dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Wie zich in Suriname schuldig maakt aan corruptie moet vervolgd worden'

‘Wie zich in Suriname schuldig maakt aan corruptie moet vervolgd worden’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 apr – Wie zich schuldig maakt aan corruptie, moet ook vervolgd worden. Dit zegt parlementslid Asiskoemar Gajadien (VHP). Het moet de norm worden, anders dus dan wat nu gangbaar lijkt te zijn. Onder de regering Bouterse komen nogal wat personen weg met geknoei. Het is ook waarom Gajadien erop aandringt dat de pas ontheven directeur van de Wegenautoriteit Suriname daadwerkelijk vervolgd wordt. Er is alle reden voor alertheid.

Niet uitgesloten mag worden dat het justitieel onderzoek in de doofpot gestopt wordt. Als klokkenluider in het geval van de wegenautoriteit stelt de politicus het des te meer principieel. Met andere parlementariërs heeft hij het onderzoek ook aangevraagd. “Als wij zouden wachten op de president om het onderzoek te laten beginnen, zouden we lang wachten”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname.

Van een oderzoek zou beslist geen sprake zijn. Dat is precies waar de morele schoen wringt. Geknoei met middelen van de samenleving blijft zonder juridische gevolgen. “Corruptie viert hoogtij en de gemeenschap betaalt het gelag, dat mag niet gebeuren. Als ik de informatie niet had gekregen, zou niemand hier wat van weten. Corruptie en vriendjespolitiek moeten weggewerkt worden”, aldus Gajadien.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

28 REACTIES
 1. Asiskoemar Gajadien (VHP) bevindt zich in de meest corrupte politieke partij ooit, de VHP. Deze man moet het hebben van sabotage en moet de allerlaatste zijn die het heeft over corruptie. Laat z’n baasje Chandrika ofwel Chandristront de door hem verduisterde 40 kg cocaïne, toen deze op de koop toe minister van JusPol was onder Venetiaan, eerst teruggeven alvorens hij een vingertje wijst. De VHP leeft van corruptie en is daaraan verslaafd. Dus Asiskoemar Gajadien, tjoep karé. Daarom, stem nooit op deze mensen.

  Ramdin


  Maak melding
 2. Hallo Ramdin kan je bewijzen over die door jou genoemde 40 kg. Als je zo goed weet , waarom ga je geen rechtzaak beginnen die win je glansrijk toch zo overtuigd kom je over. Of blaaskaak je maar wat en ben een gefrustreerde NDPr die spijt heeft verkeerd gestemt te hebben. Oproepen nooit VHP te stemmen terwijl het land totaal verarmt en verrijkt van corruptie is jou grootste fout van je leven. Jou fout was jou stem op jou partij, het is tijd voor VHP.

  Stemmmmm VHP vervroegde verkiezing. Stemmmmmm


  Maak melding
 3. Dat moet het grootste uitgangspunt zijn van partijen, die straks in 2020 in het macht centrum willen opereren, alle gestolen gelden, vooral van Abrahams die op Ow, miljoenen verduisterd heeft, en de miljoenen aan smeergeld die moordenaar Bouterse en wijdenbosch op hun rekening gestort hebben gekregen als smeergeld van Balast Nedam, terug vorderen.


  Maak melding
 4. kabouta is momenteel de meest corrupte regerings(mis)lijder ter wereld. Boskalis, onderhandse chineze verkoop van surinaamse eigendommen zoals lijn 4 van Wageningen, cocaine handel hebben hem, zijn familie en vrienden als oema dagoe abrahams zwaar verrijkt. Van ieder gunning wilt de familie 10 tot 25%.


  Maak melding
 5. 😂Ramdin
  Bouterse heeft belooft de halve VHP top op te zullen sluiten voor Corruptie.
  Er is nog geen enkele zaak aan gebracht.

  Bouterse kan de hele overheid inzetten om bewijs te vinden.

  Ondertussen stort hij slechts ladingen zand op NDP corruptiedossiers


  Maak melding
 6. Domme gans Ramdien bewijst weer eens hoeveel haat en nijd er is tegen Hindoestanen. Corruptie komt in alle lagen van de samenleving voor en kent geen kleur. Wel is terecht op te merken dat VHP in zijn regeerperiode niets aan corruptie heeft gedaan. De conclusie mag dan ook worden getrokken dat deze partij beter kan worden opgeheven, want zij hebben hun kansen verspild. Overigens valt ook op te merken dat Asiskoemar Gajadien een pitbull is en beter zijn eigen partij had kunnen oprichten. Hij heeft leiderschapspotentie die helaas gekozen heeft voor een impotente partij.


  Maak melding
 7. Vriendjes politiek moet geheel verbannen worden. Hoge straffen geven. Met corruptie help je een land eerder naar de knoppen. Hier zijn geen woorden voor.Schaamteloos gedrag.


  Maak melding
 8. Dit is typisch een NDP reactie van @Ramdin.. wanneer de schoen begint te wringen proberen ze zoveel mogelijk modder te gooien .. wacht maar af als de NDP niet meer aan de macht is kan die moordenaar Kabouta jullie niet meer beschermen. Jullie gaan allemaal de bak in ..!!! Stelletje corruptieve uitbuitende landrovers bij mekaar !!!!!


  Maak melding
 9. Penno
  Nog een partij, hebben we zoveel vertrouwen in de corrupte politiek ,corruptie is namelijk aan geboren bij de surinaamer ,de spreuk zegt wie het dichst bij het vuur zit warmt zich het best.
  ALS men corruptie wil uit bannen moet men afscheid nemen van de oude politiek ,en de jongen generatie de kans geven ,en het parlement alles laten controleren,een VOORZITTER van onbesproken gedrag,en onafhankelijk van politieke kleur zou al heel wat zijn


  Maak melding
 10. @ Haco

  Dus jij vindt dat de jonge generatie het moet overnemen wat de politiek in Su betreft !
  Wel beste Haco : dat corrupte gedoe zal nimmer in Su verdwijnen, het zit in ons bloed en
  dat zal automatisch zo blijven tot de eeuwigheid !!
  Waar armoede heerst wordt corruptie geboren overal ter wereld, en dat kan helaas niemand
  bestrijden .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 11. Corruptie is niet altijd iets van de Arme maar van de Rijke daarom zijn ze zo rijk, toch.
  Maar het komt wel overal voor, daarom moet het niet goed gekeurd worden.
  Iedereen moet zich er tegen verzetten.


  Maak melding
 12. Ramdin u bent zeker uit je moeder poep gaat geboren, dat er nog steed poep in je oog zit en niet ziet welke partij het meest corrupt is in SURINAME en drugsdealers zijn. Suriname heeft altijd corruptie gekend, maar niet zo erg wat er nu gebeurt. Alles gebeurt open en bloot, corruptie, drugs, roven. partijen en personen die de wet overtreedt moet betraft worden. Gajadien heeft het aangekaart en dat is terecht ook.


  Maak melding
 13. Gajadien is al een tijdje aan het flirten met de NDP zie foto Leakat mahawatkhan nickerie samen met abrahams,Chan op gepast deze man wil voorzitter worden van de vhp,hij is samen met anderen een coup aan het voorbereiden,wanneer de NDP in 2020 de verkiezingen weer wint ,zal het erom spannen wie als eerste bij Bouterse gt bedelen voor samenwerking,daarbij moet rekening gehouden worden dat als Chan gt dralen hij aan de kant geschoven zal worden en gajadien de scepter overneemt,dat is de coup die hij nu aan het voorbereiden is met de afdeling nickerie ,degene die alles financiert is Leakat Mahawatkhan,Chan wees op j hoede vr gajadien de slang;wordt vervolgd


  Maak melding
 14. @Ramdin
  Echtwaar!?
  Niemand bij de vhp heeft amnestie,niemand bij de vhp. is een couppleger,niemand bij de vhp vermoord
  burgers niemand bij de vhp vraagt om een waarheidscommissie of loopt te smeken om vergiffenis.Niemand bij de vhp heeft een strafblad en geen van ze is wanted.
  Corruptie,wat corruptie is ga het van je baasje bouta leren!


  Maak melding
 15. @Dagoebal
  Wees gerust.
  Niemand heeft haast om met een moordenaar samen te werken.Dat is politieke zelfmoord plegen.
  Wees gerust de vhper die denkt samen te werken met je baasje de moordenaar die mogen opdonderen , er is geen plaats bij de vhp voor zulke verraders.
  De ndp is een opvanghuis voor verraders en moordenaars van het ergste soort .


  Maak melding
 16. De VHP is hypocriet. Waarom sluit men de NDP niet uit als toekomstige coalitie partner. De NPS heeft dat namelijk wel gedaan. Ik vertrouw de VHP voor geen cent.


  Maak melding
 17. @Koos
  Geen paniek.
  Het is de ndp die. aan het smeken is om een samenwerking naar de verkiezingen met de vhp aan te gaan en niet andersom.
  Zie je dan niet hoeveel energie de ndpers stoppen in en rond de vhp voor een beetje aandacht.?
  De ndpers zijn op de bedeltoer wederom en dit keer proberen ze vhp slachtoffer te maken.
  Vhp is gewaarschuwd.


  Maak melding
 18. Luti fu tingi broki; de lolbroek op waterkant;de manier hoe jij de zogenaamde problemen van Su beschrijft heb ik het idee dat iets in jou broek j hindert,a no a drei schijt van eergisteren ;small Brain ray de makaak,de NPD is nog niet eens begonnen met mensen te mobiliseren vr 2020,terwijl Chan al een jr bezig is zonder succes,twee weken terug had De vhp een politieke bijeenkomst op beekhuizen er waren welgeteld 10 mensen waaronder 9oudjes,hoe wil Chan president worden van Suriname,met aanhangers op pad van wanica,saramaca en nickerie,small Brain ray leg mij dat uit,vergeetachtige luti fu tingi broki,niet vergeten a drei koeng koeng in j reet te reinigen


  Maak melding
 19. Wat een onzin wordt hier uitgekraamd. Je kunt niet praten van corruptie zolang het niet is onderzocht en bewezen. Dat geldt voor alle partijen, zowel oppositie als coalitie. Het enige dat klopt en tastbaar is, is dat de economie vanwege het gevoerde beleid van de NDP is vernietigd, terwijl overal elders in de wereld de economien zich herstellen of reeds hebben hersteld. Ook dat er geen transparantie is en dat er oplos wordt gelogen door de regering. Wat ook tastbaar is, is dat bouta koste wat kost uit de gevangenis wil blijven. Nog iets dat tastbaar is, is dat de drugshandel aan het toenemen is. Gegeven het gemak waarmee drugs Suriname passeert is het niet ondenkbaar (niet bewezen) dat er hoge functionarissen bij betrokken zijn. Een ander feit is, is dat vermeende gevallen van corruptie niet worden onderzocht.


  Maak melding
 20. @ Ramdin,

  Gebruik je eigen naam bv. Gwabe, Ndiabe, Ohgono, Kokoto, Kepanoto,Kibo,Dembe !!!!

  Geen enkele Hindustaan zegt tjoep kare althans niet in deze volgorde !!!!!


  Maak melding
 21. @ Ramdin … met hoeveel kilo zou je tevreden zijn als Chan je deelgenoot gemaakt had van die 40 kilo cocaine. Schaam je niet … vertel het eerlijk … dan kan ik {kunnen wij } begrip hebben voor je boosheid.
  Je bent duidelijk teleurgesteld !! Next time better luck !!!! Baiwa …. de aanhouder wint !!!!!!


  Maak melding
 22. Geen enkele hindustaan zegt: chup (tjoep) kare. Het zijn overwegend creolen die dit zeggen.
  Een hindustaan zegt: chup rahoo!
  Dus Ramdin: tu apan barka muha ban kar aur kabhi nahi bolna: chup kare. Ramdin: hou je grote mond dicht en zegt nooit meer chup kare.

  Ik lach me kapot met creolen die denken in het hindustaans tegen hindustanen te mogen zeggen: chup kare.


  Maak melding
 23. De NDP-ers zijn weer lekker dom aan het moddergooien.
  .
  Zijn ze vergeten dat al die CLAD dossiers door Bouterse in de la worden gehouden. Dat hij altijd het onderzoek naar Abrahams heeft tegen gehouden, dat hij nog steeds onderhandse aanbestedingen aan matie doet waar een openbare aanbesteding wettelijk verplicht is, dat hij alle middelen gebruikt en misbruikt om zijn eigen veroordeling te voorkomen, dat hij te laf is om de veroordeling van 11 jaar uit te zitten!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES