Oppositie: wisselingen van Bouterse verspilling van overheidsgeld

26
Oppositie: wisselingen van Bouterse verspilling van overheidsgeld
DNA voorzitter Simons feliciteert de nieuwe ministers in Suriname.

PARAMARIBO, 5 apr – President Desire Bouterse heeft woensdag zijn kabinet gewijzigd. Hij heeft vijf nieuwe ministers beëdigd tijdens een ceremonie op het Presidentieel Paleis in Suriname. De oppositiepartijen zien de wisselingen van Bouterse echter als een verspilling van overheidsgeld en als een incompetentie van de regering.

Een minister in Suriname zit, ook als hij ontslagen is, financieel gebeiteld voor de rest van zijn leven. Ook krijgen een ex-minister en zijn of haar gezin gratis een royale gezondheidszorgverzekering tot hun dood schrijft de NOS.

Volgens de omroep reageerde Bouterse sarcastisch op de kritiek. “Dat soort kritiek krijg je als mensen niet nadenken. Zij, de oude politieke partijen, verschillen ideologisch van ons. En als je zo denkt zoals zij, dan zal je nooit begrijpen wat Bouterse doet”aldus de president van Suriname.

De nieuwe ministers zijn: Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme), Stuart Getrouw (Justitie en Politie), Lalini Gopal (Sport- en Jeugdzaken), Lekhram Soerdjan (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en Lilian Ferrier (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur). Antoine Elias zal op een later tijdstip worden beëdigd als minister van Volksgezondheid. Patrick Pengel heeft zijn portefeuille van Volksgezondheid verruild voor Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Resultaat van 25 reshuffles 2010-2018…CHAOS / ARMOEDE / ELLENDE….Financieel / economisch / moreel naar de kloten. Inflatie 77%…koersdaling SRD 65%…economische krimp 9-11%…staatskas leeggeroofd…president met een strafeis van 20 jaar voor massamoorden. Dat is het nieuwe denken van deze populistische, megalomane gevaarlijke gek.


  Maak melding

 2. Wij die in Nederland wonen moeten blij zijn dat Surinamers in Suriname achter gebleven zijn om het land te besturen zodat wij nog altijd het land kunnen bezoeken.
  Ik maak een heel grote buiging voor de Surinamers in Suriname ik vind ze allemaal geweldig.
  Wie commentaar heeft,lever jouw paspoort in en ga helpen Suriname opbouwen,laat mijn geboorte land met rust.


  Maak melding

 3. Volgens Bouterse hebben de vervangen ministers veel energie gegeven en zijn ze op. Ze hebben een wleverdiende vakantie nodig. Alleen Dodson heeft niks uitgevoerd. Die wordt verplaatst naar een andere ministerie om uit z’n neus te mogen vreten.


  Maak melding

 4. @ Sandokhan,

  Citaat: Wie commentaar heeft,lever jouw paspoort in en ga helpen Suriname opbouwen,laat mijn geboorte land met rust.

  Sandokhan je vergist je, het land wil niet opgebouwd worden, velen uit het buitenland hebben het geprobeerd middels investeringen ontwikkelingen te brengen maar zoals je weet, dat men eerst hun eigen zakken vullen en hun eigen land Suriname komt op de laatste plaats. Al zijn jullie 5o jaar verder het blijft een ongeregelde corrupte zooitje. En mijn paspoort zal ik nooit inleveren, velen hebben ook die fout gemaakt en proberen cout ke cout weer terug te komen naar Europa. Ik neem aan dat je wel je paspoort hebt ingeleverd en bezig met opbouwen van het land???????? Veel succes spreek over 50 jaar, het gaat je goed misschien toch wel een 2e Dubai na 50 jaar of Bye Bye.


  Maak melding

 5. @ Simmie,

  Jij bent zeker ook ėėn van die paarse ratten, die denken iemand het zwijgen op te leggen wanneer je hen de waarheid verteld, want dat is waar jullie moeite mee hebben, vooral als jullie paarse honden zelf het land aan het vernietigen zijn.


  Maak melding

 6. Weer vijf verworden paarse didibri slaven die het gaat om eigen zakken. niet echt uit s’ landsbelang. Iedereen weet zo zoetjes aan dat het allemaal gaat om deze meest corrupte regering met de meest corrupte misdadiger aan de macht te houden. Ook al lijden het gros der dwaze ndper’ s, ddb en roversbende hun belangen moeten voort blijven gaan. Dus nog meer leningen in het verschiet, nog meer drugssmokkel, misdaad van a-z. Nog verder de paarse verloedering in. De toekomst ziet er met onberechte moordenaars, drugsbaronnen en staatskasrovers duister uit. Nog meer moord, drugs en roof is wat er gaande is. Ndper’ s zijn de ware oorzaak van de vloek de dwaas bouta.


  Maak melding

 7. Wisselende relatie is de cultuur in suriname en dat weerspiegelt ook in het besturen van het land. Zie hier maar weer met het losbandig cultuur in de regering die het land naar de kloten brengt. sarie torie van de wisselende liefde contacten want ze brengen alleen maar ziektes . Er is geen voorbeeld en ook geen schaamte voor de kinderen van de toekomst.


  Maak melding

 8. en tada wie zit op juspol, juist ja halfbroer van bouta
  lang leve de corruptie, zo kan hij uit de basjes blijven
  waardeloze landgenoten kies oen mooi


  Maak melding

 9. Sandokhan hij is een drugscrimineel van Den Haag en heeft zich gevestigd in Jarikaba Suriname met behoud van zijn Nederlandse paspoort.


  Maak melding

 10. Afschaffen niet meer in de politiek nog een jaar doorbetaling en dan stoppen alle priviléges. Er is geen geld . Dus bezuinigen daarop anderen hebben niet eens de mogelijkheid tot ziektekosten en bewindslieden krijgen het levenslang dit is de wereld op zijn kop. De bodem schatten waar zijn die. Haal specialisten uit het buitenland om samen met specialisten van Suriname kijken wat we kunnen doen om het land te verrijken. Schelden kunnen we allemaal maar oplossingen zoeken niemand. Praatjes vullen geen gaatjes. Handen uit de mouwen steken.


  Maak melding

 11. @ Simmie
  De vraag welk paspoort Manu heeft is niet relevant.
  De vraag welke scholing jij hebt weer wel.
  Net als de vraag hoe jij je geld krijgt ( ik gebruik bewust het woord verdienen niet)


  Maak melding

 12. Gewoon een ministers stoelendans ze hebben geen enkele ka inbreng. Steven Tsang de goeverneur van Bejing bepaalt dat en dan de genie bloeddraad en piggy bouta maken de dienst uit. ka-bouta is te stoned om te denken.


  Maak melding

 13. @simmie..@sandokhan… Jullie hebben beiden geen verstand … Tot nu toe worden heel veel families gesteund uit Nederland . Iets wat die kabouta van jullie niet kan doen in het beloofde land.. Suriname is ook mijn land ,maar met jullie paarse rovers ..gaat het naar de klote !!!


  Maak melding

 14. Haco, wat zit je nu te raaskallen. Je bedoelt foto’s waar op te zien is dat je aan de leiband liep van je blanke baas.
  Vrijheid is meer waard dan de luxe voorzieningen waar jullie Fronters naar hunkeren.


  Maak melding

 15. Oud-president Zuid-Korea krijgt 24 jaar cel wegens machtsmisbruik ,De verdachte heeft haar presidentiële macht die ze heeft gekregen van het volk misbruikt. Dat heeft geleid tot een grote chaos binnen de regering en het land. geweldig gewoon misschien een goed idee voor Suriname??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.