Verdachte in Surinames ‘duikbootzaak’ mag niet naar huis

8
duikboot-suriname
Oedit is ook de eigenaar van het terrein waar in maart 2018 een drugsduikboot werd onderschept.

PARAMARIBO, 11 apr – Verdachte J.P. mag van de rechter niet op vrije voeten worden gesteld. De ondernemer die verdacht wordt van betrokkenheid in de zaak rond het tot duikboot omgebouwde drugsvaartuig, blijft dus in voorarrest. De advocaat van J.P. had een verzoek tot voorlopige invrijheidstelling ingediend. De rechter-commissaris besliste negatief. Ook het hoger beroep bij het Hof van Justitie leverde niet veel op. Volgens het hof is het hoger beroep te laat ingediend. De verdediging weerspreekt dit.

Er is wel degelijk volgens de regels gewerkt. “Ik was op tijd met het indienen van het hoger beroep. Dit is gewoon het resultaat van het gedraal van het Openbaar Ministerie. Mijn cliënt lijdt enorm veel schade doordat de zaak zo behandeld wordt”, zegt advocaat Raoul Lobo tegenover de Ware Tijd. De vervolging lijkt nauwelijks vaart te willen zetten achter de voortzetting van het strafproces. De onderzoeksdossiers worden maar niet afgestaan.

Dit wordt geweigerd ondanks herhaaldelijk aandringen van de verdediging. J.P. is manager bij een bedrijf. Lobo wil binnenkort weer vragen om voorlopige invrijheidstelling. Zijn cliënt zou niets afweten van de zaak en onnodig veel financieel en economisch leed moeten doorstaan. De zogenaamde duikboot is eerder dit jaar in Saramacca aangetroffen. De justitie vermoedt dat het vaartuig voor drugstransport is ingezet.

8 REACTIES

 1. Suribabwaanse drugsyndicaat olv ddb maakt vele oerdomme ndper’ s tot misdadiger. Oma taki hoezo? Opa taki, de appel valt niet ver van de boom, lokoe Dinoka en Meribaka en heel vele ndper’ s die opgesloten zijn in Santo Boma.


  Maak melding

 2. De advocaat: “Mijn cliënt lijdt enorm veel schade….” Mr. Lobo, definieer dat eens even. Natuurlijk lijdt een drugskoerier schade als hij niet meer kan doen waarvoor hij is ingehuurd.

  Kaalplukken en nooit meer vrijlaten, dit rapaille!


  Maak melding

 3. Waar blijft die Oediet met zijn grote bek? Hij zou na zijn medische behandeling naar Suriname terugkeren om het een en ander te verklaren. Volgens mij is hij ondergedoken of heeft hij de artsen gevraagd om zijn kortstondige medische behandeling te wijzigen in een levenslange. Overigens vermoed ik, neen ik ben er zeker van dat deze man een dubbele nationaliteit heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.