het volgende: “Diverse particulieren hebben in het verleden laten doorschemeren interesse te hebben om investeringen te doen. Volgens Pengel zal er in deze richting moeten worden gekeken naar een oplossing”
  Wie zijn dan deze particulieren en wat is hun belang hierbij. De Minister zal zich in deze niet alleen maar moeten laten leiden door het geld van de particuliere investeerders, maar de achtergrond van deze mensen zal goed nagetrokken moeten worden en uiteraard de herkomst van het geld. We zitten niet te wachten op investeerders die daarna het vliegveld voor andere zaken wensen te gebruiken zoals drugstransporten.
  Wie betaalt die bepaalt. Dus minister kijk verder dan je neus lang is.


  Maak melding
 2. Voor een leek is het zondemeer duidelijk. De exploitatie van dit vliegveld is niet rendabel. Per week worden maximaal twee vluchten afgehandeld terwijl de diverse diensten verbonden aan de luchthaven operationeel zijn. Ook de luchtverkeersleiders kunnen elke dag in hun hangmat blijven slapen omdat er maar weinig vliegbewegingen zijn waar te nemen van en naar het vliegveld. Dit brengt een enorme kostenpost met zich mee om het vliegveld pen te houden. Ik ben van mening dat inefficiënte overheidsdiensten opgeruimd dienen te worden. Het functioneren van de luchthaven zegt ook veel over de economische activiteiten in Nickerie. Het gaat niet goed met het district Nickerie.


  Maak melding
 3. Rob G, ik vraag mij af of jij wel hersens hebt? Wat een dom gelul van jou weer hier. Probeer nou niet de econoom uit te hangen want dat ben je echt niet. Iedereen weet dat een vliegveld met 2 vluchten niet rentabel is maar dat nickerie rijker is dan Suriname is weet men ook. Ik vraag mij af of jij wel een Surinamer bent! Ik denk eerder een zielig figuur uit een inrichting die nergens verstand van heeft dan google kennis.


  Maak melding
 4. Redskin ben je boos omdat die cocaine niet meer makelijk daar gaat landen van die mensen van je?
  Bovendien Nickerie draaid om cocaine en smokkel goederen naar Guyana en Venezuela met namen


  Maak melding
 5. De argwaan is logisch.Suriname is onder deze regering vervallen tot een narco staat.De president is gevonnist
  voor de handel in drugs en zijn zoon zit voor de tweede keer een gevangenis straf voor dit delict.
  Als je tot de NDP sekte behoort geloof je wat de baas zegt.De baas zijn mening is jouw mening.
  Suriname heeft vele rijkdommen maar is ook rijk aan dommen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES