Minister van Justitie wil nauw contact met Surinames vervolgingsapparaat

4
Open communicatie belangrijk voor nieuwe minister Justitie en Politie

PARAMARIBO, 11 apr – “Ik kom er niet onderuit. Dit is maar een kennismakingsbezoek, maar we zullen vaker met elkaar in contact treden, zodat we een beter werkverband kunnen creëren.” Dit zei minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie tijdens een kennismakingsbezoek aan het Openbaar Ministerie. Getrouw gaat voor een goede relatie met het vervolgingsapparaat. De erkenning is er dat het Openbaar Ministerie een sleutelrol te vervullen heeft.

De inzet van de officieren is onontbeerlijk bij de nieuwe aanpak. “Een van mijn beleidsprioriteiten is om zoveel mogelijk de veiligheid te brengen naar beheersbare proporties in de samenleving en om daartoe te geraken maakt u van het OM daar sowieso deel van uit”, zei Getrouw. Er wordt gerekend op de ervaring van de officieren. Het contact en de communicatie met elkaar worden dan ook hoog op de agenda geplaatst.

Volgens het Nationaal Informatie Instituut gaf hoofdofficier van justitie Carmen Rasam een korte inleiding over de doelen en plannen van het OM. Digitalisering van de bedrijfsprocessen en procesdossiers behoren tot de uitdagingen. Tot de grootste projecten behoort de opleiding voor vervolgingsambtenaren. De financiering van enkele projecten moet nog worden geregeld. De officieren vroegen ook aandacht voor hun beveiliging.

Bekijk ook:

4 REACTIES

  1. Hij moet er voor zorgen, in opdracht van veroordeelde drugsbaas en dictator Bouterse, dat politie minder drugs onderschept en meer door vingers ziet. Zo niet, dan volgt er reshuffling.


    Maak melding

  2. Het zal niet baten, met de allergrootste misdadiger aan de macht, aan wie hij deze baan te danken heeft. Nog meer misdaad, drugs, armoede, geestelijk en moreel verval liggen in het verschiet. De dwaas bouta, zijn paars kwade wortel de misdaad is de ware oorzaak van alles wat mis gaat in het gehele land. Ndper’ s verarmen met de dag zoals Dagoebal gaan ze op de paarse stinkende vuilnisbelten met hun kroost naar paarse kruimels zoeken. Vinden ze dat niet, dan wordt het weer dagoebal soep.


    Maak melding

  3. Zo kan hij Meriba vroegtijdig informeren, wanneer hij wederom zal worden gezocht voor roofovervallen. Want dat gaat 100% weer gebeuren. Een kwestie van tijd, zit in het paars misdadig bloed. Ook voor drugs invallen zullen vele drugscriminelen op de hoogste worden gesteld. Nauw contact of niet, deze nieuwbakken mini ster, zit voor Bouta en zichzelf, niet echt voor land en volk, maar gi eng potmonnie. Allen die het ndp lichaam in leven houden zijn debet aan de steeds groter wordende achteruitgang, moreel en geestelijk verval. opa taki, geen van deze nieuwe mini sterren hebben principe, na soso opportunisme en eigen belang. Ondertussen vreten Dagoebal en Parbo heerlijk van hun paars stinkende dagoebal soep.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.