Protesterende Surinamers geven niet op na mindere opkomst

20
Ook vandaag vreedzame betoging tegen regering Suriname

PARAMARIBO, 13 apr – De groep protesterende burgers onder leiding van Xaviera Jessurun weet van geen ophouden. De derde dag van protesteren onder de vlag van de Next Generation Movement, bracht aanmerkelijk minder mensen op de been. Toch wordt niet opgegeven. Binnenkort worden weer straatacties gevoerd. Er is een minuut stilte in acht genomen. Dat was voor de mensen die het leven lieten, vanwege een falend gezondheidszorgsysteem.

De gebrekkige zorg wordt de regering aangewreven. Het gaat onder andere om zieken die dringend naar het buitenland moeten voor behandeling. Aanvragen wordne afgewezen of te lang vastgehouden, met fatale gevolgen. Om het protest kracht bij te zetten, is een bezoek gebracht aan het kantoor van de Basiszorg. Daar zijn burgers terecht voor het aanvragen van gesubisidieerde medische zorg.

Volgens de demonstranten wordt er te weinig gedaan om burgers echt te helpen. Veel mensen komen om onredelijke redenen niet in aanmerking voor hulp. Een van de demonstranten, Martin Atencio, zei tijdens het protest het opmerkelijk te vinden dat president Desi Bouterse wel weet waar hij terecht als hij erg ziek is. Met het grootste gemak wordt dan een vliegtuig gehuurd om het staatshoofd naar Cuba te vliegen.

20 REACTIES

 1. Keerveld had het ook geprobeerd,maar toen had hij duizenden mensen op de been gebracht.
  Tijdens de verkiezing kreeg hij 0 zetels.
  Deze Spaanse vlieg die lult maar effe in de ruimte.
  Geen aandacht meer schenken,poef!


  Maak melding

 2. Ik kan deze mensen geen ongelijk geven. Het rammelt met de basiszorg en met veel andere zaken. Het is wel zo dat ondanks dat de next generation heel weinig mensen op de been brengt. Dat zegt aan mij dat hun aanpak baar slecht is of men staat niet om hen te springen. Iets voor hun om over na te denken.


  Maak melding

 3. Het verbaast mij telkens weer dat Surinamers zo lamlendig zijn.
  Er wordt gedemonstreerd voor een goede basiszorg. Dit lijkt toch een zaak van levensbelang, zou je denken. Maar nee hoor, men geeft geen sjoege.
  Als er met de kont moet worden geschud of gedraaid dan zijn ze wel thuis.
  Wat een trieste bedoening.


  Maak melding

 4. @ Get a Life,

  Daar sluit ik mij bij aan. Het verbaast mij ook, als je ziet hoeveel
  er geklaagd wordt. Het is nu eenmaal makkelijker achter de pc/ telefoon met
  een bakkie koffie te klagen maar dat doet de regering geen pijn. Wel als er
  5000 mensen door de straten lopen. En kom niet aan er was geen gratis eten en
  drinken, dat kun jezelf meebrengen. Het gaat om de toekomst voor jezelf en voor
  je kinderen!!


  Maak melding

 5. Mw.Jessurun kan het niet alleen klaren, er komen meer mensen op de been om naar een wandelmars te gaan kijken dan om voor hun rechten te gaan strijden, te triest voor woorden. Ik zou zeggen laat dit achterlijke volk lekker in zijn eigen sop gaarkoken, ze klagen bij de dokter dat ze geen medicijn krijgen, de bakker bakt harde broodjes, de Hindoestaan is te duur met zijn groeten, een belegde broodje is te duur en ook nog niet lekker, de scholen presteren onder niveau,mensen alles maar dan ook alles heeft met het beleid van deze regering te maken, en heeft ook een weerslag op je eten,je leven, je salaris, je hele leven, onze hele dagelijkse behoefte word gestuurd door deze regering. Word toch wakker, jullie houden van Bouta???, wel hij gaat jullie dood nog worden voor sommigen misschien al, want als je in een ziekenhuis beland en er is geen medicijn voor je, of je kan je verzekering niet betalen, wel denk daar maar eens over na. Wat over je kinderen die aan de drugs gaan of zitten, of gaan lopen hoeren om toch hun belkaart te kunnen kopen. De inbraken het onveilige gevoel, verkrachtingen berovingen, denk daar maar over na. Ga de straat op doe iets help Jessurun dit land weer op niveau te brengen, en het geboefte aan te pakken om onze kinderen en kleinkinderen een veilige toekomst te garanderen.


  Maak melding

 6. Ik heb respect voor deze mevrouw Xaviera Jessurun, ze doet haar
  best en als je ziet hoe weinig respons ze krijgt, dan denk je waar
  doe je al die moeite voor.


  Maak melding

 7. Wat wil je. Een Surinamer heeft ooit gezegd dat hij bang is om een kogel in zijn bil te krijgen en dat dat de reden was waarom hij niet protesteert. Tegen deze Surinamer wil ik nu zeggen: pa, de tijden zijn veranderd. We leven nu in de tijd van internet. De hele wereld houdt Suriname in de gaten. Als Suriname zich niet aan regels houdt heeft Suriname een probleem.
  Goed zo Xaviera Jessurun. Als ik in Suriname was zou ik jou acties zeker steunen.


  Maak melding

 8. Ik begrijp totaal niet waarom de Surinamers in hun hangmat blijven liggen in plaats van de straat op te gaan om duidelijk te maken dat Enough is Enough: Weg met dit bandietenkliekje.

  Deze van moord verdachte Drugscrimineel voert het land Linea Recta naar de afgrond. Dit heeft men kennelijk nog niet door vandaar deze apathische houding.

  Of zijn het toch de dozen en euro`s die men uit Blanda krijgt?


  Maak melding

 9. Nederlandse Surinamers moeten stoppen met euro’s en voedselpakketten te
  sturen. Misschien komen ze dan van hun luie reed af en gaan ze deze mevrouw
  helpen. Schande !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Zolang de debiele dwaze idiote ndp paria’ s het corrupt paars wanbeleid dogen van hun afgod de dwaas bout aka ddb didibri sa e mek deng ka moro kakalakka, neks no fout. Oma en opa hebben altijd gelijk gekregen, net als oom Vene toen ze ons sinds jaren tachtig hebben gewaarschuwd voor de man des onheils, de dwaas bouta. Maar oerdom tot in hun botten zijnde dwaze ndper’ s zien het anders, ze vereren en aanbidden het onrecht en de leugen in de persoon van ddb. Wo ka.


  Maak melding

 11. Luti fu tingi broki,ju nanga deng abani poeperds willen goede gezondheidszorg maar weigeren de verzekering betalen,omgerekend 14 euro per maand,is dat zoveel gevraagd,handen in eigen boezem steken,de alles gratis mentaliteit steek weer de kop op,sari tori,dit zijn de overblijfselen van het oude politiek,een van de verwendste volk ter wereld,het liefst willen 4 keren Pr jr op vakantie nr het buitenland,iedere dag gratis vreten,gratis gezondheidszorg ,en het allerliefste hun reet ook voor ze afvegen,Luti fu tingi broki is daar een product van,daarom loopt hij iedere met een broek vol schijt rond


  Maak melding

 12. Dagoebal 14 april 2018 at 01:52
  Dagoebal ,ju nanga deng abani poeperds willen goede gezondheidszorg maar weigeren de verzekering betalen,omgerekend 14 euro per maand,is dat zoveel gevraagd,handen in eigen boezem steken,de alles gratis mentaliteit steek weer de kop op,sari tori,dit zijn de overblijfselen van het oude politiek,een van de verwendste volk ter wereld,het liefst willen 4 keren Pr jr op vakantie nr het buitenland,iedere dag gratis vreten,gratis gezondheidszorg ,en het allerliefste hun reet ook voor ze afvegen, Dagoebai is daar een product van,daarom loopt hij iedere met een broek vol schijt rond


  Maak melding

 13. De ned suri moeten stoppen met pakketten sturen;liever vandaag dan morgen,vandaar zoveel luiaards in switi sranang,we hebben jullie hormoon voedsel pakketten niet nodig,wie in Su wil pienaren is up to them,te veel groenten en vis in het bos en de toevoeren,swampen en kreken,vr de luie Fronters alles is daar gratis,by the way ik heb in mijn tuintje,boulanger,antroea,papaja,spinazie,tomaten,stroeng grasi,marva wiri,bacoven,peper,oker Luti fu tingi broki if ju wani pina is het jou eigen stommiteit;Luti die poeperij van jou kan ik zo stoppen,maar j verdient het om met stront in j broek rond te lopen,ik ga jou niet zeggen,wat j daarvoor moet gebruiken schijtlaars


  Maak melding

 14. De lamlendigheid van de Surinamers (dus ook van mijn familie die er woont) heeft ervoor gezorgd dat ik niet meer meedoe met de rest van de familie in Nederland geld en pakketten te sturen. (Dat geld kan ik beter besteden aan mijn eigen gezin).
  Aan geen enkele demonstratie hebben ze meegedaan, maar wel steen en been klagen dat de situatie met de dag verslechtert.


  Maak melding

 15. Mischien heeft deze mevrouw jessurun wel gelijk. Maar de meeste activisten gebruiken deze onderwerpen zoals te weinig medicijn en geen eten. wandbeleid. Om zelf ook politicus te worden in suriname. De meeste van deze zogenaamde activisten ambieeren een baan als politicus in suriname. Wanneer ze het zijn geworden doen ze niets anders dan het geld eten en feesten. En lekker op vakantie naar nederland. Wachten op nederland om alles op te bouwen in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.