Justitieel onderzoek naar corruptie bij Wegen Autoriteit Suriname

16
Politie bus in Suriname
Archieffoto: Politie bus in Suriname

PARAMARIBO, 15 apr – De politie is een onderzoek begonnen bij de Wegen Autoriteit Suriname, WAS. Aanleiding vormen de berichten over het overmaken van geld naar regeringspartij NDP. President en NDP-voorzitter Desi Bouterse had het onderzoek aangekondigd, maar het kwam er maar niet van. De oppositie in het parlement heeft uiteindelijk om een onderzoek gevraagd. Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft de fraudepolitie ingeschakeld. Onder meer is contact opgenomen met parlementariërs van de oppositie.

Het betreft Patricia Etnel (NPS) en Dew Sharman en Asiskoemar Gajadien van de VHP. De laatste heeft de onregelmatigheid aangekaart in het parlement. De politie heeft om meer informatie gevraagd. “Wij hebben hier gehoor aan gegeven en hebben individueel meer informatie verschaft, zodat een breedvoerig onderzoek verricht kan worden in deze zaak”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname.

De parlementariërs willen een onderzoek naar alle recente betalingen van de WAS. Volgens Gajadien is ruim vijftigduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfduizend euro) overgemaakt naar de NDP. Ex-minister Jerry Miranda van Openbare Werken & Transport zei dat het geld door de NDP was voorgeschoten om vlaggen te kopen. “We hebben volop vertrouwen in het rechtssysteem en hopen dat het onderzoek spoedig wordt afgerond”, aldus Gajadien.

UPDATE: Assembleelid Gajadien vindt dat de regering de directeur van de Wegenautoriteit, Geo Norden, moet ontslaan n.a.v. corruptieve praktijken die plaatsgevonden hebben:

16 REACTIES

 1. Wat is gebeurd met de CLAD onderzoek(en) naar abrahams en zijn miljoenen verdwijn truc? En de clad onderzoek van de cassavefabriek? En de 14 miljoen US dollars die bouta opstreek van de bosjesbrug?


  Maak melding

 2. Ram Singh maar de clad onderzoeken gaat niks gebeuren. Als de betrokkenen opgepakt worden staat het land in lichterlaaie wat natuurlijk niet waar is. Dat is het signaal wat continue afgegeven worden door de ndp en haar aanhangers. In het feite is het een bedreiging.


  Maak melding

 3. De pot verwijt de ketel dat hij zwart is.
  Stelen en verdelen.
  Hier zal misschien na 10 generaties een eind aan komen.
  Het is de uitstalling van de ndp en vriendjes

  Tjee


  Maak melding

 4. @Parbo

  Onder Vene zijn er allicht 2 ministers veroordeeld.
  Bouterse heeft belooft de halve VHP op te sluiten voor corruptie. Er is nog geen enkele aanklacht binnen ondanks alle geroep van Doekhie


  Maak melding

 5. -De NDPérs hebben een zieke geest:::een ander heeft het gedaan en ze kijken NOOIT wat ze zelf fout doen.
  Bouterse is een moordenaar en dit is Venetiaan NOOIT geweest.


  Maak melding

 6. Oma taki, ndp staat voor de Nationale Dervende Partij heeft olv de dwaas Bouta en dwaze trawanten land en volk, dankzij dwaze debiele, idiote oerdomme moordenaar, drugsbaas en staatskas rover bouta de paarse verdoemenis in gebracht. Straks kunnen vele ndp paria’ s zelfs geen kippenpoten of bek en nek meer kopen. Alleen kakkerlakken.


  Maak melding

 7. Opa Desi-president moet OPHOUDEN met het NAMES & FACES spel, waarbij
  Paarse prominenten NIET worden aangepakt voor OPENLIJKE CORRUPTIE !!

  Opa-pres maak enkel schijnbewegingen en heeft BEVEL gegeven dat vele
  CLAD-rapporten, onder in de bureau-lade moeten blijven !

  Trouwens, wat valt te verwachten van een harddrugs-gevonniste Opa-D-president,
  die BANG is om voor MASSAMOORD te verschijnen bij de KRIJGSRAAD !

  PS : VRIJ SRANAN NU !
  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ ! STOP DE VALSE PAARSE-LIMBO-LEUGEN-
  PROPAGANDA-BERICHTEN !!! SRANAN FAILLIET DOOR PAARS WANBELEID !
  PAA


  Maak melding

 8. De directeur van MAS de heer Norden is een aantal keren gebeld geworden door Wayne Telgt in zijn programma op Apintie om te reageren op het Voicemail dat nu circuleert waarbij de stem van Norden duidelijk te horen is.

  Voor Wayne was het duidelijk dat de heer Norden niet wenste te reageren: De heer Norden is gaan DOKKEN.

  CORRUPTIE VIERT HOOGTIJ IN CORRUPTIE-LAND SURINAME.

  De NDP heeft ook voor geldschieter gespeeld voor de MAS.


  Maak melding

 9. @parbo, Bij Vene is gestolen dus bij Bouta mag dat ook, en iedereen die komt mag stelen, wat een achterlijkheid. Het gaat ook ten koste van jou idioot, alles word duurder dankzij het gegraai onder de regering Bouta. En meneer Bouta heeft eeuwig last van een bloedneus.Hij weet eerlijk waar zogenaamd nergens vanaf, wat een domme lul.Hij word gechanteerd door ze eigen mensen, als je rotzooi uithaalt zal je moeten accepteren dat iedereen het om je heen mag doen wat hij wil, ingrijpen is niet meer aan de orde. Hij heeft deze corrupte boevenkolonie geschapen en we zitten tot zijn dood aan deze bende vast.
  En beste Parbo, stop je hoofd in de oven want je buurman heeft het ook gedaan, achterlijke idioot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.