Pleegzoon Bouterse weer vervroegd vrijgekomen

33
Pleegzoon Bouterse weer vervroegd vrijgekomen

PARAMARIBO, 6 apr – Romano Meriba, de criminele pleegzoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, is weer vervroegd vrijgekomen. Dit keer na het uitzitten van 2/3e van zijn laatste gevangenisstraf. Meriba moest een celstraf van 3,5 jaar uitzitten voor een roofoverval die hij in november 2015 pleegde. Het OM had 10 jaar geëist in deze zaak.

Meriba is eerder veroordeeld. In 2005 kreeg hij 15 jaar voor roof en doodslag. De Surinaamse president Desi Bouterse verleende hem na 6 jaar gratie. Na zijn vrijlating was Meriba nog betrokken bij de mishandeling van een politieagent. In 2002 gooide Meriba een granaat naar het huis van de toenmalige Nederlandse ambassadeur Ruud Treffers. Ook daarvoor belandde hij in de cel.

Volgens Starnieuws komt hij vrij omdat er geen zicht zou zijn op de behandeling in hoger beroep. In dat geval kunnen gedetineerden als ze 2/3 van hun straf hebben uitgezeten en er nog geen zicht is op behandeling in hoger beroep, middels artikel 61 opheffing vragen van de voorlopige hechtenis. Het is echter niet duidelijk waarom er geen zicht was op de behandeling in hoger beroep

In 2015 besteedde Quotenet aandacht aan Meriba in het artikel ‘In love with the coco: familie van Desi Bouterse showt rijkdom in video‘.

Bekijk ook:


33 REACTIES

 1. Valt nog mee, dat deze crimineel 2/3 Van zijn straf heeft uitgezeten, daar hij de pleegzoon van die moordenaar is, hopelijk word hij snel geliquideerd.


  Maak melding

 2. HIEP HIEP HIEP, Zware crimineel is weer vrij !!!

  Binnenkort zal Opa D hem, als MEEST GESCHIKTE, benoemen tot Hoofd CTU !

  PAARSE CONTRA-TERREUR-EXPERT !!

  DESI ZEGT : NEKS NO FOUT, A VOLK NO MANG GRABU MI PAARSE REVO !!

  PS : USA-DEA GAAT BEVOLKING VAN SRANAN HULP BIEDEN !


  Maak melding

 3. Maak kennis met de next plesjident van Suriname en hij is Meriba de granaat gooier en met een vrij lang crimineel blad als papie..en zo wordt je plesjident van Suriname.
  Nu dino lief het niet kan zijn dan meriba,volgens bouta de crimineel..


  Maak melding

 4. De famile bouta is untouchable. Deze secreet is een crimineel die de doodstraf verdient. Geen wonder dat de winkelieren zich nooit veilig gaan voelen.


  Maak melding

 5. Soortoe pleegzoon, zo vader zo zoon, a misdadige rover disie gersie eng stiefpa moro Dinoka. Ma kuut, hij is vroegtijdig vrij gekomen om te werken in pa’ s drugssyndicaat. Nog meer roof, moord, drugssmokkel en geweld. Oerdomme dwaze idiote debiele moordenaar, drugsbaron en staatskas aanhangers stemden in 2010 en 2015 voor het verderf..de dwaas bouta en co. Ndper’ s oe mpp lagi dong dagu misdaad erend volk. Wo ka. Alle ndper’ s zijn misdadig vervloekt.


  Maak melding

 6. Simpel.. , je plant geen datum en je zegt dat er geen zicht is op hoger beroep en dat je niet weet waarom dat zo is!! Dan laat je hem gewoon vrij. Oom minister van justitie heeft zijn eerste daad gepleegd in opdracht van papa!!! In Su is alles mogelijk, dus kijk nergens van op!


  Maak melding

 7. Is maar goed dat de echte zoon niet in Su gevangen zit, anders was hij na 1 dag al vrij, of had papa hem ook gratie verleend!! Crimineel papa verleent zichzelf amnesty en zijn criminele zonen gratie… Lachwekkende kan het niet!! Lang leve onze paradijs Suriname.


  Maak melding

 8. Dat hij nu vrijkomt is opgrond van formele regels. Het zwakke punt zit hem in het feit dat het hogerberoep al lang had moeten dienen. En moet dus onderzocht worden waarom dit hoger beroep maar niet op de rol is geplaatst en of het OM wel voldoende druk heeft uitgeoefend om de zaak op de rol te krijgen. De DNA moet deze vragen aan de Min stellen en eisen dat deze spoedig antwoord. Als het antwoord onbevredigend is moet de Min opstappen. Waarschijnlijk wordt dat een nieuw record.

  @Wilma. Je hebt het verhaal duidelijk totaal niet begrepen. Hij is veroordeeld voor enkele jaren maar de OvJ, het OM, vond dat hij 10 jaar verdiende en ging in hoger beroep.


  Maak melding

 9. Klaas de Groot,wat ben jij toch dom,als het OM hoger beroep gaat tekenen dan gaan ze dat toch die zaak afmaken of niet.
  Ze hebben geen zaak tegen die man,alles was van horen zeggen,als je die zaak niet kunt afmaken betekend dat die zich zelf voor de gek houden.
  Deze rechters zijn waardeloos,als je hoger beroep tekent betekend dat die hele zaak opnieuw moet beginnen.
  Het is evident dat jij als rechter zo een zaak laat lopen.


  Maak melding

 10. Deze hardleerse pleger van zeer ernstige misdaden moet zijn straf helemaal uitzitten en ook nog de straftijd van eerdere vonnissen die hij niet heeft uitgezeten. In de VS had hij levenslang gekregen omdat hij na de zoveelste veroordeling weer op ernstige wijze in de fout gaat. Hardleers dus. De maatschappij moet tegen deze zware criminelen worden beschermd.


  Maak melding

 11. Als er geen zicht is op de behandeling hoger beroep dan is het logisch dat deze man vrijkomt. Zo werkt de surinaamse rechtssysteem. Dat zullen we moeten respecteren.


  Maak melding

 12. Alleen aanhangers van de allergrootste misdadiger vinden het goed nieuws. Opa taki, het aller domste deel van het volk zijn ndp/ddb-de dwaas bouta aanbidders. Vrouwe Dwaasheid beheerst het gehele ndp lichaam van hoofd tot voetzool. Oma taki het hoofd is de dwaas bouta en de vieze vuile voetzolen het oerdom dwaas debiel idioot dom volk dat twee keer op de allergrootste dwaas van 25 feb. 1980 heeft gestemd. Opa taki, ndp na wang ma pima vervloekt takroe didibri criminele politieke sekte.


  Maak melding

 13. Heb net naar leakat mawatkhan zitten luisteren grote man van de vhp in nickerie,wat hij allemaal zegt over Chan en de oranje partij is niet om naar huis te schrijven,in het hoofd bestuur zitten alleen maar drugscriminelen en rovers,en hij noemt ze bij naam ook,er is een jarenlange strijd gaande tussen de ariers en de senaten,de senaten komen nooit aan bot voor een hoge positie,vhp is een huis aangevreten door huizen,a mang taki Sani,opa fu tingi probeer ook wat lektuur te lezen,het zal j goed doen,misschien vind j een medicijn tegen het schijterij van j


  Maak melding

 14. Dagoebal 6 april 2018 at 20:56
  Opa tingi Dagoebal heeft weer in zijn broek zitten schijten. Paars drol maak eerst je stinkende luiers schoon, voordat je begint oerdom als een knettergek idioot dwaas debiel te raaskallen van achter je pc.


  Maak melding

 15. Qua omvang is de sanatan Dharm drie maal groter dan de Arya,s toch lukt het ze niet iemand in het hoofd bestuur te krijgen,en dat wekt behoorlijk wrevel bij de sanatan,op zijn zachts gezegd,ik ben benieuwd wat de bosland bewoners te wachten staat,als Chan zijn Eigen sanatan broeders niet eens kunt accomoderen,ik vrees dat de tjamars,in de partij niemand buiten hun kring om accomodeerd


  Maak melding

 16. Luti fu tingi broki,ik weet dat jij een gefrustreerde tjamar bent die niet aan zijn trekken kon komen in Su ,vandaar dat j nr ned bent gevlucht,goede keus trouwens ,anders zou jij net als vele van jou achter gebleven broeders,een kippen dief zijn geworden,of geitenneukers,of koeiendief ,sari tori dat men moet overgaan tot dat soort criminelen aktiviteiten,misschien was het al langer zo,maar werd nooit belicht,wat hebben jullie toch met het stelen van andermans,kippen,geiten ,koeien en schapen,opa fu tingi broki reactie graag


  Maak melding

 17. Mag hij nu meedingen voor een ministerpost. Alle criminelen krijgen daar toch een plekje aangeboden.
  Misschien vertrouweling of Security bij Oompie Bouta.


  Maak melding

 18. Dagoebal 6 april 2018 at 21:41
  Tingi Bouta boeler Dagoebal, jij bent die gefrustreerde tjamar, die als de vele debiele dwaze idiote oerdomme ndp paria’ s kippen neukende diebven, geitenneuker,koeiendief, schapen en Dagoebal dief zijn verworden. Ga gauw je snuifje witte poeder bij je geliefde didibri halen en laat hij je vol spuiten, smeerlap.


  Maak melding

 19. Deze VEELPLEGER van ZWARE CRIMINELE DADEN, krijgt weer de kans verder te gaan met zijn
  ANTI-SURINAAMSE MISDADEN !

  Hoop dat het Openbaar Ministerie/de Rechterlijke Macht inzien dat EEN VEEL LANGERE STRAF en BEHANDELING, deze meneer, misschien, weer tot een normaal burger, een Srananman, kunnen maken !

  Hem gewoon vrijlaten, zal weer leiden tot MEER ZWARE CRIMINALITEIT in de Sranan samenleving !!!!!


  Maak melding

 20. Bouta zie je zelf niet hoeveel ellende jij en je vervloekte kids dit land aandoen…een dictator heeft zich idd niet te verantwoorden voor zn fouten!!

  Jij je vrouw en je kids uit hel zullen wel meer meegaan maken,de duivel danst nooit alleen.

  Ziekte kan je niet afkopen zelfde geld voor afgunst,verslavingen, ik hoop dat je kanker tot in je ballen zal voorkomen vuile smeerlap…als je moeder wist wat voor monster ze gecreeerd had had ze dr pola dicht genaait!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.