Surinaamse luchtverkeersleiders beperken dienstverlening tot Zanderij

4
Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways
Archieffoto ter illustratie: vliegtuig op de luchthaven van Suriname

Luchtverkeersleiders hebben in het hele land het werk neergelegd. Alleen vliegtuigen die van of naar de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven vliegen, zullen nog worden bediend. Deze uitzondering geldt slechts voor enkele dagen. Aan vliegtuigen met een andere bestemming, die over Surinaams grondgebied vliegen, zullen geen diensten worden verleend. Dit meldt de Suriname Air Traffic Controllers Associatiob, Satca.

De luchtverkeersleiders zijn het beu te wachten op betaling van hun toelagen voor middag- en nachtdiensten. De toelagen moeten worden betaald door het ministerie van Financiën dat maar niet over de brug komt. Ook de werkomstandigheden laten te wensen over. Vooral het uitvallen van het systeem voor communicatie met toestellen die het Surinaamse luchtruim binnenkomen.

Volgens de Satca is werken zonder het AMHS niet verantwoordelijk. De Luchtvaartdienst heeft eerder aangegeven dat er een ‘back-up plan’ in werking treedt als het systeem uitvalt. Volgens internationale regels moet het wel. De luchtverkeersleiders vinden dat er al jaren aan de bel wordt getrokken over de barre omstandigheden waaronder moet worden gewerkt. Dit werkt demotiverend.

Bekijk ook:

4 REACTIES

 1. Zorg om de gezondheidzorg i s er niet, politie word aan haar lot overgelaten ,onderwijs ,deze moeten al helemaal niet zeuren,want daar klopt al helemaal niets van,daar hebben al ik weet niet hoeveel mini sterren plaats gehad en niemand die het weet ,typische Surinaamse intellect, minster van financiële zaken kan alleen maar lenen en weet niet ho e hij het af moet lossen,af vvetalern tegen 9.55%.
  Het enigste corruptie daar ze in uitstekend in zijn u s zelf verrijkking onze gachte gymleraar ,groot grond bezitter builkt van het geld ,en zegt A NO MIE ZAND ER OVER,IK WAS ER NIET ,SORRY, EN IK WENS U SLAPELOZE NACHTEN.
  En als verlengstuk het lucht ruim ,geen geld dus ook geen zorgen,touristen die berooft worden dat is to du normaal bouta doet het ook.
  Internationale dienst verlening in het luchtruim ,die lui moeten maar zien ,als het uit de hand loopt, het is niet ons probleem,
  Bananen republiek


  Maak melding

 2. Hoefdraad word met de dag dikker. Tijdens de DNA zie je zijn dikke kop veelvuldig naar beneden kijken terwijl hij zweert de waarheid te spreken.
  Suriname heeft volgens hem een rijke toekomst zodra de olieprijs gaat stijgen op de wereldmarkt en zodra goud in prijs zal stijgen.
  Onderwijl kraait hij niet dat de koers van de SRD t.o.v. de US dollar en de euro blijft toenemen.
  Vorige week 1 euro = 9,20 SRD thans 1 euro = circa 960 SRD
  En nog beweert Hoefdraad met in zijn kielzog RobG dat Suriname gouden tijden tegemoet gaat.
  Als Hoefdraad weer naar het buitenland gaat moeten jullie verkeersleiders weigeren zijn vlucht te begeleiden


  Maak melding

 3. Dankzij de Nationale Dwazen Partij verwordt het met de dag erger als in Zimbabwe. Oerdomme dwaze debiele idiote ndper’ s zijn de oorzaak dat land en volk lijden onder het duister bewind van hun soso lobi misleider, lijder en allergrootse dwaas, de dwaas ddb aka didibri ddb foe kondre. Ndpsma oe ma pp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.