dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister herinnert Surinaamse politie aan beroepsethiek

Minister herinnert Surinaamse politie aan beroepsethiek

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 apr – De beroepsethiek zal in ere hersteld moeten worden. Dit zei minister Stuart Getrouw tijdens een kennismakingsbezoek aan het Korps Politie Suriname. Politieagenten zullen rekening moeten houden met wat hen is voorgehouden toen zij in dienst traden. Getrouw, zelf oud-politieman, bespeurt kennelijk een gemis. Het is ook wat hij de te kennen gaf tegenover zijn voormalige collega’s.

Er mag niet meer gesold worden met uitgangspunten die het korps moeten maken tot het veiligheidsinstituut voor de burger. “Gehimhoudingsplicht, de juiste attitude, goede communicatieve vaardigheden, creativiteit en respect voor het bevoegde gezag zullen weer hun intrede doen binnen alle afdelingen van het ministerie van Justitie en Politie”, zei Getrouw. Zekere praktijken zullen niet worden geduld.

Zoals de klokkenluider uithangen. Getrouw waarschuwt dat het ‘doorspelen van confidentiële informatie aan derden’ niet geduld zal worden. Ook corruptie en het aannemen van smeergeld gaan in de ban. Over het aannemen van goederen, zoals auto’s, bouwmaterialen en kantoormateriaal, is niets gezegd. De afgelopen jaren zijn dit soort zaken vaker gedoneerd door ondernemers en andere burgers.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. Tijd voor deze Getrouw eraan te herinneren dat het politie gebouw eerder in brand werg gestoken door zijn baasje bouta.Hij moet toch weten dat in een democratie geen revolutie dag gevierd word,beter nog in een democratie word geen coup gepleegd en de couppleger. mag geen lijder worden. vooral eentje met een lange strafblad.
  Die macho vertoning van je zal je pas goed komen als je bouta de crimineel gevangen neemt hoor Getrouw .Je dient het volk en niet bouta.Je hoeft geen waakhond voor hem te spelen.


  Maak melding
 2. beroeps ethiek is in Suriname van vandaag moeilijk waar te maken omdat wij een president hebben die alles wat verboden is verheerlijkt en de jeugd het slechte voorbeeld geeft.
  Hopelijk dat het volk bij de komende verkiezingen waakzaam zal zijn en afrekenen met dit ongemak.


  Maak melding
 3. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft het Korps Politie Suriname (KPS) voorgehouden dat zaken als corruptie, aannemen van smeergelden en het doorspelen van confidentiële informatie aan derden, met wortel en tak zullen worden uitgeroeid.

  De minister heeft niets gezegd over het aanpakken van DRUGSCRIMINELEN, het valt nu al tegen van deze MINI-ster. Aanpaken van Nationale DrugsPartij


  Maak melding
 4. Suriname is voor de Surinamers,wie tegen Suriname is heeft geen recht van spreken.
  De buiten standerd moeten er mee leren leven,meer is niet gezegd.


  Maak melding
 5. Met de dwaas bouta en duivels dwazen aan de macht, dankzij oerdomme dwaze debiele idiote volgelingen verwordt het met de dag Sodom en Gomorra. Wo ka, geen enkele zegening is weggelegd voor dwazen die de leugen en het onrecht ddb dogen.


  Maak melding
 6. AUB minister EERST de NDP en NDP-TOP wijzen op ETHISCH GEDRAG !

  FIRST THINGS tO DO : Rechtsstaat SRANAN EERBIEDIGEN, afblijven van
  Onafhankelijke Rechterlijke Macht, afblijven van Onafhankelijke
  Openbaar Ministerie !

  CORRUPTE politici : DIRECT REEDS BESTAANDE ONDERZOEKEN AFRONDEN
  EN DADERS ARRESTEREN !

  UITVOERING geven aan bestaande buitenlandse ONHERROEPELIJKE VONNISSEN,
  tegen Sranan onderdanen !
  Indien geen uitlevering deze VONNISSEN IN SRANAN TEN UITVOER LEGGEN !
  (STRAFVONNIS-OVERNAME BIJ ERNSTIGE DELICTEN !)

  Daarna met de rest van Sranan babbelen over ethiek en regelgeving etc !

  PS : MOORD staat AL LANG IN ELK SRANAN STRAFWETBOEK !
  DUS STRAFZAKEN inz MASSAMOORD GEWOON AFMAKEN met EINDVONNIS !


  Maak melding
 7. Laat hem beroeps ethiek aan plee si dent bouta gaan uitleggen hoe dat werkt. Of hij moet deze veroordeelde cocainesmokkelaar aan ptata uitleveren. Daden bij woorden minister anders is het geblaf van loopse teefen.


  Maak melding
 8. Ook de PG uitleveren, want die was ook bezig met 50 kg COKE, toch?
  Of de hele VHP/NDP top uitleveren aan de VS. Dan zijn wij in Su van deze shit af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES