Getuige: ‘Terreurverdachte wilde aanslag plegen op luchthaven Suriname’

18
Terreurverdachten Suriname vandaag voor de rechter

PARAMARIBO, 12 apr – Een van de moslim broers, die in juli 2017 als terreurverdachten werden aangehouden in Suriname, zou volgens een anonieme getuige hebben aangekondigd om een aanslag te plegen op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven van Suriname. Ook zouden de broers een aanslag op de Amerikaanse ambassade of ambassadeur voorbereiden. Dat bleek woensdag uit het politiedossier tijdens de rechtszaak in Paramaribo.

De verdachten die in juli 2017 werden aangehouden in Paramaribo, worden er ook van verdacht dat ze ten minste twee Surinamers hebben geholpen om naar Syrië af te reizen en zich daar aan te sluiten bij Islamitische Staat(IS). Een van de broers, die zich zelf Abu Ulah al Surinami noemde, zou in nauw contact staan met contactpersonen van IS.

De broers ontkennen dat zij iets met terreur te maken zouden hebben. De advocaat van de verdachten, Raoul Lobo, zegt dat de genoemde feiten geen rechtvaardiging zijn om zijn cliënten langer dan negen maanden in voorarrest te houden. Hij vindt dat de verdachten in voorlopige vrijheid gesteld moeten worden schrijft de NOS in een uitgebreid artikel.

18 REACTIES

 1. De terrorist van Suriname,bouta,is lijder.Coup,executie ,drugs en wapen handelaar en amnestie Hier gaan ze 2 mannen achterna zitten gewoon omdat ze het pech hebben moeslims te zijn.15 anderen werden gewoon gebombadeerd als te zijn terroristen en werden geexecuteerd zonder bewijs.Di alles is gewoon een afleidings manouvre van bouta om zijn mars uit de gevangenis te houden en de domme surinamers bezig te houden met iets dat niet bestaat.Surinamers houden van fantaseren en bouta weet hoe ze bezig te houden zodat ze met hun gedachten in fantasie eiland zijn en hem uit hun hoofd zetten.Met surinamers krijg je niks gedaan.Je kan ze makkelujk afleiden en bouta bewijst het.8


  Maak melding

 2. Wat een achterbakse laffe smoesje van bouta om dinootje zoonlief de terrorist thuis te brengen uit gevang in America.
  Hij gaat de amerikanen een verhaal ophangen dat hij een aanslag op hun heeft kunnen voorkomen en als dank moeten ze dinootje terugsturen.Amerika trap er niet in.


  Maak melding

 3. Dit zijn gewoon smoesjes om de zaak erger te laten lijken!! Waarom en met welk doen zou men dan zg een aanslag willen plegen op zanderij??? Niet eens in Nederland met vele duizenden moslims uit veel landen pleegt men een aanslag en uitgerekend in klein Su zou men een aanslag willen plegen….te lachwekkend dit!! Alleen een naïeveling geloofd deze stront!! Alsof de IS op 2 mensen uit Su zit te wachten?!!


  Maak melding

 4. Ik zou deze terroristen ophangen of naar VS sturen als ze plan hadden om aanslagen te plegen. Je moet niet willen dat ze medegevangenen gaan ronselen en gezamenlijk een oorlog gaan uitvoeren.


  Maak melding

 5. wat verschrikkelig is dat,ophangen stel je voor dat het werkelijk gebeurd,en wat de mensen betreft die er nuchter overdenken,ze moeten jullie ook opruimen.wazig jij bent er ook zo een.


  Maak melding

 6. komt ook op me over als afleidings maneuvre

  terwijl die sikimang gewoon president is geworden voor de 2e keer

  we zullen zien wat er besloten wordt


  Maak melding

 7. Snap überhaupt niet waarom mensen een aanslag op Suriname wilt plegen het land is toch al verneukt door de regering.. pleeg een aanslag op bouterse dan kan ik het nog begrijpen. Denk dat dat het beter zal zijn voor het land.


  Maak melding

 8. De Verenigde Staten zouden van de kaart geveegd moeten worden.
  R.A., volgens het politiedossier
  De belangrijkste beschuldiging tegen de broers is het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade of de Amerikaanse ambassadeur. Het politiedossier brengt daarover weinig concreets naar buiten. R.A. zou zich volgens getuigen in het openbaar kwaad hebben uitgelaten over de omvang van de nieuwe ambassade van de VS en over de rol van de VS in de wereld. “Ze zouden van de kaart geveegd moeten worden”, zou R.A. gezegd hebben. Maar bewijs over een mogelijke aanslag is niet naar buiten gebracht.

  Uit het politieonderzoek blijkt dat er regelmatig bedragen uit het buitenland op de bankrekening van R.A. gestort werden. “Dat waren donaties van mensen in het buitenland die de islam een warm hart toedragen. Voor het geld kocht ik voorlichtingsmateriaal om onder meer aan niet-gelovigen uit te delen”, aldus de verdachte.

  Volgens een anonieme getuige zou R.A. hebben aangekondigd om een aanslag te plegen op de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel. De verdachte ontkent dat met klem. “Ik zal nooit onschuldige mensen doden of een organisatie steunen die dat wel doet.”

  En nu?
  Het dossier beslaat nog vele pagina’s die op komende zittingen behandeld moeten worden. De advocaat van de verdachten, Raoul Lobo, zegt dat de genoemde feiten geen rechtvaardiging zijn om zijn cliënten langer dan negen maanden in voorarrest te houden. Hij vindt dat de verdachten in voorlopige vrijheid gesteld moeten worden.

  Lobo kwam er echter niet aan toe om dat aan de rechter te vragen omdat hij voor een andere zaak werd weggeroepen. De rechter verdaagde daarna de zitting tot 21 mei.


  Maak melding

 9. Mijn kostbaar leven ga ik niet opofferen voor geen enkele profeet. Volgens de religieuze boeken zijn zij machtig genoeg om zelf hun boontje te doppen.
  Geloof betekent doordenken en laat je niet misleiden door flauwekul.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.