woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRapport VS: meeste wit gewassen geld wordt in Suriname geïnvesteerd

Rapport VS: meeste wit gewassen geld wordt in Suriname geïnvesteerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 apr – Witwaspraktijken in Suriname zijn nauw verbonden met transnationale criminele activiteiten. Het gaat dan voornamelijk om de verscheping van cocaïne naar Europa en Afrika. Dit stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in haar laatste International Narcotics Control Strategy Report. Betalingen geschieden meestal in dollars. Het geld wordt doorgaans in Suriname zelf geïnvesteerd. Favoriete investeringsobjecten zijn casino’s, onroerend goed, geldwisselkantoren, autohandels en huizenbouw.

Er zijn aanwijzingen dat geld wit gewassen wordt door autohandelaren, goudopkopers en geldwisselkantoren of cambio’s. Niet uitgesloten wordt dat er ook witgewassen wordt in de formele financiële sector, namelijk bankbedrijven and cambio’s. Vorig jaar werden ruim duizend verdachte geldtransacties onderzocht op een totaal van ruim honderdduizend. Het rapport noemt het een verbetering.

Toch wordt het aantal onderzochte gevallen aangemerkt als ‘extreem laag’. Vanuit Guyana en Frans Guyana wordt ook driftig gesmokkeld. Het gaat vooral om landbouwproducten, brandstof, sigaretten, alcohol en medicamenten. Volgens de Amerikanen is niet bewezen dat het hier gaat om activiteiten die gefinancierd worden vanuit de drugshandel. Ook blijkt niet dat de opbrengsten van dit type smokkel witgewassen worden. via het formele systeem.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Bouta heeft ons land. op de kaart gezet en nog steeds ook en Negatief erbij!
  De wereld weet nu wie bouta is,hij is een onderwereld figuur,een crimineel.


  Maak melding
 2. De USA heeft de handel en wandel van bewind bouta glashard in kaart gebracht….het net om bouta wordt strak getrokken. Dit is de reden waarom bouta niet meer op “reis” gaat….behalve naar cuba of venezeula!!


  Maak melding
 3. Zolang Boefdraad de scepter zwaait als mini ster van Financien, zolang zullen er geen maatregelen worden ondernomen, wel op papier, maar niet in werkelijkheid, want het witwassen van de stinkend criminele ndp maffia moet ongestadig door blijven gaan tot 2020. Deze drugsmaffia zal de ndp kas extra gaan vetten, zodat hun baas, ddb nog vijf jaren wordt gegeven door de met omgeochte rijst met bb. dwaze debiele idiote paarse stommelingen. Ieja krijsen Para-noide-Bo en Dagoebalsing……rauwe dagoelballen gaan we met zijn allen eten na 2020.


  Maak melding
 4. Ene Bobby Doerga vindt het niet in de haak dat de schrijver van dit artikel Ivan Cairo dit zo moest publiceren. Ik heb de minister van buitenlandse zaken hierover echt niet gehoord in deze. De minister van Justitie evenmin.
  Bobby Doerga spuwde zijn gal in Bakana Tori op SRS de Nationale Zender op 13 april.

  De Surinaamse media kregen van deze mijnheer de wind van voren want deze media publiceren de berichten van witwaspraktijken en zo.


  Maak melding
 5. Regering en Paarse politieke top, doen geen onderzoek !

  Wij weten van niets, A NO WI !

  NIET EENS DE SRANAN-REGELGEVING IS AANWEZIG OM DIT SOORT
  MISDRIJVEN EFFECTIEF TE TACKELEN !

  Op wie wachten de Paarse politici ????????

  TERWIJL DE KLEINE MAN STEEDS MEER PINAART door de
  CRIMINALITEIT en de BESTUURLIJKE WANTOESTANDEN !

  FREE THE SURINAM PEOPLE !!!!!


  Maak melding
 6. Ik keur het niet goed maar in welk land is er geen crimineel en drugs het enige wat wij doen is het verleden aanhalen i.p.v een oplossing te zoeken bouta dit dat doe er wat aan dan ,als jullie.het beter weten ,ga desnoods de straatop iedere dag hij is een crimineel .ben blij dat wij surinamers van de pinkstergemeente zijn behalve bouters iedereen klaag maar niemand staat op,jemig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES