Radiomaker Gerold Febis vanmiddag ten grave gedragen

2
Radiomaker Gerold Febis vanmiddag ten grave gedragen

GRONINGEN, 14 apr – Gerold Febis, een van de grote radiomakers die Suriname heeft gekend, is niet meer. De goedlachse en altijd warmhartige radioman pur sang overleed dinsdag 10 april 2018 in de ochtend, op 70-jarige in zijn woonplaats Groningen(Nederland). ‘Meneer Kersten’ werd hij vaak genoemd vanwege de vele prachtige reclame spotjes die hij maakte voor het winkelbedrijf CKC in Suriname. Maar hij was vooral bekend van de vele radio-programma’s die hij maakte. Febis wordt vanmiddag in Groningen ten grave gedragen.

Met zijn mooie rustgevende gebronsde stem, wist hij telkens vele luisteraars aan zich te binden. In de jaren voor de militaire dictatuur was hij de meest geliefde stem van de Surinaamse radio. Na de Decembermoorden nam hij de wijk naar Nederland. Groningen om precies te zijn waar hij studeerde en ook overleed.

In 2009 maakte verslaggever Sam Jones een reportage over Gerold die hij per toeval na jaren weer op de Surinaamse radio hoorde. Hij snelde naar de studio van Radio ABC – waarvoor hij vele radiospotjes maakte en die nog steeds te horen zijn – en trof daar Gerold met twee van zijn oude radio-vrienden: Pearl Antonius en Gerold Vliet. Luister hier naar de reportage:

Bekijk ook:


2 REACTIES

 1. Lieve Gerold,
  Als kleine jongen heb ik jou persoonlijk gekend en heb nog steeds de foto die jij meer dan 40 jaar geleden van mij en mijn broer gemaakt hebt in Suriname. Wij hebben allemaal genoten van vooral jou ontzettend mooie en warme stem. o.a. geen ja en geen nee was ontzettend populair op de radio en werd door jou op een zeer hoog niveau gepresenteerd.
  Niet te vergeten de onnavolgbare wijze waarop je radio commercials maakte en insprak.
  Zonder geschreeuw maar wel super professioneel . Je was je tijd ver vooruit.
  Condoleances aan de rest van de familie.
  Rust zacht lieve Gerold en bedankt voor heel mooie radio in de jaren zestig en zeventig in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.