Beslag op padieveld verdachte Surinaamse ondernemer deels opgeheven

9
Politie zoekt ondernemer i.v.m. drugsvliegtuig en duikboot

PARAMARIBO, 4 apr – Het padieveld van Radj Oedit is deels vrijgegeven. Het Openbaar Ministerie acht het niet langer nodig het veld gesloten te houden waar een vliegtuig met drugs werd aangetroffen. Volgens de Times of Suriname is het toestel nog niet weggevoerd van het veld. Dat deel wordt nog bewaakt door politieagenten. Oedit die in Nederland zit, heeft eerder juridische stappen aangekondigd.

Behalve het aantasten van zijn goede naam en eer, werd ook het gesloten houden van het veld als een aanranding ervaren. Volgens de ondernemer wordt hij zakelijk benadeeld, omdat de oogst voor de deur staat. Oedit is momenteel in Nederland, maar zegt binnenkort terug te keren naar huis. Hij ontkent elke betrokkenheid. Enkele van zijn werknemers zitten nog in voorarrest.

In de zaak van de voor drugstransport ingezette duikboot heeft de verdachte J.P. een verzoek ingediend om voorlopig in vrijheid te worden gesteld. Eerder had zijn advocaat met succes opheffing bepleit van het contactverbod. Advocaat Raoul Lobo zegt nog steeds niet over het strafdossier te beschikken. Het Openbaar Ministerie had eerder toegezegd het dossier af te zullen geven. Lobo vindt het onbetamelijk.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Laat die man met rust, want de beerput die open zal gaan gaat zeer grote gevolgen hebben voor veel vooraanstaande personen in Suriname ik noem geen namen wie wil mag ze invullen……….


  Maak melding

 2. Zeiden we niet allang dat Oedit hier gewoon tot slachtoffer werd gemaakt?
  Goed zo Oedit onderneem stappen tegen de drugskartel in Suriname en drugbaron bouta.


  Maak melding

 3. die deksel van de beer put is al lang weer gesloten..

  het materiaal is binnen dus nu de betaling nog.. de buit is allang verdeeld..

  de lijders lachen zich suf om de waka man/strati man/ mofina wan laat ze maar verder pinaren..


  Maak melding

 4. Ray dus je staat achter de grote drugs dealers. Mijn vraag als het een creool was had je dan ook zo gereageerd? Je bent gewoon een meeloper waar de wind waait is ray.


  Maak melding

 5. Het vliegveld/airstrip voor besproeiingsvliegtuigen van de ondernemer Radj Oedit mist alleen een tower/toren en mensen van de Meteodienst dan is het compleet.

  De vraag is hoelang gaat het nog duren dat deze man terugkeert. Het spelletje wordt op hoog niveau gespeeld en Radj Oedit is een getrainde figurant.
  Die man is een pechvogel dat toevallig wordt geconfronteerd met een drug duikboot en nog komt bij kijken een drug vliegtuigje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.