Parlementariër over idee districtshospitalen: luchtkastelen bouwen

15

PARAMARIBO, 23 apr – Het idee van de regering om in enkele districten kleine hospitalen op te zetten, is niet meer dan luchtkastelen bouwen. Dit zegt parlementariër Sheilendra Girjasing. Hij vindt het typisch dat de pas benoemde minister van Volksgezond, Antoine Elias, het idee lanceert. De man zit er net en moet wat hebben voor zijn gehoor. Het zou beter voor de dienstverlening als er hard gewerkt wordt aan verbetering van wat er al is.

En er hapert nogal wat. “Er zijn geen medicijnen. Als er medicijnen zijn, weten mensen niet of ze wel of niet mogen of moeten betalen. Laat de minister dus eerst ervoor zorgen dat bestaande infrastructuur goed komt. Op Ellen (in Commewijne, red.) hebben wij een ziekenhuis. Waarom komt men daar niet renoveren?”, zegt Girjasing tegenover Dagblad Suriname. De vraag is hoe goed gepland wordt.

Makkelijk is het niet. “Is het zo op te zetten? Is een hospitaal bouwen zo makkelijk als een warung opzetten? Is er wel onderzoek gedaan om tot dit besluit te komen?”, aldus Girjasing. “De dienstverlening naar de burgerij toe laat gewoon te wensen over. Er zijn inderdaad een heleboel plannen. Het is echter de policy van de regering om voornemens te blijven accentueren, om de aandacht van de realiteit te verwijderen.”


15 REACTIES

 1. Een leegstaand vervallen ziekenhuis zal het gaan worden. Geen medicijnen, instrumenten, computers, oprechte medici en weinig gemotiveerde verplegers. Wel een opvang centrum vol paars dwaze debiele idiote dagoebal ndper’ s, velen zwaar verslaafd aan de drugs, alcohol en het gros paars gedesillusioneerd hoe verder te leven. Heel veel nationale dagoebal partij aanhangers zitten vol zelfmoord, moord, roofgedachten. Ze zijn precies zo ziek als hun misleider en lijder, de dwaas bouta, die zoveel lijdt om hetgeen hij zijn naaste Surinaamse mens heeft aangedaan, moorden, roven, bedriegen en misleiden.

  Oohh eeh geweldig paarskuut eeh baas gaat eeh een ziekehuis ga bouwe vo ons domme ndpoer’ s noh……wi ndpsma foe Commewijne, we vint het paarskuut al baas ga l;ate bouwe, ma we hept ka vertrouwen meer in dat stinkend din dat heet………nationale dagoebal partij. enne al hij laat bopuwe met geleente geld uit China, we ka ga wer op de ndplee ga stemme, alleen Dagoelbal, want eeh we hebt gehoord dat de dwaas bouta van Chinese eten houd…….gedroogde dagoebal soep.


  Maak melding

 2. Het is weer een bewezen feit dat velen van de ministers niet weten waarmee zij bezig zijn. Het Academisch Ziekenhuis ziet er hoor en laveloos uit. Voldoet al jaren niet meer aan de gestelde eisen waaraan een Academisch Ziekenhuis hoort te voldoen om Academisch te heten. Er is een chronische schaarste aan vakkundig personeel, het schort ook aan hygiënisch werken. Middelen en maatregelen treffen om goed structuur te bieden en structureel te werken is ver zoek. Deze minister is inderdaad dingen te roepen waar hij geen verstand van heeft.
  Bezint eer gij begint.


  Maak melding

 3. Luister wie dat zegt een boiti ……..die nooit wat voor Su heeft betekend ,parlementariër ,concessie houder ,scherpzand verkoper ,pani tjor,en groot importeur van 5de hands goederen naar Su ,een awari van het ergste soort die het Surinaams volk uitbuit;soso eigen belang i rest my case


  Maak melding

 4. Uitbuiting,
  Dagoebert Duck, heel Suriname ligt aan de geeuwhonger door jou paarse lijders,met lange ij.
  Je schuift alle ellende naar deze persoon ,beetje dom is het wel, die heeft misschien niets voor suriname betekend, maar jij zal de verloser worden,Suriname staat op niveau door figuren zoals jij


  Maak melding

 5. -Mensen, misschien kunnen die Hospitalen nog komen, omdat er 17 miljoen dollars verdwenen is bij de airport, maar deze zaak is nu in de doofpot.

  -Bouterse heeft toen de ABS kapot gemaakt zodat men de statistieken niet hoeft te onderzoeken over de geldstromen en waar en hoe dat geld wordt uitgegeven, maar nu het land leeg is geroofd mogen zij hun werk weer hervatten. Dat geld zit al in de zakken van Bouterse en co.

  -Die NDPérs hebben altijd een grote mond gehad, maar nu zijn er ook bewijsstukken waaruit blijkt dat Ballast Nedam geld heeft overgemaakt op Bouterse en Wijdenbosch hun rekeningnummer. SCHOFTEN zijn deze mensen.


  Maak melding

 6. Deze RACISTISCHE VHP – clan, voelen de BUI reeds HANGEN. Alles wat deze REGERING doet en VOORNEMENS is te doen, wordt afgekraakt. “Dagoebal” heeft met z’n geplaatste reactie hierboven, VOLKOMEN gelijk. Heel veel zaken dienen DICHTERBIJ de burger te worden gebracht, hetgeen een hoop TIJD en GELD scheelt voor de BURGER en de OVERHEID.. DECENTRALISATIE is ESSENTIEEL.

  Destijds moest die Jules Wijdenbosch-brug ook niet komen volgens de RACISTISCHE VHP – Vieze Hoop Poep en haar RACISTISCHE evenknie de NPS – Na Poor Sani. Maar vandaag de dag GENIET een ieder op z’n EIGEN WIJZE van het GEMAK van DEZELFDE BRUG die ZOGENAAMD niet moest komen.

  Dat SURINAME in meerdere opzichten ACHTERSTANDEN heeft, komt door deze beide op RACISTISCHE voet gebaseerde partijen. Noem ze gemakshalve PIEKIE-PIEKIE-PLEI partijtjes.

  Als deze ZIEKENHUIZEN er komen, worden ze, in het bijzonder de RACISTISCHE VHP – Vieze Hoop Poep, nog SNELLER dan gedacht, TEN GRAVE GEDRAGEN.

  Voor deze RACISTISCHE VHP – Vieze Hoop Poep zou deze UITMUMYENDE Minister als het aan hem lag, gelijk een BEGRAAFPLAATS in de buurt van de ZIEKENHUIZEN voor de RACISTISCHE VHP – Vieze Hoop Poep aan koppelen, gezien de RACISTISCHE VHP – Vieze Hoop Poep, op STERVEN na DOOD is.

  En deze Sheilendra Girjasing noemt men parlementariër??? Het is LOUTER een OUDERWETSE RACIST, meer niet.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 7. Inderdaad luchtkastelen, aan de ene kant maakt Elias zich grote zorgen, over het verplegend personeel, wat massaal het hier voor gezien houd, en aan de andere kant wil je 3 hospitaals gaan neer zetten, terwijl er geen geld voor is, of je moet bij je paarse soortgenoten geld gaan zoeken, die ze al die jaren gestolen hebben.


  Maak melding

 8. Politiek. Het is nooit anders geweest
  . Jaren terug was er een party die met de slogan,de srd wordt voor altijd euro. De munteenheid zou dus de euro worden.
  Was het de BVD die met 6 zetels binnen rolden.
  Het gaat om het dome volk die bespeelt wordt voor zetels straks bij de verkiezing.
  Wanneer worden wij wakker.
  Tjee


  Maak melding

 9. Oom Ludwig Je hebt het zeker over het ziekenhuis van Albina. Prachtig gebouw, nog steeds leeg en dat overwoekerd wordt met onkruid, Geldverspilling.


  Maak melding

 10. Duidelijk weer iemand op een post geplaatst met een verstand zo groot als een koffieboon.
  Ons kent ons, als je geen opleiding hebt, amper je naam kan schrijven maar genoeg kan brullen, kom je er wel in bij Bouta. Hij heeft volgens mij ook niet meer dan een mulo diploma , dus iedereen die goed kan schreeuwen is voor hem al heel slim.
  Het land word bestuurd door een stelletje ongeschoolde, ongekwalificeerde koffiebonen. We zijn toch maar een bananenrepubliek, en het land is een grote speeltuin waar iedereen rustig kan graaien.
  Ziekenhuizen bouwen!!!! je hebt duidelijk geen verstand Meneer Elias, ga maar bij je B.V. gewichtig doen want het klein beetje verstand waarover je misschien beschikt hangt tussen je benen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.