Ministeries van Handel en Justitie Suriname samen tegen misdaad

10
Ministeries van Handel en Justitie Suriname samen tegen misdaad

PARAMARIBO – De ministeries van Handel Industrie & Toerisme en van Justitie & Politie gaan samenwerken tegen de misdaad. Het gaat dan vooral op de beroving van en overvallen op handelszaken. Volgens minister Stephen Tsang(foto) wordt de beveiliging een van de speerpunten van zijn beleid. Niets nieuws onder de zon, want al als lid van het parlement maakte hij zich sterk voor een veiliger ondernemingsklimaat. Vooral de detailhandel behoeft meer bescherming.

Tsang heeft vaker de berovingen op supermarkten aan de kaak gesteld. Die zijn schering en inslag. Samen met zijn collega van Justitie & Politie, Stuart Getrouw zullen modellen worden uitgewerkt om de misdaad tegen te gaan. Onlangs nog hebben de winkeliers van de grensplaats Albina hun beklag gedaan. Het gespuis wordt steeds driester en de ondernemers voelen zich alles behalve op hun gemak.

Van de overheid wordt een snelle aanpak verwacht. “Het heeft mijn aandacht. Ik zit nu bij Handel Industrie & Toerisme. Sowieso is voor handel en toerisme, maar ook voor industrie, de veiligheid van groot belang. We gaan daar niet te licht aan tillen. Wat mij betreft worden er gelijk stappen ondernomen”, zegt Tsang. Getrouw zegt dat veiligheid tot de prioriteiten behoort. De samenleving en het ondernemerschap hebben daar recht op.

Bekijk ook:

10 REACTIES

 1. Er is maar een soort straf voor dit gespuis en dat is, een AK 47 in zijn strot duwen en de trekker overhalen ! Is men bang voor represaille de hele K@olo familie uitroeien.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Het gaat om een samenwerking tussen twee ministeries om de misdaad effectiever te bestrijden. Samen kunnen ze meer van betekenis zijn bij misdaadbestrijding met als doel een afname van de misdaad.


  Maak melding

 3. Allemaal goede voornemens van deze 2 nieuwkomers, die met mooie woorden denken, de problemen te kunnen oplossen, maar aangezien deze zogenaamde verlossers van de criminaliteit gebonden zijn aan bestaande middelen die voor hun beschikbaar zijn, word het een uitzichtloze missie, vooral daar de zware criminelen in dit land, geen last hebben dat hun belemmerd worden in hun criminele activiteiten, daar ze kontakten hebben met duistere figuren, die in de regering zitten


  Maak melding

 4. Als die gewapende mannen en vrouwen van juspol criminaliteit niet konden stoppen gaat de ongewapende prijszettingsambtenaren dat doen? Maar ja de baas uit Bejing gaat nu de dienst op beide ministeries uitmaken.


  Maak melding

 5. Tsang hopend dat je de Zonne Paneel fabriek op zet na een onderzoek .

  In een DNA vergadering had je Dodson gevraag dat bedrijven uit China Zonne Paneel Fabriek wel op zitten .

  Tsang voor zo een Project sta ik 100% achter je ,vooral daar wij de Grondstof hebben .

  Laten wij zonnepaneel produceren en verkopen ,het is geen moeilijk onderzoek of werk .

  Tsang laat die Dodson hij heeft geen verstand ,ik had naar de antwoord gezien in DNA van Dodson over Zonnepaneel .


  Maak melding

 6. Maar minister komt u niet in aanvaring met de ploeg bouterse, let op uw woorden als het om criminaliteit gaat.
  Denk om de welbekende blinde muren.
  Mie é barie joe marsa minister!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.