Verdachten in Surinaamse drugsvliegtuigzaak beweren mishandeld te zijn

4
Eigenaar rijstbedrijf eerder in verband gebracht met drugs

PARAMARIBO, 16 apr – De verdediging van drie verdachten in de strafzaak rond het in Saramacca gelande drugsvliegtuig, beweren mishandeld te zijn. Volgens advocaat Arjan Ramlakhan is één van zijn cliënten met een teaser bewerkt door politieagenten. De man moest vaker stroomstoten verwerken. Ook zijn stenen op zijn rug gelegd.

De drie zeggen ook geschopt en geslagen te zijn. De mishandeling komt nu pas, enkele weken na de arrestatie, aan het licht. Ramlakhan zegt tegenover de Times of Surianme dat dit komt omdat elk contact tussen de verdachten en hun verdediging verboden was. Littekens zijn er nog nauwelijks, daar de mishandeling weken geleden plaatsvond. De advocaat eist nu dat zijn cliënten onmiddellijk worden vrijgelaten.

Ramlakhan is het oneens met het Openbaar Ministerie als het gaat om het opleggen van contactverbod. Volgens de advocaat moet zuinig worden omgesprongen met deze voorziening. De wet biedt verdachten te allen tijde recht op juridische bijstand. Ramlakhan zegt dat het om onschuldige arbeiders gaat. Die waren toevallig ter plekke toen het vliegtuig neerstreek met bijna vijfhonderd kilo cocaïne.

4 REACTIES

 1. Niets nieuws, hier in Suriname, worden dagelijks mensenrechten geschonden, het is normaal in deze criminele maatschappij, die steeds verder aan het verloederen is dankzij het Ndp geboefte met zijn aanhang.


  Maak melding

 2. Manu je geeft nu wel af op de NDP.
  Maar dankzij jou en alle andere Surinamers is de NDP aan de macht.

  Jullie moeten niet snel tevreden zijn met een bordje eten, etc. tijdens de verkiezingen. Wat je stem wordt gekocht door deze vervloekte idioten.

  De NDP leden behoren tot een van de rijkste ter wereld. En dat is dankzij de kiezers!!!


  Maak melding

 3. nu blijkt dat de duikboot in Suriname gemaakt is op het terrein van Oedit wordt duidelijk dat dit bijzonder goed georganiseerd is.
  Er is geïnvesteerd in Coke aanvoer, het stilletjes bouwen van een duikboot. Waar komen alle materialen vandaan? Vrij spel voor invoer materialen dus.
  Deze verloren investeringen zullen moeten worden terug betaald door Oedit……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.