Filmpje: Basketballer Charlon Kloof over zijn afkomst

4
Filmpje: Basketballer Charlon Kloof over zijn afkomst
Screenshot Movistar Basket

PARAMARIBO, 7 apr – Topsporter Charlon Kloof is de eerste basketballer, geboren en getogen in Suriname, die professioneel aan de slag ging voor de grootste basketbal liga van Europa: het Spaanse ACB. Kloof komt daar uit voor UCAM Murcia. Hij noemt zijn verhaal ook wel een droom die werkelijkheid werd: een gewoon Surinaams jongetje dat uiteindelijk professioneel basketballer werd. De Spaanse zender Movistar Basket maakte hierover onderstaand filmpje van hem.

Kloof’s professionele carrière startte in 2014–2015 in het Turkse Istanbul. Daarna ging hij naar Griekenland, Italië en Skopje. In juli vorig jaar tekende hij bij UCAM Murcia voor het seizoen 2017–2018. Daarnaast komt hij internationaal voor Nederland uit.

Bekijk het Spaanstalig filmpje van Movistar Basket hier:

4 REACTIES

 1. Bravo Charlon.
  Eindelijk opbeurend nieuws na zoveel negativiteit over Suriname de afgelopen periode waarbij mijn ‘Srananmang-gevoel’ behoorlijk tanende was.
  Om maar niet te praten over de etnisch gerelateerde verwijten over en weer van enkele individuen hier op deze site; om er van te kotsen.
  Charlon het ga je goed.


  Maak melding

 2. Dus we zijn trots oo Charlon? Nieuws flash. We kunnen ook trots zijn oo de anderen wanneer wij constant goede sport ondersteuning geven. En dus wanneer niet de corrupters het geld van die kinderen opmaken.
  Hij zegt het ook: er moeten jonge kinderen uit Suriname komen die beter wirden dan hij is.
  Hij bedoelt dat Suriname miet gaan denken in mogelijkheden in plaats van snel stelen.


  Maak melding

 3. Toen ddb kort na 1975 naar Suriname terug keerde kon hij zich beter toen met duurloop gaan bezig houden dan een vage bond koe met geoliede uier op 25 februari 1980 te plegen. Hierdoor kon hij voor Surinamers kon hij meer bereikt hebben, dan de domste president van Suriname tot nu toe te zijn.

  Aan de basketballer Charlon Kloof kan hij als iedere Surinamer die goed is in sport of wat anders een goed voorbeeld nemen.

  Wat Surinamers kunnen leren van ddb is niet datgene wat ddb op 25 februari 1980, 8 december moorden 1982, Moiwana86 moorden, Suriname 3 x skeer heeft gedaan/gemaakt. Andere zaken hieruit van hem, niet het algemeen belang te willen dienen, maar het eigen belang, zelfverrijking, zelf amnestiewet/gewijzigde amnestiewet 4 april 2012, heel grote armoede in heel Suriname bij de Surinamers, grote criminaliteit tot stand heeft gebracht; Cocaïne doorvoerland van Suriname naar het westen, (zware) wapens ruilen voor drugs met verzet- en drugsorganisatie in Columbia, een drugscrimineel, moordenaar of ongeschoolde persoon mag nooit een publieke functie cq, president van Suriname zijn, enz.

  Eens Maar Nooit Weer!, moeten de Surinamers hieruit hebben geleerd. Hoe het niet hoort in een democratische rechtsstaat, waar de grondwet en Internationale Verdragen de basis moeten zijn. Laat dit een goed voorbeeld zijn voor Surinamers en de republiek Suriname.

  Surinamers moeten wel trots zijn op deze sporter Charlon Kloof, die houdt de naam van Surinamers heel hoog overal waar hij komt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.