Bouterse over bezwaar S&P: de kleine man het minst treffen

12
Dialoogronde Bouterse met vakbeweging en maatschappelijke groepen

PARAMARIBO, 4 apr – “Wij beheren de staatsgelden, het is heel veel passen en meten. Hoofddoel is dat de kleine man het minst getroffen wordt. Het gaat er om dat de doelen uitgevoerd worden.” Dit zei president Bouterse, kort na de introducte van de nieuwe leden van zijn regeerteam. Standard & Poor’s stelt vast dat er nogal wat wrijft in vooral economisch opzicht. De economie kampt met een reeks kwetsbaarheden en valkuilen. Iemand moet geklaagd hebben. De president en de minister van Financiën staan ‘doortastend beleid’ in de weg. Het zou niet mogen.

Standard & Poor’s stelt vast dat ‘het duo’ president en minister van Financiën de ‘achilleshiel’ vormt bij doortastend beleid. De twee hebben het voor het zeggen als het gaat om het beheer van publieke middelen. “Wij beheren de staatsgelden”, zegt Bouterse dus. Hij wijst erop dat de twee functionarissen niet bij naam genoemd worden. Dat is een slimme zet die aan beide kanten voordelig uitpakt.

Zelfs de meest extreme critici kunnen zo niet meer uithalen dan wat de wet regelt. In de praktijk kan zoveel geregeld of juist ontregeld worden met een simpel telefoontje. “We zijn van mening dat de checks & balances die sterke institutionele kaders kenmerken, in Suriname zwak ontwikkeld zijn”, aldus Standar & Poor’s. Voorspelbaar beleid is moeilijk te puren uit de politieke verhoudingen van nu. Alles wordt beslist vanuit een centraal punt.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Het beheren van publieke middelen door deze moordenaar en Boefdraad, daar zit nu juist het probleem, daar deze 2 gasten tot op het bot toe, corrupt zijn. met zijn onnozel gezwam, dat het hoofddoel is, de kleine man zo min mogelijk te treffen, juist door deze assholl zijn handelingen en zijn beleid, is de kleine man de dupe geworden.


  Maak melding

 2. Incompetentie ten top. De afgelopen 7 jaar hebben duidelijk gemaakt dat Bouterse en Hoefdraad het voornaamste probleem zijn van Suriname en nooit in staat zijn om oplossingen te bieden voor de huidige problemen die ze zelf hebben gecreëerd. Op elk gebied hebben ze een crises veroorzaakt en voeren ze een beleid dat de crise alleen maar verergert. Deze vrijwel ongeschoolde president en popki skoro econoom denken helaas dat ze goed bezig zijn. Met deze idioten gaan we Venezuela achterna


  Maak melding

 3. CITAAT: Iemand moet geklaagd hebben.
  REACTIE: onbeschofter, onprofessioneler en kleinzieliger is niet mogelijk.
  .
  Weer zo’n jankerig A NO Mi verhaal van het zielige kleutertje, Fouterse, in de eerste alinea.
  S&P, alinea 2 en verder, heeft volkomen gelijk dat Boeffie en Fouterse verantwoordelijk zijn voor dictatoriaal wanbeleid waarbij de democratische de checks & balances volledig ontbreken.


  Maak melding

 4. @Tarzan.
  Alinea 1 is het gejank van Fouterse, de rest is het verhaal van S&P. Een vernietigend verhaal waarbij Fouterse en Hoeffie als boosdoeners worden aangemerkt. Feitelijk zegt S&P dat die twee snel moeten opdonderen.


  Maak melding

 5. “Het gaat er om dat de doelen uitgevoerd worden.”
  Wat zijn dan de doelen? Welk doel is behaald?
  Volgens mij slechts een, namelijk een schevere inkomensverdeling, hetgeen zoveel betekent dat de rijken rijker zijn geworden en de armen armer.
  Dit doet me denken aan een uitspraak van de filosoof Confusius:
  “In een goed geregeerd land is armoede iets om je over te schamen.
  In een slecht geregeerd land is rijkdom iets om je voor te schamen”


  Maak melding

 6. DWZ nog meer roof door Bouta en Boefdraad. Wo ka poti dong ndp paria’ s. Oom Vene beng warskow oenoe dong sma, a no we ka, tjies oeng mooi beet, paarse dwaze debiele idiote aanhangers. Ga maar weer vo vijf in 2020, dong dong dong ndp paria’s.


  Maak melding

 7. S & P is heel duidelijk, DDB en Gilmore Hoeffie, de TWEE DRUKKERS van MILJARDEN aan Ongedekte Bankbiljetten, MOETEN OPDONDEREN !

  Sranan zal FAILLIET blijven als deze twee ALLE FINANCIELE TOUWTJES in handen blijven houden !

  HOOFDDOEL PAARS BELEID is NIET Financieel-Economisch, doch blijft : HOU DESI UIT DE BAJES !

  Daarom, A HERI SRANAN VOLK E PINA ! UW BELANG TELT NIET MEE !!!!!

  PS : AL WEER MEER KOSTEN/SALARISSEN agv nieuwe en oudgedienden (GERESHUFFELDEN) , Staatsschuld blijft maat stijgen !

  SET THE SURINAM PEOPLE FREE !!!!!


  Maak melding

 8. Standard & Poors is heel duidelijk over Suriname.

  De zwakste schakels zijn Bouterse (plus zijn adviseurs) & Boefdraad. Wanneer wordt gehandeld naar deze rapportage, anders blijft men ondanks de groei door een extra mijn, roofbouw en betere goud- & olieprijzen stabiel op de bodem van de put.

  Als Bouterse & Boefdraad van hun land houden stellen ze hun positie ter beschikking.


  Maak melding

 9. Als Bou & Boe vertrekken, dan graven ze hun eigen graf. Aanblijven is hun levensverzekering, wat er ook gebeurt.
  Wat zij gedaan hebben is houtje-touwtje-beleid. Veel beloven, bakken met geld uitgegeven (aan vriendjes) om maar populair te blijven.
  En eens zal de wal het schip doen keren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.