Goudzoekers leggen twist om goudrijk gebied bij

8
Goudzoekers leggen twist om goudrijk gebied bij

PARAMARIBO, 8 apr – Winston Kentie overhandigt vrijdag, namens de dorpen Tapoeripa en Dreypada, een petitie aan districtscommissaris Kenya Pansa van Brokopondo, en de ministers Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname.

De goudzoekers uit Tapoeripa en Dreypada hebben een twist om een goudrijk gebied bijgelegd en hebben besloten samen te werken en hun dorpen te ontwikkelen. Een bemiddelingspoging vanuit de regering verloopt daardoor veel vlotter dan verwacht.

Maar de dorpelingen vragen in de petitie alsnog om een ontmoeting met president Desire Bouterse.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Het is toch te gek dat de bodemschatten van het land eigendom van de marrons zijn? Waaarom is de olie in Saramacca dan niet eigendom van die Saramaccaners op wier grond het is gevonden?


  Maak melding

 2. Het is niet gek. Als de Marrons zich daar niet hadden gvestigd, behoorde dat gebied vandaag aan de dag tot het Braziliaans grondgebied.


  Maak melding

 3. Het land zit vol bodemschatten die slecht een kleine corrupte elite groep mensen toebehoren. De dwaas Bouta en zijn gewetenloze geldzuchtige trawanten. Oma taki aan de boom herkend men zijn vruchten. De ndp boom is geen boom die zoete vruchten kan voortbrengen, want de wortel ( ddb) is uit den boze. Alles wordt gedaan om deze boze wortel in leven te houden door duivels bezeten aanhangers. Sinds 2010 en 2015 hebben debiele dwaze idiote oerdomme ndper’ s deze wortel extra mest gegeven om land en volk te verderven. Deze wortel der misdaad heet ddb/ de dwaas Bouta/ di-di-bri. De vruchten die deze kwade boom voort zal blijven brengen zijn geen rust, vrede en voorspoed, maar het tegenover gestelde met een dimensie bij, de misdaad van a tot z. Opa taki elke ndper verdient het om deze bittere stinkende paarse vruchten vol kommer, kwel, onrust, onvrede, armoede en misdaad te eten. Ndper’ s na waarlijk de oorzaak van de steeds groter wordende moreel en geestelijk verval. Stef Meyje, Misika en Dodgson zijn de paars verworden geestelijke voorlopers die met de Bijbel in de hand, horden van mensen de paarse hel in leiden. Oma taki, ndp staat voor leugen en vloek.


  Maak melding

 4. @ PAndru
  Je moet een hindoestaan zijn. Jullie gunnen de zwarten niks in Suriname terwijl jullie import zijn. Nu rennen jullie naar het binnenland om partij afdelingen op te zetten zodat wanneer jullie aan de macht komen jullie gelijk Brunswijk aan Frankrijk uitleveren. Wat mij betreft worden jullie massaal uit Suriname verdreven met al die drugs waarmee jullie het land overspoelen en in diskrediet brengen.


  Maak melding

 5. zeer waarschijnlijk heeft brunsie nooit iets te doen gehad met drugs..

  meneer d d b helemaal niet, zijn kinderen ook niet en al die gevangenissen zitten vol bijna 90 % met alleen buitenlanders uit het binnenland..
  van waar kome al die drugs uit het binnenland.. niemand weet er van..

  tak fi jou srefi zijn de hindoestanen geen suris dan.., bovendien waren die blaka man later in suri. ,, die djoekas zijn weg gelopen slaven kinderen, die zich zelf marrons noemen..

  suriname is niet van de blaka man nog even en je nakomelingen zijn allemaal doglas.

  het land was van de bakra en heeft deze op 25 november 1975 gratis gegeven aan de suris..


  Maak melding

 6. @tak fi fosi, Je achterbakse mentaliteit laat weer eens zien wat voor type hersenschim je bent. Stigmatiseren naar welke bevolkingsgroep dan ook is nooit goed. Criminaliteit kent geen kleur of ras. Net zoals bij een ieder heb je goede en kwade tussen zitten. Dat betekent nog niet dat ze allemaal over 1 kamp moeten worden geschoren.
  @ Surneger, Hoe kom je erbij Braziliaans grondgebied? De oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn nog steeds de indianen die land, milieu en bos goed beschermen en zorgvuldig mee omgaan. Net zoals andere marronse stammen. Echter neemt hebzucht in hoog tempo toe en wordt land en milieu vernietigd. Het land behoort niet aan de Marrons maar aan de overheid net zoals in elk ander land dat geval is. Om mijnbouw te plegen heb je een vergunning nodig en daar wil niet iedereen zich aanhouden. Terecht dat de overheid dus ingrijpt om verdere chaos te voorkomen.

  Regering Bouterse kan dan wel corrupt zijn, maar ze pakken tenminste aan en zijn niet bang als hun voorgangers die alleen op rijst en padi hun concentratie hebben gelegd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.