Surinames hoogste rechtscollege wacht al zeven jaar op president

18
Surinames hoogste rechtscollege wacht al zeven jaar op president
Archieffoto: Rechter Iwan Rasoelbaks, waarnemend president van het Hof van Justitie (m)

PARAMARIBO, 17 apr – Het Hof van Justitie wacht al zeven jaar op de benoeming van een permanente president. Iwan Rasoelbaks, die al vier jaar waarneemt als voorzitter van Surinames hoogste rechtsorgaan, blijft positief. Hij moest overnemen van Cynthia Valstein-Montnor, die drie jaar had waargenomen. Kennelijk moe van het lange wachten, bedankte Valstein-Montnor, die voorzitter is van de krijgsraad. Er wordt nog gewacht.

Zeven jaar is weliswaar een lange periode. President Desiré Bouterse is kennelijk nog niet tot een besluit kunnen komen. “Niemand weet het zeker, maar alles heeft zijn tijd onder de zon. In de waarnemening moet je niet al te lang blijven, maar ach, de waarnemer moet ook wel bewilligen. Het Hof moet instemmen, de regering moet ook wel instemmen en dat is een kwestie van tijd”, zegt Rasoelbaks tegenover de Times of Suriname.

Of hij ook de volgende president wordt van het Hof is niet zeker. “Die vraag moeten we op een ander moment zien te bewantwoorden. Nu is er veel werk aan de winkel. In de waarnemerspositie wordt al voldoende aan de weg getimmerd om zaken voor het volk te vesnellen. Maar het komt nog”, aldus Rasoelbaks. Er wordt ook gewacht op de benoeming van enkele nieuwe rechters. Ook dat is in handen van het staatshoofd.

18 REACTIES

 1. Op die moordenaar hoef je niet te wachten, dat is nl. een veroordeelde drugscrimineel, die precies die 7 jaar aan de macht is, en niet zo, fan is van justitie, dus tot besluit zal dit gedrocht, niet komen.


  Maak melding

 2. In 2020 komt er waarschijnlijk verandering in su!
  Die moordenaar weet dat hy het behoorlijk verpest heeft het land naar de afgrond gebracht heeft etc.
  Dus een afrekening komt in 2020!
  Nog even geduld mensen!


  Maak melding

 3. Het dementerende, fossiel Bouterse zit al 7 jaar zelf op de stoel van Justitie. Hij heeft er alle belang bij dat er geen orde en recht in land plaatsvinden.


  Maak melding

 4. Bouta heeft geen haast.De moordenaar kiest liever voor zijn vrijheid met zegen van de oerstomme surinamers dan een president van het hoogste orgaan te benoemen die hem,plesjident van Suriname, zal bevelen gevangen te nemen.


  Maak melding

 5. Ik heb de keus tussen iets dom/racistisch zeggen , of wijselijk mijn mond dichthouden.
  Ik kies voor het tweede.
  Ik ga niet doen alsof ik de betere surinamer ben.
  Grt
  Roy kaikusi Groenberg
  Zo heet ik


  Maak melding

 6. Wat de dwaas bouta aka ddb-didibri en duivelse trawanten tot nu toe hebben bereikt is geestelijk en moreel verval, steeds groter en dreigend wordende misdaad, voornamelijk voor het gros der ndper’ s die gratis dagelijks paarse dagoeballen krijgen te vreten. Een lege staatskist, devaluatie, megaschulden, verkoop van vele hectaren bos, nog meer domme Surinamers, voornamelijk uit het paarse kamp. Een zeer slechte naam daarbuiten als drugsstaat. Kortom alle ma pima debiele dwaze idiote klote paarse ndp paria’ s verdienen al de bovengenoemde paarse gevolgen. Een Parbo kost bij het Vat al 50 SRD. Weinig paarse paria’s kunnen zich een djogo veroorloven etc. En toch ngaan deze paarse verarmde en door ddb beroofde paarse stommelingen niet de starten op om hun afgod om verantwoording te vragen. Baas pe alla moni de? Ze blijven zwijgzaam wat betekend 10 punten hoor baas ddb voor alle paarse verdoemenis, die wij als oerdomme paars verdoemde zombies verdienen. Opa taki, ook veel paarse stratie dagoes, als Dagbal zijn wederom instaat in 2020 te stemmen op de dwaas bouta. Oma taki, ndper’ s zijn een zeer slecht misdadig ddb vervloekt goddeloos volk. Hoe meer ze naar de kerk gaan van Meye en bidden, des te erger verwordt het met ddb aan de macht. Opa taki, ze zijn niet bekeerd. De dwaas Bouta, Dino en Meriba ook niet, zoals geldwolf Stef Me Anus getuigde aan zijn domme volgers, de paarse sekte leden die ddb de hemel in hebben geprijsd. Ook toen hij achter het paarse kansel preekte in de gemeente gods bazuin. Oma taki, na leki Afrika, hoe meer men bidt des te erger verwordt het met de dictators die deze domme mensen verafgoden.


  Maak melding

 7. Jeremia 17-5 De Here zegt: ‘Vervloekt is de man ( volk) die zijn vertrouwen stelt op sterfelijke mensen ( De dwaas Bouta en duivelse trawanten) en zijn hart van God afkeert. 6 Hij lijkt op een kale struik in de woestijn, zonder enige hoop voor de toekomst, hij staat op zoute grond in een barre wildernis waar geen mens woont. 7 Maar gelukkig is de man ( waarheid en gerechtigheid )die op de Here vertrouwt en al zijn geloof en hoop op Hem richt. 8 Hij lijkt op een boom die aan een rivier staat, een boom die geen last heeft van de hitte en niet lijdt onder maandenlange droogte. Zijn bladeren blijven groen en hij blijft vrucht dragen. 9 Het hart is het meest bedrieglijke ding dat bestaat. Het is door en door slecht. Niemand kan ooit precies weten hoe slecht het is! 10 Behalve Ik, de Here! Ik doorgrond alle harten en toets de meest verborgen gedachten, om zo ieder mens het loon te geven dat hij verdient, afhankelijk van zijn daden en levenswijze. 11 Als een patrijs die eieren uitbroedt die zij niet zelf heeft gelegd, zo is de man die op oneerlijke manier rijk wordt. ( De dwaas Bouta en stinkend corrupte rijke parasieten en paarse poepvliegen ). Vroeg of laat zal hij zijn rijkdom verliezen en zijn dood tegemoet gaan als een arme, oude dwaas.’ ( Alle ndper’ s hebben de dwaas bouta als paarse afgod).
  12 Maar onze ( Allen die nooit van hun leven politici en religieuze leiders vertrouwen) toevlucht is uw troon, eeuwig en hoog verheven in heerlijkheid. 13 O Here, hoop van Israël, allen die zich van U afkeren, zullen voor schut gezet worden. Zij zijn tot verdwijnen gedoemd ( het dwaas debiele idioot erdom ndp volk dat misdadigers verafgoodt) zoals letters geschreven in het zand, want zij hebben de Here, de fontein van levend water, verlaten. ( Om de duivelse zoon ddb te aanbidden en te vererenh en koste wat kost aan de macht te houden).


  Maak melding

 8. Bouta heeft groot gelijk ;diversiteit ontbreekt;kwam allemaal door Chan,alle posities worden bemand door de vhp,en dati no kang,in een land met verschillende bevolkingsgroepen,zie de uitspraak van de casino eigenaar die elektriciteit stal van de Ebs en werd afgesloten,de ebs werd veroordeeld op straffe van een boete van 100000 gulden per dg, de ebs moest alles weer aansluiten,terwijl de dief nog openstaande rekeningen van ettelijke duizenden gulden niet had betaald,gekker kan het niet.de rechter was een tante van Luti de poeperd uit abra broki.


  Maak melding

 9. De Rechterlijke Macht is ONAFHANKELIJK !

  De president is om PRIVE-misdragingen (ERNSTIGE Mensen-
  rechtenschendingen) tegen de de Sranan Rechtsstaat en tegen de Rechtspraak !

  Mevrouw VALSTEIN is toen zij waarnam ook niet benoemd tot Hofpresident !
  (mevrouw VALSTEIN is Voorzitter van de KRIJGSRAAD !)

  Zaak heeft niets te maken met RAS, er spelen ALLEEN prive-Belangen van onze
  president die erg veel BOTER op zijn hoofd heeft !

  Meneer zit met een Onherroepelijk buitenlands vonnis (straf ELF JAAR) en met een
  STRAFEIS bij de Sranan KRIJGSRAAD van TWINTIG JAAR CEL !

  Wat kan u dan van deze PAARSE gelddrukker/anti-democraat verwachten ????

  Sabotage van de Rechtsgang en Bedreiging van de PG zijn de criminele
  wapens die door PAARS zijn ingezet !

  PS : NIEUWE LEIDERS IN SRANAN MOETEN ONZE RECHTSSTAAT REDDEN !

  TRA FASSI NO DE !

  OOK RACISTISCHE UITINGEN VAN DE PAARSE CLAN, ZULLEN OPA DESI NIET
  REDDEN ! SRANAN SA WINIE !


  Maak melding

 10. Rechterlijke macht hoort onafhankelijk te zijn;maar dat is het niet;mevr valstein is een dubieuze NPSers met veroordeling op haar reet door zuid Amerikaanse hof,ze mocht niet is eens plaats nemen in de de krijgsraad laat staan voorzitter,ze moest de eer aan haarzelf houden,maar aangezien Bouterse moest hangen ten koste van alles,als de officier van justitie geen bewijzen kan aandragen dat hij iemand heeft vermoord,en toch 20 jr eist omdat men zogenaamd alles van te voren heeft gepland ,zelf dat kan hij niet waarmaken,waar zijn de notulen,waar praten wij dan over,dit is gewoon racune van de nps,daarom is valstein tot voorzitter van de krijgsraad benoemd;het is nog niet voorgekomen in Su dat iemand veroordeeld wordt tot 20 jr gevangenis straf zonder bewijslast.


  Maak melding

 11. Dream on; het wordt nog heet onder voeten van de verraders,reken daar maar op,zonder enig bewijslast iemand veroordelen,is geen hondepis,of Dog shit,de elf jr veroordeling in ned neemt niemand serieus,de enigste getuige de Belg is terug gekomen op zijn verklaringen,hij werd gecoacht door de pedofiele advocaat van suri afkomst,en koloniale viezeriken,we kennen de vieze streken van de ned justitie,remember de hoogste man bij justitie die zoveel Turkse jongetjes in ned en turkye heeft verkracht en nog steeds als vrije man rond loopt,over klasse justitie gesproken


  Maak melding

 12. Vraag maar aan Roy elgin officier van justitie,ik heb dat niet gezegd,hij zelf heeft dat gezegd,dat hij geen enkele bewijzen kan vinden dat Bouterse daadwerkelijk iemand heeft vermoord,a no mi taki,en toch twintig eisen,ik denk zelf dat hij onder de alcohol zat,en aan dilerium leed die dag,mentaal depressief was omdat hij geen bewijzen kon aandragen,het kan gebeuren,want zijn baas aan de overzee eist een veroordeling,want ze wisten al heel lang dat er veel goud te vinden was in Su en gigantische hoeveelheden olie ,en ze konden ook rekenen op hun marionetten in Su ,de oranje partij,dat ze alle rijkdommen op een presenteer schaal zouden krijgen,maar dat feest gt niet door


  Maak melding

 13. Aan de Paarse RACISTEN :

  Welke ANTI-Srananman heeft samen zijn Legerbende de CREOOLSE JURISTEN/
  ADVOCATEN GEMARTELD en VERMOORD, de DECEMBERMOORDEN !

  Onder andere de Surinaamse HELDEN :
  mr HOOST, mr RIEDEWALD en mr Gonsalves Jardin da Ponte !

  ONSCHULDIGE Juristen GEMARTELD en VERMOORD !

  En NU BABBELEN PAARSE YO-KOEIEN OVER JURISTEN BIJ DE RECHTERLIJKE
  MACHT, die een andere etnische afkomst hebben dan de Creoolse !

  PS: Volgens PAARSE sukkels, hebben MARSMANNETJES DE DECEMBERMOORDEN
  gepleegd, onder leiding van een andere legerleider dan BOUTA !
  Ook de MOIWANA-slachting is gepleegd oor MARSMANNETJES onder leiding van een
  een onbekende legerleider !

  OOK RACISTISCHE-BABBELS ZULLEN DE PAARSE PLEGERS VAN ZWARE MISDADEN
  TEGEN HET SURINAAMSE VOLK, NIET HELPEN.
  DE KRIJGSRAAD WIJST BINNENKORT EINDVONNIS !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.