Overweldigende belangstelling voor derde Twinningfaciliteit Suriname – Nederland

16
Derde twinningfaciliteit Suriname Nederland voor 6,5 mln euro
FOTO: © Chetverikoff | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images

PARAMARIBO, 20 apr – De Twinning Faciliteit Suriname – Nederland begint aan zijn derde versie. In het Lalla Rookh-gebouw in Paramaribo hebben honderden vertegenwoordigers van NGO’s en andere maatschappelijke organisaties informatie gekregen over de mogelijkheden en onmogelijkheden. De eerste twee versies hebben tientallen ontwikkelingsprojecten opgeleverd die succesvol zijn uitgevoerd. Nederland geeft deze keer zes en een half miljoen euro. Het is een relatief beperkt budget.

De beheerders, het Surinaamse Nikos en het Nederlandse Berenschot, zijn toch optimistisch gestemd. “We hadden bij de eerste twinning ruim twaalf miljoen euro, waarmee we ongeveer honderd projecten konden uitvoeren. De vorige keer was het ongeveer hetzelfde als dnu en toen hebben we zo’n vijftig projecten kunnen uitvoeren. Dat verwachten we ook deze derde periode”, zegt Richard Born van Berenschot tegenover de Ware Tijd.

De onverwacht grote belangstelling kan worden toegeschreven aan de beperkte beschikbaarheid van ontwikkelingsfondsen. Voor particulieren is er nauwelijks wat te halen als het gaat om het financieren van eigen initiatieven. De Twinningfaciliteit heeft ten doel institutionele capaciteiten in Suriname te vergroten. Dit gebeurt via het stimuleren van contact met Nederlandse expertise.

16 REACTIES

 1. Altijd schelden op die bakra’s, bakra’s beroven noem maar op. Vertrouw op eigen kunnen me mars noh !!!
  In santo boma zie geen bakra’s !!!!


  Maak melding

 2. Weer een donatie uit Nederland + 3,2 miljard bij de onafhankelijkheid en alle
  overige donatie. Misschien dat die overvallers deze berichten ook eens lezen.
  Suriname mag van geluk spreken dat het vroeger bij Nederland hoorde en niet
  bij België, Engeland of de Fransen. Die zeggen gewoon doodleuk zoek het maar uit niet ons probleem….


  Maak melding

 3. je kunt lullen wat je wil, maar zonder die slaven drijvers kolonialisten kan kunnen de zwarte suris geen bal verrichten in de door de slaven drijvers achter gelaten land dat Suriname heet .

  bij de scheiding ultimo 25-11-1975 heeft zij nog een schenking van NF 3,5 miljard gratis gegeven aan die boeven bende lijders.

  wat hebben ze ermee gedaan, vraag het maar aan de huidige lijder de moordenaar , misschien kan hij nog tekts en uitleg geven zo niet, dan heeft hij het zelf een deel in zijn zak gestopt….


  Maak melding

 4. waarom gaat de lijder van de bende geen hulp zoeken in Venezuela, Cuba, of bij Obiango of in Afrika bij zijn soort genoten..

  hij heeft altijd die wit man uitgescholden van alles uitgemaakt..


  Maak melding

 5. Boen Sari (his) tory

  Suriname een land met zoveel natuurlijke hulpbronnen en mogelijkheden. Triest dat een groot deel onderontwikkelde, zwakzinnigen in de republiek Suriname wonen en kiezen voor de grootste crimineel die de republiek ooit gehad heeft als je kijkt naar de reputatie van ddb. 25 februari 1980 een wettig gekozen regering d.m.v. een staatsgreep afgezet en de leiding in het land nemen, 8 december 1982 moorden, Moiwana86 moorden, gewijzigde amnestiewet 4 april 2012, omdat voor moord deze niet van toepassing is volgens de grondwet van de republiek Suriname, mensenrechten verdragen. Voor moord hoort een ieder door de rechter/krijgsraad een vonnis te krijgen, veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf door de rechtbank van Nederland voor drugshandel naar Nederland, op de opsporingslijst van de DEA in USA voor drugshandel naar USA, dreef zware militaire wapenhandel met de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (Farc) in ruil voor drugs, om een publieke functie in de republiek Suriname te mogen uitoefenen moet iedere Surinamer beschikken over goed gedrag, et cetera, et cetera.

  Sranansma Oe Wiki No?
  O so a dé!, ja ja!

  Time4Chan(ge)!
  Yes We C(h)an(ge)!
  Chan4Pres!
  Yes We Do!

  Leve:
  – VHP,
  – alle oppositie politieke partijen en komende politieke partijen die na de verkiezingen met de VHP gaan samen werken,
  – alle Surinaamse kiezers die een andere koers van Suriname willen dan de huidige koers nog dieper in de afgrond,
  – We gaan triomferen. Een triomfboog met een leeuwenkop en de Ster van de Surinaamse Vlag erop voor deze Surinamers.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. https:

  //m.hln.be/nieuws/buitenland/hindoepriester-draagt-onaanraakbare-indiase-tempel-binnen-tegen-alle-regels-in~a2a45b34/?utm_medium=twitter&utm_content=Nieuws&utm_source=dlvr.it


  Maak melding

 7. die wit man is toch gekomen en gewoon vanaf zanderij paar parbo.., niet door de schoorsteen, dakgoot, maar door de hoofd poort..

  ze veroveren langzaam lang zaam het land weer op en terecht, het ka volk zegt niks meer, van nog 5 nog 5..

  wat doet die moordenaar allemaal daar tegen,, niks ,,hij kan niks doen, zit opgesloten in zijn eigen opengevangenis in het land..
  als hij één fout maakt, is het gebeurt..
  het jaar 2020 komt met de dag dichterbij en hij zal nu een keus moeten maken,, vluchten kan niet meer, het wordt benauwd onder de voeten, richting Scheveningen wacht of Santo Boma..

  wie zal het zeggen,

  we benne beneuwd..of toch nog zand erover..


  Maak melding

 8. nederlands insiders uit de sociale uitkerings instanties hebben verklaard, dat het vermogen dat de 300.000 meebrachten naar nederland een bedrag van 20 miljard nederlandse guldens was. de surinaamse bank was een bank van de nederlandse bank in suriname….in principe werd de nederlandse schatkist gespekt met vermogen uit de kolonien. per saldo heeft de ontwikkelingshulp de nederlandse belasting betaler dus niets gekost…den uyl was de bedenker van het plan, om de geschoolde man uit de kolonien hier te laten werken, want in 1970 was een groot deel van de toen bestaanse jeugd uit de oorlog niet genoeg gekwalificeerd, want een deel van de arbeids krachten werd al uit de jaren 50/60 uit italie/griekenland hierheen gehaald, daarna de gastarbeiders; het zelfde probleem doet zich nu weer voor…. het vuile werk zoals in de verzorging, wil niemand meer doen…en als men goed geschoold en gediplomeerd is, dan is dat te duur….20 miljard minus 3,5 miljard = 16,5 miljard winst!!!!


  Maak melding

 9. Booster
  Wat heeft de Surinamer vanaf 1954 met al die rijkelijke export gedaan ,jullie hadden vanaf die tijd zelf bestuur ,of hadden die hollanders suriname leeg gerooft, voor de on afhankelijkheid werd er nauwelijks olie en goud gevonden ,want daar gaat het bij jou om ,wil ik graag weten wat die Hollanders gerooft heeft,en wat betreft die 20 miljard
  Die de 300.000 surinamers mee brachten naar Nederland, moesten zij die inleveren dan,
  Ik snap jou bewering niet hoe steekt dat in elkaar ,dat vermogen was toch van de surinaamse mensen ,of ben ik nou gek, dat waren ze min of meer verplicht maat toch.
  Al dat geld wat Suriname kreeg vanaf jullie zelf bestuur reken je voor het gemak even niet mee
  Het Nederlandse leger,al de dienst plechtige lieten al hun geld in Suriname ,en het voedsel wat lokaal gekocht werd ,drank bier en frisdrank alles lokaal,en het was de surined zelf die naar Nederland ging toch ze hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid, en dat hebben ze niet verkeerd gedaan ,suis die wilde hebben het goed in holland ,jij mag er anders over denken .
  En nu nog wat Suriname was een van de rijkste landen van zuid Amerika ondanks dat er toen nog niet op grote schaal goud werd gevonden, dat waren privé mensen olie was nog geen spraken van.
  In 50-60 tiger jaren moesten we 2 nlf betalen voor een srf , waaar is de die tijd gebleven toen hadden we nog export groente ,fruit, rijst ,banaane, palmolie kokos, ananas, hout bruynzeel deze verzorgde bij het voor herbeplanting,vis, vanaf 2010 3.2 miljard en nog veel meer geld down the drain en leg het me nu noch maar en keer uit.
  O ja het Apoera project 3.500.000.euro daar 1.500.000 euro’s geinvesteert en stop gezet door booster bouta ,mag jij rasden war de rest is gebleven.
  Wil nog meer weten


  Maak melding

 10. De waarheid is dat Suriname zelf alles verprutst heeft, men heeft genoeg geld gekregen vanuit
  Nederland. Men heeft gewoon verkeerde investeringen gedaan, landbouwsector heeft men verwaarloosd,
  verkeerde mensen aan de macht, corruptie, broekzak vestzak mentaliteit, op te grote voet
  geleefd waardoor de staatsschuld is geëxplodeerd. Voor alle ellende die er nu in Suriname
  heerst is het makkelijk om Nederland de schuld van te geven. Dat is precies wat Bouterse doet om
  eigen falen te verdoezelen. Bouterse heeft zelf de Nederlandse diplomaat het land uitgetrapt. Toen
  Bouterse die amnestiewet aannam en zich zelf van rechtsvervolging vrijpleitte heeft Nederland alle
  ontwikkelingshulp stop gezet. Bouterse riep toen we hebben Nederland niet nodig we kunnen het
  zelf veel beter, zie 8 jaar later een prachtig mooi land naar de kloten. Suriname was een van de rijkste
  landen met goede welvaart net als Zimbabwe in Afrika. In beide landen is het verschrikkelijk mis gegaan.
  Zelfs vandaag de dag geeft Nederland nog hulp allen zijn kleinschalige projecten, zoals hierboven,
  laatst zonnepanelen voor een school. De slavenhandel en het koloniale verleden verdient niet de
  schoonheidsprijs, maar vanaf de onafhankelijkheid heeft Suriname er zelf een potje van gemaakt.


  Maak melding

 11. Als je zo nog steeds zo met je verleden worstelt, ga terug naar je roots, bouw er een lemen hut en ben er gelukkig, niemand houd je tegen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.