Hospitalen voor Commewijne, Saramacca en Coronie in vooruitzicht

23
Hospitalen voor Commewijne, Saramacca en Coronie in vooruitzicht

PARAMARIBO, 22 apr – Commewijne, Saramacca en Coronie krijgen binnenkort hun eigen hospitalen. Dat zei minister Antoin Elias(foto) van Volksgezondheid, die deze week op werkbezoek was in het westen van Suriname. Elias geeft aan dat het ministerie samen met de Regionale Gezonheidsdienst een drietal hospitalen zal opzetten. Deze zullen voorzien worden van een arts, een internist en een kinderarts.

Bij deze ziekenhuizen zal er gewerkt worden volgens de methode gebaseerd op het Perronella ziekenhuis in Wageningen waar het Mungra Medisch Centrum (MMC) samen met de RGD werkt. Voor wat Coronie en Commewijne betreft is volgens Elias de investering nihil, het gaat meer om het aantrekken van de specialisten.

Saramacca aan de andere kant behoeft toch wel een grotere investering. Er moet nog een beddenhuis komen en de artsenwonig en de poli moeten ook nog gerenoveerd worden. Ondanks de beperkte middelen van de overheid zal er toch getracht worden dit te verwezenlijken.

Het streven is volgens de minister om dit allemaal vóór het eind van het jaar te realiseren.


23 REACTIES

 1. Maak je geen zorgen alles gaat door ,wat in de inleiding staat,bouta heeft namelijk z’n privé rekening ter beschikking gesteld mooi toch ,goed voorbeeld doet goed volgen ,Dodson, abrams en consorten er komt toch nog een 2e dubai


  Maak melding

 2. Weer zo´n valse belofte die ze weer propageren, en het domme volk gaan weer massaal
  op de partij van deze mini -ster !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Elias heeft of het geld gevonden (pe a moni de)
  of hij heeft wat gemompeld en verkeerd verstaan/begrepen toen hij zijn gebit in had,
  of was zwaar onder de morfine.


  Maak melding

 4. Weer van die zoveelste loze paarse beloftes, om in de gunst te komen van het kiezersvolk in 2020, dit jaar moet het nog gerealiseerd worden, netals die 18.000 woningen voor 2015 gebouwd zouden worden, en dat ziekenhuis in Wanica, wat nooit gebouwd is, nee Elias, droom lekker verder, de partij waarvan je deel vanuit maakt is kampioen in beloftes en misleiding en in het roven van de staatskas.


  Maak melding

 5. Met geld van Frankrijk, geregeld door Vene regering, is men in 2011 begonnen met de bouw van een ziekenhuis in Albina. Na meerder malen uitstel en afstel zou het eind 2017 opengaan. Het gebouw was immers medio 2017 opgeleverd.

  Bouw ziekenhuis Wanica, in november 2014 gestart door een bouw bedrijf van Sardjoe met leningen van Sardjoe. De leningen zullen ondertussen afbetaald zijn maar of er iets gebouwd is dat beter is dan een kippen farm is geen vraag meer.

  Nieuwe mini ster nieuwe schone beloften zonder inhoud.


  Maak melding

 6. De azijnpissers van de oude politiek kunnen het niet hebben dat Su een van de mooiste landen in het caraibisch gebied wordt,een die hard vhper kon het niet meer volhouden toen wij vorige week richting commewijne reden,zijn eigen woorden waren;het lijkt wel alsof wij in het buitenland zijn zo mooi vond hij het,ik hield wijselijk mijn mond dicht,ik dacht bij mijzelf ji die alles afkraakt van deze regering,nu zie jij met j eigen ogen,dati deng mang e wroko,dus azijnpissers,en de makaken pissers maken jullie j niet druk over Su ,wij nationalisten zien de veranderingen wel,zkh pad van wanica is op schema gistr nog langs gereden;love Su


  Maak melding

 7. Dagoebert Duck
  Alleen de fantasie overtreft de waarheid,ga zwemmen in je geld ,en haal Suriname uit het slop ,en beperk je tot gewoon commentaar geven ,en stop met schelden, en dat jij zogenaamd van Suriname houd geloof ik helemaal niets van.

  Ik zal je wakker schudden,diepzee haven voor cruise schepen,snel trein naar onverwacht, vierbaansautowegen met flyovers,zoetwater transport naar Caraïbische gebied,cassave fabriek, rijstbouw ,apoera project,goud en oliedeals verkloot je zit er boven op maar je verdiend er geen donder aan hoezo azijn pissers, realiteit heeft niets met dit gezegde te maken ,agrarische sector verwaarloost rijstbouw op een laag pitje
  Palmolie, waarzo, kokos ,bos verkwanseld aan China, pure roof bouw op de bossen geen her beplanting, schade enorm, jou kleinkinderen en hun kinderen ,zullen moeite hebben om dit te herstellen.
  En dan zullen we nog maar niet hebben over het geld wat ,om het eens populair te zeggen ,VERDAMPT is.
  Hoe kom je er op als regering leider ,om het op deze manier uit te leggen ,hij zal er wel geen verstand van hebben


  Maak melding

 8. Als na acht jaren de dwaas bouta en steeds wisselende roverheid voor zoveel paarse ellende en kommer hebben gezorgd, zullen ze ook niet deze valse beloften waar kunnen maken. Hoe geweldig het ook klinkt voor de dwaze oerdomme soso lobo ddb lijders, nog meer paarse armoede, misdaad, roof en onrecht is wat komen gaat. Plus wang bigi moni e go meki bakka. Er komen geen aanbestedingen en waarschijnlijk zal er weer geleend worden. Ndper´s oe no ma jeri en sjie fa ddb en roversbende e hori oeng dong moro dongsma na spotoe.


  Maak melding

 9. @John

  ‘Jojo het ziekenhuis van Albina is aan het lot van moeder natuur overgelaten. Weggegooid geld.”

  Weggegooid Frans geld en deels leningen die met rente afgelost moeten worden.”

  Net zoals Academisch Ziekenhuis Wanica (ontwerp van de Berg architecten) waarvoor incl. die mevrouw die bij het Erasmus MC weg moest een paar mio in euro’s betaald is.

  Wanneer gaat iemand een Surinaamse reality TV serie maken rond om het Thema beloften van Bouterse Kan een Youtube kanaal mee gevuld worden en een nieuwe generatie Surinaamse Journalisten mee gevormd worden.


  Maak melding

 10. Dagoebal.

  Je hebt je beroep mis gelopen, met zo´n fantasie zou je een goede auter zijn man !!!
  Of heb je last van je Dagoebal ogen ??????

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. Het enige waar die paarse maffia in uitblinkt, is het bevestigen van hun eigen leugens. huizenprojekt / treinprojekt/cassaveproject/zeehavens/ snelwegen/fly-overs/naschoolseopvang/gouden kerst/gouddeals/voedselschuur/zoetwaterprojekten….blablabla. Enkel simpele, laaggeschoolde stumpers als RobG/Parbo en aanverwante onnozele halzen blijven geloven in de list en bedrog praktijken van pathologische leugenaars als Bouterse/Hoefdraad/v.d.San/Limbo/Doekhieen overige paarse graaiers.


  Maak melding

 12. Ik denk ook dat de hospitalen zand strooien voor de ogen van de kiezers van 2020 zijn. Als er een policliniek op die plaatsen komt met een paar doctors zou dat al heel mooi zijn.


  Maak melding

 13. Met helipads voor spoedgevallen om de patienten naar de Academische ziekenhuis te vervoeren per helicopter. De niet dringende gevallen per ambulance auto. Met een ambulance auto bij de policliniek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.