Directeur Wegenautoriteit Suriname wordt de laan uitgestuurd

12
Ontwateringswerkzaamheden WAS bij Waterkant

PARAMARIBO, 18 apr – Directeur Geo Norden van de Wegenautoriteit Suriname zal de wacht worden aangezet. Dit meldt de Ware Tijd. President Desiré Bouterse heeft het besluit al genomen. De bekrachtiging vindt binnenkort plaats in een Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Tegen de wegenautoriteit loopt een justitieel onderzoek naar onfrisse praktijken. Vanuit de oppositie was aangedrongen op het onderzoek.

Oppositiepartij VHP vindt dat Norden minstens ontheven moet worden zolang het onderzoek loopt. De wegenautoriteit heeft naar blijkt, een groot bedrag overgemaakt naar de Nationale Democratische Partij, NDP. Het geld zou volgens ex-minister Jerry Miranda van Openbare Werken, een terugbetaling betreffen. De regeringspartij had het geld als ‘voorschot’ verstrekt voor de aankoop van grote vlaggen.

Miranda is intussen al met ontslag. Er rouleert ook een audio-opname waarin twee mannen tijdens een telefoongesprek een offerte bespreken. Een van de mannen zou Norden zijn. Hij dringt bij de andere, vermoedelijk een aannemer, om voor een hoger bedrag in te schrijven voor een opdracht. Deze overfacturering zou beide mannen voordeel moeten opleveren.

12 REACTIES

 1. Het is alsof men geen morele drempels meer heeft om te stelen.Wanneer men in ons land geen voorbeeldfiguren kan vinden ,is het belangrijk om het blik buiten ons land te richten.Kijk bijvoorbeeld naar India.India was een zeer corrupt land.maar sinds Modi aan de macht is ,is corruptie op het hoogste niveau verdwenen! Modi is bij geen enkel geval van corruptie betrokken.Ook op lagere niveau begint dat proces door te dringen.Belangrijk bij corruptiebestrijding is dat zonder aanzien des persoon daartegen moet worden opgetreden.Men mag een corrupte minister van OW niet laten lopen ,omdat hij ……………………


  Maak melding

 2. het enige waar Modi in India nog last van heeft zijn het grote aantal kinderverkrachting, van met name meisjes tussen de 0 jaar en 4 jaar en verder onder de tien jaar. dus voor iedereen is er werk aan de winkel.


  Maak melding

 3. Waar bouta is,corruptie is daar.bouta is synoniem voor corruptie.Wel de anderen volgen zijn vb.Op een dag. kan je het maken tot lijder dankzij je corruptie en moordpraktijken.Suriname heeft een moordenaar als lijder en dat zegt heel veel over de niet slimme surinamers.


  Maak melding

 4. “Er rouleert ook een audio-opname waarin twee mannen tijdens een telefoongesprek een offerte bespreken. Een van de mannen zou Norden zijn. Hij dringt bij de andere, vermoedelijk een aannemer, om voor een hoger bedrag in te schrijven voor een opdracht.”

  Genoeg reden voor ontslag op staande voet lijkt mij. Waarom zo omslachtig. Dat kan alleen als er veel opgeruimd moet worden en meneer Norden tevreden (= zwijgzaam) gehouden moet worden


  Maak melding

 5. @ dre. India heeft nog een problem. Schoonmoeders vermoorden hun schoondochters zodat zoonlief hun bruidschat kan houden. Hij trouwt dan weer en heeft een nieuwe bruidschat. Als die schoondochter weggeruimd wordt dan heeft zoonlief weer een som geld verdiend. De politie is te corrupt om op te reageren. Britse journalisten waren aan het onderzoeken. Tragisch, de bruidschat is door de wet verboden.


  Maak melding

 6. Wedden dat wanneer de rook is opgetrokken en de rust is wedergekeerd, deze man een leuke baan krijgt zoals Abrahams, parmissar, Duiker etc. DDB regelt alles


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.