Bouterse installeert ministers, geen ‘reshuffling’ meer voor 2020

18
Bouterse installeert ministers, geen 'reshuffling' meer voor 2020

PARAMARIBO, 4 apr – Vijf nieuwe ministers zijn toegevoegd aan het regeerteam van president Desiré Bouterse. Bouterse belooft dat het de laatste keer is voor deze regeerperiode dat er een reshuffling in Suriname plaats vindt. Van het regeerteam worden prestaties verwacht. Het betreft Lilian Ferrier op Onderwijs Wetenschap & Cultuur, Stuart Getrouw op Justitie & Politie, voormalig VHP-parlementslid Lekhram Soerdjan op Landbouw Veeteelt & Visserij, Lalini Gopal op Sport & Jeugdzaken en NDP-parlementslid Stephen Tsang op Handel Industrie & Toerisme.

De zesde nieuwkomen, de arts Antoine Elias, moet nog formeel worden toegelaten als minister van Volksgezondheid. Elias vertoeft in het buitenland. Zijn voorganger Patrick Pengel verhuist naar Openbare Werken Transport & Communicatie. Vicepresident Ashwin Adhin zei na de ceremonie dat het afzwaaien van ministers niet betekent dat zij nu op hun lauweren mogen gaan zitten. Ze komen ‘in de uitvoering’

De regering heeft tot 2020, wanneer verkiezingen worden gehouden, een reeks activiteiten in petto, De bedoeling is dat de voormalige ministers het voortouw nemen. Bouterse zei tijdens een persconferentie dat er veel werk aan de winkel is. Hij heeft het gevoel dat nu het juiste personeel aanzit. Dat ook politici van buiten zijn eigen NDP in de regering zitten, mag geen naam hebben. Het is een praktijk van sinds de jaren tachtig, aldus Bouterse,

18 REACTIES

 1. Wordt Suriname een land van ex-ministers, miegado wat een puinhoop!
  Ik wil ook zo graag minister voor een jaar worden en het liefst minister van hopeloze zaken.
  Baja, bij wie moet ik zijn.


  Maak melding

 2. Regeren zonder Beleid/Programma is voor de ministers een ondragelijks ding. De mensen moeten vindingrijk zijn om te weten wat de regeringsleider van ze verwachten. Alleen Bouterse met zijn adviseurs weten wat zij weten maar die arme ministers zijn niet op de hoogte van wat deze klikje van hun verwachten. Men kan pas tot prestatie komen als je weet wat de verlangens van de regering zijn.

  Reshuffling wordt straks vervanging
  Het gaat echt niet lang duren of een minister dient zijn ontslag in.


  Maak melding

 3. Bouta is net een struisvogel.Hij begraaft zijn kale kop in zand en hoopt dat de rest zijn vb zal volgen.Hij heeft zijn mannetjes geplaatst waar hij ze hebben wil maar wij trappen niet in zijn val.


  Maak melding

 4. hoe kan een volk dit nog pikken van deze boefjes partij waar is de echte surinamer van deze tijden nog nooit is er wat goed gedaan met de ndp gezicht bedrog en bedrogen worden heel parlement en pres is waardeloos voor mens en dier .


  Maak melding

 5. Het reshuffelen is niets anders dan een poging vrienden en familie te accomoderen en tegelijkertijd zoveel mogelijk zogenaamde “integere” mensen te beschadigen. Althans dat laatste van de mensen waarvan wij nog dachten dat ze integere mensen waren. Zet ze allemaal vanaf 1980 op een rij en zie daar een stelltje gewetenloze opportunisten.
  Een ieder die door deze narcist vanaf 1980 is geaccomodeerd op de wispelturige progressieve lijn die vanaf de jaren 80 zogenaamd door hem was uitgezet, is stuk voor stuk schuldig aan de armoede van het land Suriname. Deze mensen hebben geen schaamte. Het heeft hem en zijn naasten in ieder geval geen windeiren gelegd.
  Het zogenaamde stimuleren van anderen buiten de NDP tot samenwerking is allemaal BS en dient niets anders dan zijn eigen lijfsbehoud.


  Maak melding

 6. Het reshuffelen is niets anders dan een poging vrienden en familie te accomoderen en tegelijkertijd zoveel mogelijk zogenaamde “integere” mensen te beschadigen. Althans dat laatste van de mensen waarvan wij nog dachten dat ze integere mensen waren. Zet ze allemaal vanaf 1980 op een rij en zie daar een stelltje gewetenloze opportunisten.
  Een ieder die door deze narcist vanaf 1980 is geaccomodeerd op de wispelturige progressieve lijn die vanaf de jaren 80 zogenaamd door hem was uitgezet, is stuk voor stuk schuldig aan de armoede en verval van het land Suriname. Deze mensen hebben geen schaamte. Het heeft hem en zijn naasten in ieder geval geen windeiren gelegd.
  Het zogenaamde stimuleren van anderen buiten de NDP tot samenwerking is allemaal BS en dient niets anders dan zijn eigen lijfsbehoud.


  Maak melding

 7. Volgens MOFO KRANTI schijnt Getrouw een halfbroer te zijn vd moordenaar…
  Als het inderdaad zo is dan heeft de moordenaar vrij spel en staat de rechterlijke macht daadwerkelijk op een zijspoor…


  Maak melding

 8. Bouterse installeert ministers, geen ‘reshuffling’ meer voor 2020
  4 april 201817

  PARAMARIBO, 4 apr – Vijf nieuwe ministers zijn toegevoegd aan het regeerteam van president Desiré Bouterse. Bouterse belooft dat het de laatste keer is voor deze regeerperiode dat er een reshuffling in Suriname plaats vindt. Van het regeerteam worden prestaties verwacht. Het betreft Lilian Ferrier op Onderwijs Wetenschap & Cultuur, Stuart Getrouw op Justitie & Politie, voormalig VHP-parlementslid Lekhram Soerdjan op Landbouw Veeteelt & Visserij, Lalini Gopal op Sport & Jeugdzaken en NDP-parlementslid Stephen Tsang op Handel Industrie & Toerisme.

  Share


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.