SuReSur wil verbod op plastic zakken in Suriname

8
SuReSur wil verbod op plastic zakken in Suriname

PARAMARIBO, 8 apr – Wereldwijd bannen steeds meer landen plastic zakjes, die voor eenmalig gebruik bestemd zijn, uit. Deze zakjes zorgen voor ontzettend veel vervuiling van het milieu. De Stichting Support Recycling Suriname(Suresur) neemt het voortouw en gaat voor een verbod in 2019.

SuReSur is in 2015 opgericht en in april na de voorbereidingsfase met het project gestart. De stichting wil graag een voortrekkersrol vervullen in het bewustmaken van de Surinaamse bevolking op het gebied van recyclen.

Gratis plastic tassen zijn ook in Nederland niet toegestaan. Het doel is om zwerfvuil op straat en in zee tegen te gaan en verspilling van grondstoffen te voorkomen. Klanten krijgen in de winkel geen gratis plastic tas, maar moeten daar een vergoeding voor betalen.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Laten wij onszelf niet in de maling nemen, voor jaar en dag loopt Paramaribo onderwater bij het geringste regenval heb je reeds een probleem. De plastiekzakjes hebben het alleen verergert. In en rondom Paramaribo heerst er een ernstige rattenplaag en broedplaatsen voor muskieten dat schadelijk zijn voor de gezondheid en de regering doet er niks aan.
  Personen van de hygiënische dienst zie helemaal niet meer. Wat dit betreft is dit land vreselijk achteruit gegaan.

  De regering moet gewoon van de binnenstad een loop stad maken en geen motorrijtuigen meer toelaten. Is gewoon een chaos met de automobilisten. Het gemak laat de mensen brandstof nodeloos verbruiken. Maar dan klagen ze steen en been over het verkeer en de brandstof prijzen. Het openbaarvervoer is een mislukking niks is goed geregeld en de geur bij de gasten laat ook te wensen over.


  Maak melding

 2. Eindelijk een goed initiatief, maar dan niet van de verdoemde vervloekte regering waar de grootste misdadiger ooit de macht is gegeven door het gros der ndp dwazen die ook te Abra Broki, hun vuil dumpen op het trottoir.


  Maak melding

 3. Een goede manier waaarop plastic echt goed uit te bannen is, is als wereldwijd alles lokaal wordt geproduceerd. Je kunt dan a.h.w. met een emmer naar een colafabriek in je buurt om een liter cola te halen. Import- en export vereisen nou eenmaal een goede sluitende stootbestendige verpakking en een alternatief voor plasctic is er voorlopig niet. Wel biologish afbreekbare plastic, maar daar wil men niet in investeren.


  Maak melding

 4. Vliegende Hollander

  Niet te vroeg juichen vriend !

  OLvAB.

  Dus jij denkt dat alleen NDP´er vuil op de trottoir gooien, foei toch !

  Bargoeddaar.

  Met een emmer naar de cola fabriek in de buurt ????
  Heb jij toevallig ééntje in je buurt dan ????
  Het gas ( prik ) verdampt en dan kan je de hele emmer met je cola in de gootsteen kiepen !
  Dus toch geen goed idee vind je het zelfs niet ??

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Su kan de biologische afbreekbare plastic produceren. Een oplossing in de VS is papieren draagtassen aan de klanten voor tien cent verkopen. Bij de volgende boodschappen dag nemen ze de tassen mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.