Touwtrekken om door China aan Suriname geschonken sportcentrum

14
Touwtrekken om door China aan Suriname geschonken sportcentrum
De Ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname

PARAMARIBO – Nieuwbakken minister van Sport & Jeugdzaken, Lalini Gopali, wordt al bij aanvang geconfronteerd met een stevig conflict. Het ministerie van Sport & Jeugdzaken ligt overhoop met de stichting Sophia’s Lust. Aanleiding is het beheer over een door China geschonken sportcentrum in de woonwijk Sophia’s Lust. Het modern aandoende complex moet vooral de plaatselijke jeugd ten goede komen, werd bij de opening gezegd. Dat is weer twee jaar terug.

Maar de uitvoering wordt danig gefrustreerd. De stichting overweegt zelfs juridische stappen tegen het ministerie. Volgens Dagblad Suriname is het ministerie via advocaat Lesley Rogers aangeschreven. De stichting beroept zich op een overeenkomst die voorschrijft dat het sportcentrum Sophia’s Lust ter beschikking moet worden gesteld aan de stichting. De overeenkomst dateert uit de laatste regeerperiode van president Ronald Venetiaan.

Toen werd overeengekomen het complex ter beschikking te stellen aan de stichting. Op grond van de overeenkomst oefent de stichting sinds toen beheersdaden uit. Volgens het stichtingsbestuur ondernam zij ook het initiatief tot de opzet van het centrum. De Chinese overheid financierde en de oplevering geschiedde in 2017. Verwacht werd dat het minsterie zou overdragen. Nu wordt gevreesd dat er meer belangen spelen dan alleen maar de gemeenschappelijke.

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Enge duister paarse corrupte belangen zijn hiervan de oorzaak. Alles waar de nationale dwaze partij zich mee bemoeid is gedoemd te mislukken. Ndper’ s staan nu wereldwijd berucht als een oerdom dwaas debiel idioot slecht volk, dat onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbazen en staatskasrovers vereren en aanbidden. O moro deng dong sma disi e pina ze gaan niet de straten op richting huize de verderver ddb. No boi, ze gaan roven, stelen, handelen en smokkelen in drugs, kortom alles wat hun afgod ddb en zonen op hun kerfstok hebben nadoen. Oma taki, ndp staat voor nationale duivels partij, ddb staat symbolisch voor de dwaas bouta-didibri foe kondre.


  Maak melding

 2. Hallo mijn zoon,
  Ik weet je kon vroeger heel langzaam leze, daarom ik zal probere dit brief heel langzaam te skrijve.
  Ik hebt gemerk alle mense op die internet houde niet van jouw net als al jouw biologie vaders.
  Jou zus heb babie gekrijg ik weet niet of is jonge of meisje; zo ik kan je niet zegge of je ben oom of tante geworde.
  Ben je geslaag op iniverstijd; je doet toch inburgering wetenschappe in jellinik kliniek in Amsterdam? Doe je best hor.
  Ik heb pas pas een nieuwe vriend. Hij is blint en zit hele dag te leze op die hoek van die ronde tafel. Hij vraag wanneer je kom dan kan hij met jouw de lame leid de blinde spele.
  Ok lieve zoon; beloof me je ga niet meer dom reageer hier op die internet.
  Zorg je zelf goed.
  Ok doei.
  Je lieve bio moeder.

  Ps. Ik zou een kleinigheid voor je insluite, maar ik had dat enfelop al dicht geplakt. Volgende keer ok?


  Maak melding

 3. Gaan we een beetje Touwtrekken om toko..Onmensen hebben een lange weg om mij in te blikken joh. Houd je liever aan de topic. Ik ben onverslaanbaar en onaantastbaar. Knoop dat goed in je oren en steekt dat maar in jouw zak. Zakkewassers.


  Maak melding

 4. Toko mienjong,
  Laat ze maar lullen.
  Het zit in de familie.
  Zo vader, zo moeder zo zoon.
  Ook al twijfelt je bio moeder hieraan, ik weet dat ik je bio vader ben.


  Maak melding

 5. Oprotten met die stichting. Wij gaan deze zaal gebruiken voor NDP bijeenkomsten…..hihihi. de Fronters krijgen nu al een hartverzakking.


  Maak melding

 6. Bij de vuilnisbelten van Crepie, waar vele restaurants restant voedsel dumpen, groeit het aantal aanwezigen met lege potten, pannen, plastiekzakken en blikken met de dag. Koekeloerend stil zwijgend uitkijkend naar de busjes die s’ avonds laat of in de ochtend resterend voedsel en vuil komen dumpen. Wanneer zo’n busje stopt wordt die door de sterkste wachtenden omringt. Met veel moeite lukt het de bijrijders om de zakken vol etensresten van het restaurant te dumpen. Want bij elke worp, rennen en springen de hongerige mensen, vooral jongeren en soms zelfs kinderen grijpend naar de opengebarsten zwarte zakken. Wie dit niet geloven moeten zelfs een kijkje gaan nemen en het filmen en op you tube plaatsen. Het gros van al deze mensen, hebben in 2010 en 2015 op de dwaas bouta gestemd in de hoop op gratis ete, drinke en kabouterhuisje. Ze wachten nog steeds, maar inplaats van met lege potten en pannen richtig huize didibri te gaan voor verantwoordelijk van hetgeen hun paarse misleider en lijder hen beloofd heeft, zwijgen deze domme mensen als het graf en komen dagelijks hun portie eten bij elkaar scharrelen op de vuilnisbelten. Wo ka ndper’ s stem bakka gi moro ka en ten op de vuilnisbelten in 2020.


  Maak melding

 7. Waarom leren Surinamers niet samen wat presteren.
  De lat hogerop leggen.
  Meer eruithalen toch?

  Stichting moeten ze op aarde afschaffen want iedereen steelt er bijna mee…


  Maak melding

 8. China-China- China: is deze wereld aan het koloniseren en de klojo’s in SME hebben dat niet door. China aast op grondstoffen in landen met een zwakke Regering. Een sporthalletje hier en daar en de Suri’s zijn ZO BLIJ… Zitten nu te vechten om onzin. Intussen maken de Chinezen hun plannen om alle grondstoffen uit de bodem van ons land weg te halen richting hun land. Wanneer worden wij wakker mensen? China denkt in termen van honderden miljarden: Suri’s zijn blij met een 10 miljoen. Wij hebben bekrompen leiders; al decennia lang( ook bij de vorige regeringen ruim voor de militaire coup. Die klojo’s zitten nu in de oppositie en roepen moord en brand als het gaat over corruptie. De huidige Regering Bouterse is zo incompetent als de pest en verkoopt ons land voor een prikkie aan China: lenen, lenen, lenen: Een financieel verslaafd volk.
  China legt wegen aan naar het Binnenland(..): voor haar eigen economie. Over enkele jaren is ons bos verdwenen. Corruptie viert hoogtij in Su: vanuit het kantoor van de president met zijn zgn . ” adviseurs ‘” die hun gelden in Zwitserland hebben geparkeerd tot het Hof van Justitie waar mensen werken die hand en spandiensten verrichten voor de politieke partijen waartoe zij behoren…… Je wordt er toch misselijk van?


  Maak melding

 9. @Salman: Tijd voor een echte REVOLUTIE om af te te rekenen met deze figuren en alles verkopen wat zij hebben….. Tijd voor schoon schip in ons land. Bouta heeft niet het eeuwig leven. Moeder natuur zorgt voor de rest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.