Parlementariër Gajadien: Bouterse had vier VHP’ers in het vizier

15

PARAMARIBO – Lekhram Soerdjan was niet het enige lid van de VHP, dat Desi Bouterse in het vizier had. Dit zegt parlementslid Asiskumar Gajadien. Soerdjan was eigenlijk de vierde in het rijtje van VHP-kandidaten. Dat hij uiteindelijk toch minister werd van Landbouw Veeteelt & Visserij, heeft een simpele verklaring. De drie anderen hebben feestelijk bedankt voor de eer. Bij zijn installatie viel bij de minister zijn oranje das op. Bij de VHP zijn ze niet bepaald onder de indruk.

Het is een uitgemaakte zaak, over en uit. “Soerdjan heeft kleur bekend door voor de NDP-regering te kiezen. Of hij nu er voor kiest om een oranje of paarse das om te doen, dat is zijn verantwoordelijkheid. Feit is dat de kleur in zijn hart bekend is”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname. Soerdjan heeft ergens voor gekozen, waar de anderen geweigerd hebben.

Bouterse heeft dus kennelijk genoegen moeten nemen met wat overbleef. “Soerdjan was dus de zwakste schakel en hapte gelijk naar de functie. De NDP-voorzitter heeft zich ten doel gesteld de oppositiepartijen hiermee te verzwakken. Ik denk dat hij juist moet oppassen, want de systematische ondergang van zijn eigen NDP is niet meer te keren”, aldus Gajadien. Lekhram Soerdjan was van 201 tot en met 2015 parlementslid voor de VHP.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Onder die vier Vhpers, zou Gajadien zeker niet voorkomen, want die heeft moordenaar Bouterse in de Dna al een keer laten afdruipen met zijn staart tussen zijn benen.


  Maak melding

 2. @Manu,

  Deze van moordverdachte Drugscrimineel no habi jeje: Het zou mij niks verbazen dat Gajadhin op zijn lijst voor kwam als gegadigde om hem het zwijgen voorgoed op te leggen.


  Maak melding

 3. Chan santoki was nr 1
  De geitenneuker Jogi was nr 2
  De stotteraar gajadien was nr 3
  Lekram was nr 4.
  Volgens lekram zou hij deze kans nooit krijgen. Hij doet dit voor het geld, voorzieningen en lappen grond die hij zichzelf en familie gaat toe-eigenen.


  Maak melding

 4. De VHP, nog altijd de verenigde hindoestaanse partij
  Jagernath Lachmon had een persoonlijke rede waarom hij de olifant heeft gekozen als symbool van de VHP. Hun contract met dit land Suriname is allang verstreken maar niemand doet wat om deze terug te sturen naar hun land van herkomst. Langer dan honderd vijftig jaar is Genoeg is genoeg De gasten voelen zich helemaal geen Surinamers. Ze lullen steeds over India en ontwikkelingshulp.


  Maak melding

 5. Na de verkiezing van mei 2015 had NDP zo een grote bek dat zij alleen gaan doen .
  Na de verkiezing zijn alle partijen langs gegaan bij Bouterse voor een samen werking .

  Met niemand heeft men samen gewerkt ,Limbo had zo een grote bek via SRS Radio na de verkiezing .

  Bijna drie jaren regeren met een paar overlopers als Hooghart ,Waterberg,en Sapoen komt men nu past samen werking zoeken bij de Oppositie .

  Henk Aaron en Pa Lachmon had het over NPK .Nationale Partij Combinatie ,dat was ook de Combinatie naam van de verkiezing van maart 1980 .

  NDP praat over Nationaal partij weet men wat dat betekend ,blijven jullie ver weg van het woord .

  Was Algoe van LVV niet meer goed voor NDP en Miranda ,werk met je eigen NDP mensen .

  Zelf Waterberg van Bep en Hooghart Dagoe zijn geen minister geworden ,overlopers .

  Mensen met een goed idee kunnen naar NDP gaan bij Ocer of de overheid instelling .

  Ik ben zelf naar naar OW gegaan om te praten over een project voorstel vuil ophaal .

  Aan de balie van OW zeggen de dames dat er geen geld is voor projecten .

  Hoe gaat NDP de Duizenden Jongeren die met een Diploma thuis zitten helpen .

  In NDP is men te Agressief om goed beleid te maken voor jong en out .

  Lees de Grondwet goed ,ook August Boldewijn en Henk Herrenberg .

  Volgens de Grondwet moet de President af treden bij een vonnis of eis van een strafbare feit .

  En volgens de Grondwet macht de President geen grote bezettingen hebben .

  Lees zelf in de Grondwet wat een President van Suriname macht bezitten .

  Limbo SRS Radio lees de Grondwet van Suriname voor via jouw radio station voor de Surinamers .

  De grondwet heeft men in 1986 tot 1987 herschreven , Bouterse was ook bij en de rest van de militairen .

  Zie nu maar volgens de Grondwet moeten velen van NDP voor de rechter komen .

  Ik heb maar een basis school opleiding en een vrouw heeft mij leren timmeren toch begrijp ik de grondwet

  De laatste grondwet van 1986 is herschreven door zalig de heer Nijhorst .

  Henk Herrenberg en Hooghart gaan de nieuwe Grondwet schrijven .


  Maak melding

 6. Lees Grondwet van Suriname zie en lees Artikelen 96,96 en 97 .

  Ik heb het niet ge schreven dat is in 1986 Herschreven ,vele mensen in Suriname kennen de Grondwet niet daar het niet word toegelicht op scholen ook de tien geboden .


  Maak melding

 7. Parbo….Noem jij dat een mooi gebaar?Nu de president met zijn kabinet het land heeft vernietigd haalt hij zijn trukendoos open.Suriname staat er slecht voor op elk gebied dat is een gegeven.Straks kan hij zeggen ohhh ik heb uit alle gelederen en politieke partijen mannen bestuurlijke functies gegeven dat het land er nu voor staat heeft ook aan jullie gelegen. Dus doe het wat rustiger aan met jullie verkiezings programma.Er komt geen verandering het land is beroofd en wordt straks berooid achter gelaten.President Bouterse wat hebt U er een zooi van gemaakt…proficiat 👿


  Maak melding

 8. Mooi gebaar van de President .
  We moeten hier in het land ophouden met accomoderen van alleen maar eigen partijtoppers . We moeten dit samen doen . Partij politiek heeft dit land vernietigd en dit zal niet veranderen de komende 20 jaar . Ik ben geen fan van deze regering maar als er iets positiefs gedaan wordt juich ik het toe . Heel veel mensen hier op waterkant zijn totaal negatief ingesteld . Onthoud 1 ding : Toen de front regering het zo slecht deed en er zoveel gestolen werd etc waren het de gasten die nu in de coalitie zitten die klaagden ,nu zijn het de gasten die toen in de coalitie zaten en zo gaat het bij de volgende regering weer gebeuren . Het volk plaats steeds deze zelfde mensen . Dus het probleem licht bij ons (het volk). We moeten niet meer op personen als Bouterse ,Chan, Gajadien ,Somo, Jogi, Abrahams etc etc . Deze gasten mogen nooit meer aan de macht komen . Nogmaals deze aktie van de Pres vind ik geweldig . Niet omdat jou partij de grootste is wil dat zeggen dat je elk dwaas een minister post moet aanbieden .


  Maak melding

 9. Beste Lezers.

  Bouterse kan ik pas begrijpen als ik zwaar onder invloed ben van XTC of alcohol.. Met een Fresh Up mind lukt het me niet


  Maak melding

 10. Wie dit goed praat begrijpt niets van democratische politiek en verdedigd machts politieke & machts misbruik.
  Het enigste goede aan de acties is dat het duidelijk maakt wie de criminele politicie zijn die voorgoed geweerd moeten worden.

  @Parbo
  Als iemand zoveel mogelijk partijen bij het bestuur wil betrekken moet hij een coallitie van nationale eenheid vormen waar vele partijen inzitten en waar beslissingen gezamenlijk en transparant worden genomen.
  Dit is gewoon de zoveelste volksverlakkerij. Iedereen weet ook dat de ministers niets te vertellen hebben. Alls komt uit de koker van Bouterse en via het kabinet. Suriname heeft de facto een dictatuur met een criminele en incompetent bestuur.

  @Snel. Wil je snel naar een opvoedcursus gaan. Lijkt hart nodig.


  Maak melding

 11. @ Redskin,

  Ondanks dat je hoog geschoold bent, (dit is een sarcastische opmerking van mij) ben je niet gevraagd voor een ministerspost omdat je racistisch bent. Het is frappant dat terwijl je graag ziet dat de hindustanen vertrekken richting India, er 2 zijn gekozen om een ministerspost te aanvaarden.
  Echter heb ik van deze 2 nieuwe hindustaanse ministers geen hoge pet, omdat ze net als alle andere ministers moeten doen wat Bouterse hen opdraagt.
  Ministers onder Bouterse hebben geen macht.


  Maak melding

 12. @ lawman datra,

  Wat een ergernis zal het voor je zijn dat 2 hindustanen na de zoveelste reshuffel zijn benoemd tot ministers. Maar Bouterse heeft daar natuurlijk een motief voor. Hij hoopt door het benoemen van deze 2 hindustanen tot ministers weer meer stemmen te krijgen van de hindustanen. Dat zal vermoedelijk ook gebeuren, wat hindustanen (trouwens dat doen de meeste Surinamers) stemmen op poppetjes en kijken niet naar het partijprogramma.
  Zo heeft de NDP in 2015 ook meer stemmen van hindustanen gekregen omdat Bouterse vlak voor de verkiezingen bekend had gemaakt dat hij Ashwin Adhin tot vieze president zou benoemen.
  Met al die overlopers van de VHP naar de NDP zal dat ook wel weer meer hindustaanse stemmen opleveren voor de NDP.

  Dus al met al lawman datra wees blij dat niet alle hindustanen na een 5-jarig contract besloten hadden terug te keren naar India. Ze kozen ervoor om zich blijvend in Suriname te vestigen want daar heb ook jij voordeel aan.


  Maak melding

 13. Terwijl het over de inhoud moet gaan, of beter gezegd het ontbreken daarvan praten sommige posters weer liever over ras, aangespoord door domme racisten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.