Wereldgezondheidsdag: ‘Suriname mag niet ontevreden zijn’

4
Wereld Gezondheidsdag: 'Suriname mag niet ontevreden zijn'

PARAMARIBO, 7 apr – Hoewel de toegang tot de meest basale gezondheidszorg in Suriname een voortdurend probleem blijft, is er nog geen reden tot paniek. Volgens gezondheidsminister ad interim, Patrick Pengel (m), mag Suriname zelfs niet helemaal ontevreden zijn.

Pengel sprak vrijdag in de ballroom van hotel Royal Torarica bij de opening van de Nationale Dialoog ter herdenking van de Wereldgezondheidsdag, vandaag zaterdag 7 april. Met deze dag vraagt de WHO, de World Health Organization, aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld.

De dialoog heeft als thema ‘Universal Health: everyone, everywhere’, en wordt georganiseerd door de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en de WHO in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid.

Wereldgezondheidsdag

Bekijk ook:

4 REACTIES

 1. “Suriname mag niet ontevreden zijn”
  Dacht het niet. Alleen degenen die genoeg geld hebben om behandelingen zelf te betalen en mensen met een buitenlandse ziektekostenverzekering zullen het misschien eens zijn met Pengel. De arme burger die op het staatsziekenfonds is aangewezen is de pineut.


  Maak melding

 2. “Suriname mag niet ontevreden zijn”
  Dit zegt onze Patric(k)ia Pengel; het is dus geen constatering van WHO en/of PAHO.
  Patric(k)ia doet aan voorhuidsjogging = mastruberen = zelfbevrediging.
  Nochtans begint het artikel met de zinsnede “de toegang tot de meest basale gezondheidszorg in Suriname blijft voortdurend een probleem”.
  Wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding

 3. natuurlijk mogen deze profiteurs niet ontevreden zijn; immers zij zijn voor de rest van hun leven binnen. De kiezers uit Latour, Flora, Dijkveld etc. die geen geld meer hebben voor de dokter (dankzij deze regering) mogen van Pengel & co ka eten. Vlak voor de volgende verkiezingen krijgen ze allemaal weer bruine bonen, een paarse T shirt en dan… stemmen op de NDPlee.
  Ja toch..


  Maak melding

 4. Veel ndper’ s zijn heden verworden paarse paria’ s. Niets eens calpol of hoestdrank hebben ze meer in huis. Aardappelen is gewoon te duur. Broko alesi met wild gevolgte en bita wiri is wat de hongerige jongens buiten de pot van mama eten. Poptjepatu zoals voorheen is weer schering en inslag te Abra Broki. Blauwtjes, Grietjebie, doifi, tjepantjie moeten het ontgelden. Dagelijks worden hondrden vogeltjes met een windbuks doodgeschoten door veel jongens van onder de vijftien. Al er geen vogeltjes meer zijn dan worden het muizen, ratten, katten en wie weet zelfs honden, net als in Venezuela die straks op hun poptjepatu preti zullen worden verorberd. Kondre verwordt met de dag geweldadiger en armer, met moordenaars, drugsbonzen, staatskas rovers aan de macht. Opa taki, Meriba en Gang komen straks weer vrij en zullen in papa didibri zijn geheime dienst deel gaan uit maken welke ondernemer ze wekelijks gaan beroven. Wo ka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.