TV vanavond: Verboden liefde in film Sonny Boy

1
TV vanavond: Verboden liefde in film Sonny Boy
Sergio Hasselbaink als Waldemar Nods, vader van Sonny Boy

Vanavond, vrijdag 6 april, is de Nederlandse film Sonny Boy uit 2011 van 22:00u – 00:15u te zien op NPO 3. Sonny Boy vertelt het waargebeurde verhaal van de onmogelijke liefde tussen de jonge uit Suriname afkomstige Waldemar Nods en de veel oudere Nederlandse Rika van der Lans.

Als de Surinaamse Waldemar Nods voor het eerst voet zet op Nederlandse bodem, krijgt hij veel bekijks en wordt hij gediscrimineerd. Hij twijfelt al snel aan zijn verhuizing. Gelukkig komt hij bij de Nederlandse moeder Rika van der Lans wonen. De vonk slaat al snel over.

Rika raakt zwanger en dat veroorzaakt een schandaal. Niet alleen is een interraciaal koppel in de jaren twintig zeer omstreden, de twee verschillen ruim twintig jaar in leeftijd. Ondanks de vele tegenslagen en kritiek, kiezen de geliefden keer op keer voor elkaar. Net als het koppel alles heeft overwonnen en gelukkig samen leeft, breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Met alle gevolgen van dien.

De echte Sonny Boy, Waldy Nods, overleed in 2015 op 85-jarige leeftijd.

Waldy Nods, de echte Sonny Boy(links), bij de première in 2011

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.