vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomie'Gebruik Cryptocurrency heeft wel toekomst in Suriname'

‘Gebruik Cryptocurrency heeft wel toekomst in Suriname’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 apr – Wereldwijd is het bekend dat cryptocurrency terrein blijft winnen. Zelfs topvrouw Christine Lagarde bij het IMF geeft aan dat cryptocurrency geen directe bedreiging vormt voor de financiële stabiliteit in de wereld. Ook in Suriname blijkt investeren in Bitcoin populair te worden. De organisatie OMNIA-Tech is in Suriname de grote handelaar en exploitant van cryptocurrency waaronder ook de Bitcoin. Volgens OMNIA-voorman Navarro Alvares is het voor hem geen nieuws wat Lagarde zegt.

De bekenning is slechts een bevestiging van waar Bitcoin en andere cryptocurrencies voor staan. Alvares geeft aan dat hij in Suriname wel een toekomst ziet als het gaat om het gebruiken van cryptocurrency als geldig betaalmiddel. Hoe dan ook cryptcurrency is in de lift en Suriname heeft geen andere keus dan zich aan te passen aan de ontwikkelingen in de wereld. Volgens Lagarde is er veel aandacht voor de risico’s maar mogen de voordelen van digitale valuta’s niet worden vergeten.

“De grote economiën van de wereld zijn al bezig om cryptocurrecy een plek te geven in hun financieel systeem. Zelfs Duitsland heeft cryptocurrency geaccepteerd als betaalmiddel. Het is wel geen wettig betaalmiddel maar wel een legaal betaalmiddel. En dat gebeurd sinds vorig jaar. Als je investeert in cryptocurrency en deze in waarde stijgt kan je wel heel veel dingen mee betalen. Deze ontwikkeling brengt meer draagkracht en meer koopkracht met zich mee wat zorgt voor meer geld in het land wat natuurlijk kan zorgen voor een stabiele munteenheid. En dat is wat cryptocurrency kan betekenen voor Suriname” aldus Alvares.

Zie ook; ‘Binnenkort ook betalingen met Bitcoin in Suriname?‘.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

23 REACTIES
 1. De conclusie dat cryptocurrency, zoals Bitcoin, de lokale munteenheid kan versterken is enigszins terecht. Omdat je met Bitcoin grensoverschrijdend kan betalen. Het risico is als de waarde, internationaal, gaat kelderen dan is je investering een verlies post. Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen een wettig betaalmiddel en een legaal betaalmiddel?

  Hojot,

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding

 2. Natuurlijk moet je ook in Suriname gebruik kunnen maken van bitcoin e a cryptocurrencies. Maar vertel me aub hoe je dat zag gebeuren. Vandaag betaal je aan huishuur omgerekend 3000 SRD en de volgende maand kan dat 3 SRd of 30000srd zijn?


  Maak melding

 3. Gaan we Venezuela achter na ,kwestie van van de .komma verschuiven ,en je kan weer opnieuw beginnen ,het is als een piramide spel ,de gene die het eerst begonnen zijn zullen er geld aan ver dienen,en de rest Sari Tori.
  Je hebt niks dus jjan je ook niks verliezen,als je wil gokken met je geld ,niemand die tegen houd


  Maak melding

 4. Ik heb zelden zoveel onzin gelezen als dat wat de heer Alvares uitkraamt.

  1.Mevrouw Lagarde heeft inderdaad gezegd dat cryptovaluta geen bedreiging vormt. Ik ben ook geen bedreiging voor Messi’s positie als (één van de) beste voetballer ter wereld. Zo moet je haar uitspraak ook interpreteren.
  2. Cryptovaluta is in de lift en Suriname heeft geen keus. Haha, na half januari is de koers dermate ingestort dat een (tijdelijke) opleving, nog steeds niet voorstelt. Bovendien heeft ieder mens, bedrijf, land een keuze.
  Je kan altijd kiezen! Of de gemaakte keuze ook wenselijk is dat is een ander verhaal.
  De recente koersstijging is volgens mij te danken aan
  – koopjesjagers
  – George Soros, die aan heeft gegeven wellicht te gaan beleggen in cryptovaluta
  Meneer Soros is wereldwijd bekend als belegger. Hij is niet welkom in Thailand, aangezien hij ergens jaren ’80 de Thaise Bath heeft laten instorten. De Deens kroon daarentegen, die kon hij niet in waarde laten dalen.
  Ik denk dat de monetaire reserve van SU op dezelfde wijze is verdampt.
  3. Duitsland heeft enz. Gelul.
  4. Laatste alinea: als…….Suriname.
  Als en wat als niet. Iedere idioot weet dat als je belegging in waarde stijgt je OP PAPIER meer vermogen hebt. Pas bij verkoop heb je echt winst, maar als iedereen verkoopt dan dondert de boel weer in.

  Ik heb een intelligente vriend die ook belegt in cryptovaluta. Hij hoopt natuurlijk dat zijn belegging meer waard wordt, maar als dit onverhoopt niet gebeurd, is er geen man over boord, want hij belegt met geld dat hij vrij beschikbaar heeft. Bovendien leert hij van het beleggen.

  Mijn advies is dan ook aan een ieder: blijf weg van deze beleggingen, behalve als je het doet om te leren en je het geld kan missen.
  De techniek van cryptovaluta, de blockchain, daar zien de banken wel brood in en dat zou op termijn kunnen worden overgenomen
  Ik blijf weg van deze beleggingen, onder andere omdat
  – er geen productie van goederen plaatsvindt
  – er te veel aanbieders zijn waar je de cryptovaluta kan kopen en merkwaardig genoeg hanteren ze verschillende prijzen (omdat de kosten die in rekening worden gebracht erg uiteen lopen)


  Maak melding

 5. Er is niets mis met cryptocurrency. Waar wel iets mis mee is is het bedrijf Omnia-tech wat op dit moment actief mensen aan het werven is voor hun pyramidespel. Trap er niet in. Zoek op Google naar Omnia-tech. Het bedrijf misbruikt de interesse voor cryptomunten om u in een pyamideconstructie te lokken.


  Maak melding

 6. Als iedereen eerst goed begint te onderzoeken wat bitcoin precies is en hoe het werkt , dan kan er een goede discussie worden gevoerd , anders is het oeverloos gebabbel .
  Voor mij is bitcoin niets anders als het geld van de toekomst. Waar jij eigen baas over bent en geen idioot op een centrale bank die morgen beslist dat jou papier geld opeens minder waard is geworden..
  Do ur research and question everything want je hebt gezond verstand of niet?


  Maak melding

 7. @Marco

  Klopt. Crypto’s zijn niet meer weg te denken. En een voorzichtige investering met geld wat je kunt missen is de moeite waard. Ik doel echter nu specifiek op de heer Alvares die willens en weten met een pyramidespel probeert om mensen geld uit de zakken te kloppen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Check eerst Omnia tech en het woord scam op Google. Ze zijn uit op je geld. Als er werkelijk interesse is om te investeren lees dan goed en doe zaken met betrouwbare partijen. Geen gladjakkers die gouden bergen beloven en je berooid achter zullen laten. De heer Alvares is ook op Facebook actief om zieltjes te winnen. Gevaarlijke mensen zijn het en ze bezoedelen de reputatie van crypto’s met hun oplichterspraktijken.


  Maak melding

 8. @ Marco.
  Ik denk dat je het onderschat. Ik heb me er op een gegeven moment in verdiept. ECHT verdiept. Het is véél ingewikkelder dan je denkt. Zonder anderen te willen beledigen, maar je zal er heel veel tijd in moeten stoppen, wil je het begrijpen.
  Ik heb het dan niet alleen over de techniek, of over het kopen/verkopen van welke cryptovaluta dan ook.
  Het leuke aan deze coins is dat je er 7 dagen per week 24 uur per dag in kan handelen.
  De keerzijde is echter dat je je er ook veel tijd voor moet vrijmaken.


  Maak melding

 9. Leuk om te zien dat veel mensen een reactie geven zonder zich verdiept te hebben hoe o.a. de Bitcoin in de praktijk werkt als “betaalmiddel”!! Om te kunnen betalen moet je je Bitcoin eerst omzetten naar de lokale munt… en daarvoor heb je dus de dagkoers van de Bitcoin nodig!!


  Maak melding

 10. Cryptocurrencies en de onderliggende blockchain technologie zijn legit en mogelijk de toekomst van geld en digitale eigendommen.
  HELAAS zijn er ook een heleboel scammers tussen die minder geinformeerde mensen proberen af te troggelen van hun hard verdiende centjes.

  OMNIA-TECH en OneCoin zijn 2 bedrijven die in Suriname opereren. OMNIA is een pyramid-scheme en OneCoin is een ponzi-scheme.
  Zie hier: https://cointelegraph.com/news/unpacking-the-5-biggest-cryptocurrency-scams


  Maak melding

 11. @Wazig
  Het is niet juist dat je voor betalen met bitcoin eerst de coin moet omzetten naar een lokale munt.
  Dat gaat alleen op als de verkoper geen bitcoin payment isysteem heeft
  Doe onderzoek want er zijn genoeg mogelijkheden om iets te kopen en te betalen met bitcoin .
  @Robles
  Helaas heb je altijd wel figuren die listig gebruik maken van het gebrek aan kennis over de materie
  Ik zeg altijd ; als jij als bezitter van een coin NIET op elk gewenst moment jou coin kan verkopen aan wie jij wilt en tegen wele prijs LAAT die coin dan liggen en blijf ver uit de buurt


  Maak melding

 12. Om bitcoins of een andere cryptovaluta te kopen moet je betalen met echt geld, dus US dollars of Euro’s. Vervolgens kun je dan hier en daar online wat kopen en betalen. Heb je geen echt geld, dan ook geen bitcoins. Heb je wel echt geld, waarom dan bitcoins kopen?
  De koers van de bitcoin is de laatste tijd redelijk stabiel, maar kan behoorlijk fluctueren. De kans geld te verliezen is net zo groot als om er wat mee te verdienen. De tijd dat je er rijk van kon worden is voorgoed voorbij.

  Sommigen introduceren een nieuwe cryptomunt met de bedoeling om er zelf beter van te worden. Windhandel. Suriname zou dat ook kunnen doen, maar ze kunnen net zo goed de drukpers aan zetten. Het effect is hetzelfde, een betaalmiddel dat niets waard is en niemand hebben wil. Er zijn er al een paar duizend, en de meeste zijn hooguit een paar centen waard.

  De bitcoin is gewoon een speeltje voor gokkers. Vergeleken met de hoeveelheid geld die in omloop is stelt de totale waarde van alle cryptomunten bij elkaar nog steeds niets voor. Vandaar dat mevrouw Lagarde zich niet druk maakt. Het is een marginaal verschijnsel zonder effect op de economie.

  Suriname kan beter gouden dollars gaan uitgeven, dat is tastbaarder dan een code op je computer, meer is een cryptomunt niet.


  Maak melding

 13. @Hans van den Broek

  Over een aantal jaren zal u zich achter de oren krabben. Digitale currencies zijn niet meer weg te denken. Er zal nog veel veranderen en veel muntjes zullen verdwijnen. Maar de techniek verdwijnt niet. Overigens hoorde ik precies dezelfde argumenten in de begin jaren 90 over Internet. Het was een hype. Stonden zelfs artikelen over in de kranten. En kijk nu. Internet is niet meer weg te denken. Blockchain techniek is er 1 van velen die we hebben gezien. Van fax naar email. Van bellen naar Facetimen. Van cd’s kopiëren naar Spotify. De functie en voordelen van de Bitcoin ontkennen is naïef.
  Inderdaad is daghandel zoals Pico aangeeft een full time job. Dat zit er voor de meesten ook niet in. Maar wat wel goed te doen is is een kleine portefeuille opbouwen van de bekendere munten. Dat doe je met geld wat je kunt missen. Niet met geleend geld. En dan wacht je rustig een aantal jaren.


  Maak melding

 14. @ Robles: U beschrijf de bitcoin als een belegging en dat is nu juist wat het niet is. De bitcoin is opgezet als een universeel betaalmiddel waarmee je alles en iedereen kunt betalen en betaald kunt worden zonder tussenkomst van banken of overheden. Ideaal voor criminelen en belastingontwijkers.
  Het middel om dat mogelijk te maken en fraude te voorkomen is de blockchain technologie. Het probleem echter is dat dat verschrikkelijk veel computertijd en netwerkgebruik vraagt wat gebruik door grote massa’s onmogelijk maakt.

  Die problemen moeten eerst opgelost worden voordat de bitcoin echt gepopulariseerd kan worden en bruikbaar wordt voor waar hij voor bedoeld is.

  Wat de andere cryptovaluta betreft, wie kan nog overzien wat wat is en wat toekomst heeft en wat niet? Als je de verkeerde kiest en jaren bewaart kon het wel eens zo zijn dat die munt opeens niet meer blijkt te bestaan.
  Overigens, wat is de zin van bewaren van een speculatief betaalmiddel? Beter koop je dan aandelen Microsoft of Amazon of zo iets.

  Als je wat met bitcoins wil doen om er mee te verdienen dan moet je er mee gaan handelen op dezelfde manier als met volatiele aandelen. Op een gegeven moment stond hij rond de 6000 en een dame van iex.nl schreef dat hij zou uitbreken en inderdaad, hij steeg naar 8000. Nu schreef ze dat hij verder zou stijgen en inmiddels staat hij weer boven de 9000. Niet bewaren, maar er mee handelen. Zo valt er wat mee te verdienen, maar je moet wel een beetje inzicht hebben in hoe je dat doet en waar je op let. Kopen als hij bodemt, verkopen als hij topt. Het gaat hier vooral om psychologie.

  Je kunt er geld mee verdienen, maar het blijft speculeren.


  Maak melding

 15. Nee onzin hoor Hans. De bitcoin wordt op dit moment juist veel meer gezien als een asset en minder als betaalmiddel. Dat deze volatiel is maakt voor de lange termijn juist weinig uit. Vanaf het ontstaan in 2003 kent de bitcoin alleen maar een stijgende lijn. Je moet de korte fluctuaties juist niet meetellen.
  Verder is daytraden in crypto’s zelden tot nooit lucratief. Juist het lang vasthouden heeft tot nu toe de meeste mensen het meeste opgeleverd.


  Maak melding

 16. @Robles,

  wat een lulkoek, je zal maar gekocht hebben toen de koers rond 20.000, dan
  moet je nog lang op de blaren zitten en slapeloze nachten.


  Maak melding

 17. Een dom onzin verhaal waarbij de woorden van Christine Lagarde totaal uit verband worden gerukt.
  Christine Lagarde heeft aangegeven dat de banken zich ver van de crypo’s moeten houden omdat ze onbetrouwbaar zijn en het financieel verkeer ontwrichten. Alle gerenommeerde banken doen er dan ook niets mee.
  Kortom. Net zo min als je met de SRD iets kunt in het internationaal betalingsverkeer kun je iets met de Cryto’s.
  .
  Lijkt mij een twijfelachtig verkoop verhaal van iemand die dergelijke munten in Suriname wil verkopen dan wel een NDp verhaal in navolging van Maduro.


  Maak melding

 18. @ Robles
  Je schreef om 21.44 uur over Omnia-tech en het piramide spel.
  Helaas is je waarschuwing niet terecht gekomen bij leerlingen en een lerares in Rotterdam.
  rtlz.nl/algemeen/binnenland/docente-verleidde-leerlingen-tot-deelname-piramidespel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES