zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenEconomieAanval op Syrië leidt tot verlaging brandstofheffing in Suriname

Aanval op Syrië leidt tot verlaging brandstofheffing in Suriname

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 16 apr – De regering heeft tijdens een spoedvergadering besloten de brandstofheffing of government take te verlagen. Volgens het Nationaal Informatie Instituut, NII, geldt de korting alleen voor unleaded brandstof. De consument mag zeventien Surinaamse dollarcent (ongeveer twee eurocent) minder betalen per liter brandstof. Als aanleiding gelden de luchtaanval op Syrië en de “drastische verhoging geweest van brandstofprijzen op de wereldmarkt.”

- Advertisement -

De korting op de heffing wordt noodzakelijk geacht. “Met het oog op de fragiele positie van de herstellende economie in ons land is er spoedoverleg geweest over de plotselinge piek in de brandstofprijs. In opdracht van president Desiré Bouterse is het ministerie van Financiën nagegaan hoe de samenleving tegemoet te komen. Bepaald is om een deel van de government take tijdelijk in te leveren”, meldt het NII.

De korting geldt ‘unleaded’ omdat daar de plotselinge verhoging het hoogst blijkt. “Hoewel deze aanpassing buiten de invloedsfeer ligt van de overheid, heeft de regering er alles aan gedaan om het tot een minimum te beperken. De tijdelijke ingreep is bedoeld om de situatie draaglijker te maken voor de burger. De prognose is dat de situatie in het Midden-Oosten nog enige tijd kan voortduren, vandaar dat de overheid gemeend heeft om tijdelijk in te grijpen”, aldus het NII.5 REACTIES

 1. Ik moet echt lachen om de reden die de regering opgeeft waarom er een brandstofverhoging moest plaatsvinden: Namelijk door de raketaanval van Amerika, GB en Frankrijk.

  Ik heb nergens kunnen lezen dat de wereldmarktprijs van olie uit het Midden-Oosten is gestegen vanwege de raketaanval op Syrië.

  Deze van moord verdachte Drugscrimineel zuigt gewoon alles uit zijn dikke duim en zie hoe deze samenleving dit inslikt als zoete koek. Deze veroordeelde Drugscrimineel kan doen wat hij wil, de Surinamers zullen niet te porren zijn om de straat op te gaan.

  Zie hier hoe Sneaky deze pleesident is: Er wordt 14 cent afgehaald van de Government Take


  Maak melding

 2. Zijne -boven de wet gestelde- Opa D, heeft na langdurig beraad besloten,
  het Volk te Ondersteunen door een paar centen van de Government Take
  af te halen !

  Opa D is VERGETEN, dat een van zij HONDERD NIET NAGEKOMEN
  Paarse VERKIEZINGSBELOFTEN WAS : Government Take AFSCHAFFEN !

  Maja, de 16.888 Paarse Volkswoningen zijn ook nog ONDERWEG naar Sranan
  en de Paarse SNELTREIN naar ONVERWACHT zal binnenkort stipt volgens de
  dienstregeling rijden !!!

  NEKS NO FOUT ! KONDRE FAILLIET !

  WIJ GAAN GEEN ONGEDEKTE BANKBILJETTEN DRUKKEN ! ennne,

  WIJ GAAN NIET DEVALUEREN !!!!!


  Maak melding

 3. Wat een ka logica van de nationale domme partij want elke keer dat de Amerikanen iets doen brullen de Iraniers dat ze de straat van Hormuz gaan sluiten en de prijs van olie gaat omhoog. Iran steunt Syria en Bashar al Assad. Maar de paarse idioten dat maar wijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.