Protestgroep wil lawaaiprotest tijdens dodenherdenking Dam

21
Protestgroep wil lawaaiprotest tijdens dodenherdenking Dam

AMSTERDAM, 25 apr – Volgende week is er weer de Nationale Dodenherdenking op 4 mei en de landelijke herdenking op de Dam in Amsterdam, met onder andere twee minuten stilte om 20.00 uur. Protestgroep ‘Geen 4 Mei Voor Mij’ organiseert tijdens deze herdenking een lawaaimanifestatie. De actie op de Dam zou een signaal zijn ‘aan de racisten die Nederland regeren’, valt te lezen op de evenementpagina op Facebook.

De protestgroep schrijft onder andere: “Nederland herdenkt slechts de 22.000 witte slachtoffers die vielen tijdens de tweede wereldoorlog terwijl er in Nederlands Indië 4 miljoen doden vielen door oorlogsgeweld. Niet witte levens tellen blijkbaar niet mee in Nederland. Dit terwijl deze mensen Nederlandse onderdanen waren aangezien Nederland tot de dag van vandaag 27 december 1949 erkent als het moment van soevereiniteit van Indonesië”.

Volgens de groep zijn er nog nooit de 150.000 moslims herdacht die vermoord werden tijdens de volkerenmoord die Nederland verdoezelt als “politionele acties”. Nederland herdenkt echter wèl de daders maar dus niet de slachtoffers van deze racistische volkerenmoorden.

“Omdat wij dit soort hypocrisie zat zijn en een signaal aan de racisten die ons land regeren willen afgeven hebben wij daartoe besloten om op 4 mei om 20.00 een (lawaai) manifestatie te organiseren” staat in het Facebook event.

21 REACTIES

 1. Hoewel derdewereldlanden een enorme bijdrage hebben geleverd aan de bvrijding van Nederland, worden vnl Polen, Canadezen, Britten, Amerikanen geëerd. Alsof de rest van de mensheid achter Hitler stond.


  Maak melding

 2. Opsluiten deze herrie schoppers.De doden hebben rust nodig..rest in peace …zeggen wij daarom.Zelfs de doden worden niet met rust gelaten.Jammer voor deze herrieschoppers maar met doden kan je geen politiek bedrijven.Ruil van land en ga ergens. wonen waar doden van allerlei herdacht worden.Je wordt niet tegen je w
  il vastgehouden in Nederland,je bent vrij om te vertrekken.
  Wat een gelul van deze herrieschoppers.


  Maak melding

 3. Hoewel ik de redenering kan volgen, denk ik dat een dergelijke actie een averechts effect heeft.
  De geplande actie staat vrijwel gelijk met heiligschennis en zal terecht niet worden gepikt. De burgemeester van Amsterdam heeft zich daarover ook al uitgelaten.
  Ik weet niet hoelang deze club al bestaat; ik heb niet eerder van hun bestaan geweten.


  Maak melding

 4. Als je je verleden niet kent dan heb je ook geen referentie’s waar aan je bepaalde hedendaagse dingen kan toetsen.Ga je net als Don Quichot tegen niet bestaande dingen vechten.
  Ook gingen wat zwarte mensen naar Nederland en zagen een zwart geschminkte man de Sint helpen en ze ervoeren dat als voortzetting van de slavernij.rara


  Maak melding

 5. Mensen, de actie groep die hiermee dreigt heet “de grauwe eeuw” Een lid van deze groep heet Michael van Zeijl. Echt heel dom om te blèren dat mensen terug moeten naar hun eigen land. Die man is hartstikke AUTOCHTOON, jo koe.


  Maak melding

 6. Lawaai maken hebben zij niks anders te doen. Wat is het nut hiervan? Deze actie heeft vast te maken met laag geschoolden.. Lullen over iets terwijl, je toen er niet eens van droomde om geboren te worden. Zulke gasten zijn een grote last voor de gemeenschap. Ze hebben de klok horen luiden.


  Maak melding

 7. Moeten ze doen, die aktie, dan roepen ze zich wat over zich zelf af, kunnen ze nog harder bleren dat ze gedicrimineerd worden, als ze dat nog kunnen.


  Maak melding

 8. Deze mensen zijn ziek en niet op de hoogte. Ze roepen zelf om respect en een gerespecteerde plaats onder de zon maar tonen geen enkel respect voor anderen.
  Ze goochelen met idiote getallen om hun gelijk te halen of te kunnen schoppen tegen blanken. In 40-45 was Nederland 99,99% blank. Er zijn in die periode periode 225.000 – 250.000 Nederlanders omgekomen ofwel 3 op elke 100. Zie ingevoegde bron,
  Aub www voorvoegen .verzetsmuseum.org/jongeren/inval/doden_wo2

  Indonesië is een heel ander drama wat onvergelijkbaar is. Het werkelijke aantal doden zal niet bekend zijn maar het onderstaande artikel spreekt op basis van Indonesische geschiedschrijving van 97.000 op geen stukken na 4.000.000
  Aub www voorvoegen groene.nl/artikel/wie-telt-de-indonesische-doden.
  Dat op een toen al heel veel grotere bevolking waar Nederland pas in 1946 macht kon gaan uitoefenen over slechts beperkte delen van een enorm land, met vrij weinig soldaten. De slachtoffers vielen in een uitermate wrede strijd waar Indonesische strijdgroepen en fracties elkaar ook uit roeiden. Neemt niet weg dat de Nederlanders en hun partners ook ijverig geweest zijn in moorddadige acties. Echter het totaal plaatje is heel onduidelijk en slechts deels verwijtbaar aan Nederland. De Engelsen, Amerikanen en de verschillende Indonesische fracties (Soekarno, Communisten, Boeven, loyalisten Nederland) hebben naast Nederland allemaal meegedaan.

  Respect krijgt men pas als men het geeft. Met dit soort idiote reacties maakt men het alleen maar erger.


  Maak melding

 9. Gelijk ter plekke neerschieten als ze ook maar 1 kik geven.

  Geen medelijden met deze werkloze beroepsactievoerders die allemaal een uitkering genieten.

  Als ze dit doorzetten wordt er een grens gepasseerd en komt er volksopstand en komt er dus dus tegenacties.

  het zelfde geldt als de uitgeprocedeerd ‘asielzoekers’ en nu ook illegale krakers in Amsterdam hun zin krijgen en niet direct de gekraakte woningen en het land worden uitgezet. Genoeg is genoeg.


  Maak melding

 10. Jacobus ooit gingen wat mensen uit Bangladesh ,sri lanka en india en eisten dat het kaste stelsel ook daar bij de wet geregeld moest worden,en dat j vrouwen in de keuken met benzine mag overgieten en in de fik mag steken,als de bruiloft schat niet aan mans ogen voldeed


  Maak melding

 11. Dagoebal , jij bent een volslagen idioot met je achterlijke reacties, doe jezelf en anderen een plezier en spring van de Bosje brug nu ze er nog geen beveiligingshekken op geplaatst hekken, of jaag jezelf een kogel door je botte kop, wapens bij overvallers in Suriname genoeg, succes


  Maak melding

 12. Dagoebal
  Ik blij dat niet iedereen van jou kleur het zelfde denk,of doet ,zou een slechte wereld zijn ,je stijgt boven alles uit door je dommigheid lommeprik?
  Stop met snuiven


  Maak melding

 13. @Henk Molenaar
  Gelijk ter plekke neerschieten als ze ook maar 1 kik geven.

  Vooropgesteld dat ik het helemaal niet eens ben met diegenen die de herdenking willen verstoren

  Jouw voorstel om ze ter plekke neer te schieten komt overeen met het drama en trauma dat op 8 december in Suriname heeft plaatsgevonden.
  Bouterse en de zijnen waren het ook niet eens met de mensen die ze hebben neergeschoten.

  Je bent geen haar beter dan die moordenaar die je elke dag hier op Waterkant verfoeit.


  Maak melding

 14. Geen haar beter
  Nogal een verschil, appels met peren vergelijken, DDB en Henk Molenaar, de mensen die in opstand kwamen en de respectloze oproerkraaiers.


  Maak melding

 15. @johan

  Nederlands (tekstbegrip) is aan jou niet besteed anders had je de kern van mijn verhaal wel begrepen.

  De overeenkomst tussen ddb en henk molenaar zit in onderstaande tekst van laatstgenoemde:

  Gelijk ter plekke neerschieten als ze ook maar 1 kik geven.


  Maak melding

 16. kan alleen bij jou constateren dat het begrip nuance bij jou ontbreekt in dit geval, Geen haar beter, nogmaals je bent appels met peren aan het vergelijken


  Maak melding

 17. @Johan

  Geef het maar toe. je bent schaakmat.
  Je hebt geen zinnige argumenten meer. Je bezigt woorden waar je nog geeneens de betekenis van weet.
  Zoek het woord nuance nog eens een keer op in het woordenboek.

  Je treedt op als woordvoerder van henk molenaar, maar je maakt jezelf wel heel erg belachelijk.

  Einde discussie!!!!


  Maak melding

 18. Ik ben links, ik heb een gemixte afkomst van o.a. Nederland en Indonesië, en wellicht wordt dan van mij verwacht dat ik deze actie zou steunen, maar dat is niet het geval. Ik vind deze actie echt mateloos disrespectvol, en heb er absoluut geen begrip voor. 4 mei is dodenherdenking, niet “blanke-militairen herdenking”, niemand legt je op wie of wat je moet herdenken, al herdenk je het varken wat je die ochtend als plakje ham op je boterham hebt gelegd, als jij dat wilt herdenken, dan mag dat. Het mooie van 2 minuten stilte is dat in die stilte ieders gedachten een andere kant op kunnen staan zonder dat dat een probleem is.

  De misstanden die plaatsvonden tijdens de Indonesische afhankelijkheidsoorlog, zowel de bersiap periode waarin Indonesische nationalisten alle niet-Indonesische invloeden (voornamelijk Nederlanders, Nederlands-Indische mixbloeden, en volbloed Indonesiërs die verdacht werden van “colaberatie” met Nederland, maar ook mensen van andere niet-Indonesische afkomst werden uitgemoord) probeerde uit te roeien, als de “politionele acties” uitgevoerd door Nederland in een poging het Nederlands gezag op Java en Sumatra te herstellen, waren uiteraard walgelijk en verdienen herdenking van beide kanten, maar 4 mei biedt daar gewoon de ruimte voor, en op 15 augustus is er zelfs nog extra ruimte voor tijdens de Nationale Indiëherdenking.

  Deze actiegroep bestaat hoogstwaarschijnlijk weer eens uit blanke Nederlanders die geen schrijntje Indisch in zich hebben, en die zichzelf een schouderklopje willen geven om te zeggen “kijk eens hoe goed ik voor minderheden opkom, nu heb ik mijn goede daad voor hen wel weer gedaan, hoef ik verder geen rekening met ze te houden in mijn dagelijks leven, of ze steunen bij dingen die er daadwerkelijk toe doen”, net als bij de zwarte-pieten discussie zullen er uiteindelijk wel een paar mensen van betreffende minderheid zich er bij aansluiten voor wat voor reden dan ook (bijv. omdat ze de propaganda van die blanke regresievelingen gaan geloven, of omdat ze het aangrijpen als een kans om in ieder geval ergens over gehoord te worden, zelfs al is het een insignificante onzindiscussie), maar dat betekent absoluut niet dat ze er gelijk in hebben.

  Ik ben een Linkse Nederlands-Indiër, en op 4 mei herdenk ik, in Wageningen, stad van de bevrijding, gewoon mee, en ben ik stil voor 2 minuten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.