Derde protestdag gericht tegen gezondheidszorg in Suriname

29
Ook vandaag vreedzame betoging tegen regering Suriname

PARAMARIBO – Vanaf twaalf april beginnen de protestdemonstraties tegen de regering weer. Dit zegt Xaviera Jessurun, trekker van de Next Generation Movement, NGM. De protestbeweging is gemotiveerder dan ooit. Het is een ‘nieuwe fase’ om de economische en sociale toestanden in het land aan te kaarten. De twee dagen van protest in maart moeten gezien worden als een ‘inleiding’.

Een inleiding naar de massale weerstand van een volk tegen wat het wordt aangedaan. “Het ligt in de bedoeling dat de gemeenschap bewuster gemaakt wordt van haar rechten en opkomt tegen onrecht en het wanbeleid dat gevoerd wordt door de huidige regering. Het volk moet massaal de straat op om zijn stem te laten horen”, zegt Jessurun tegenover de Times of Suriname. Er zal hard aan de bel worden getrokken.

Op de derde dag van protest zal vooral gericht worden op de problemen in de gezondheidszorg. “De situatie in de gezondheidszorg is erbarmelijk, velen zijn niet verzekerd, hoewel zij dit volgens de Basiszorgwet zij dat wel zouden moeten zijn. Verzekerden moeten betalen voor medicijnen of weten niet meer wat wel en niet vergoed wordt”, aldus Jessurun, Ze probeert zoveel mogelijk personen en groepen te bewegen om mee te doen..

29 REACTIES

 1. Hopelijk doet Santokhi nu wel mee, de Paasdagen zijn
  voorbij. Iedereen heeft kunnen mediteren. Nu deze vrouw
  van het NGM steunen. Ik heb bijna het idee dat zij de
  enige is die haar nek uitsteekt.


  Maak melding

 2. Is er ook eten en drinken en o en muziek hoort er ook bij, anders kom ik niet hoor.

  Zo lokt Bouta de NDP-ers, misschien moeten we ook dezelfde lijn volgen.


  Maak melding

 3. *** DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST. 

  *** DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE.

  DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN  BOEKWINKELS, OMDAT ZE DE WAARHEID ONTHULLEN. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN GOD IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DIT ZIJN DE MENSEN DIE DE WERELD ACHTER DE SCHERMEN BESTUREN. DIT DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. DE GOUD EN OLIEPRIJS OP DE WERELD WORDT BEWUST LAAG GEHOUDEN ZODAT WESTERSE LANDEN ZE GOEDKOOP OPKOPEN. GEVOLG IS KAPOT MAKEN VAN DE ECONOMIE VAN DAT LAND. DIT LAND MOET  LENEN BIJ IMF OM ZODOENDE HET LAND TE ONDERWERPEN AAN HUN WETTEN EN REGELS VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA OMDAT DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT.  AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK.
  VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER).
  HIJ HEEFT VELE BOEKEN GESCHREVEN. EN OOK ZIJN ER HONDERDEN SCHRIJVERS DIE BOEKEN HEBBEN GESCHREVEN EN DE WERELD WAARSCHUWEN OVER DIT ALLES. DE MEDIA PRAAT HIER NOOIT OVER OMDAT HET WERELDNIEUWS WORDT GECONTROLEERD DOOR DEZE MACHTEN ACHTER DE SCHERMEN.
  De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes zoals Aids en Ebola.
  AIDS IS ONTWIKKELD OM BEWUST DE WERELDBEVOLKINGSGROEI ONDER CONTROLE TE HOUDEN. AIDS IS OOK ALS EERSTE GETEST IN AFRIKA VIA VACCINATIECAMPAGNES. DEZE BIOLOGISCHE WAPENS WORDEN IN USA EN WESTERSE LANDEN DIEP IN MILITAIRE ONDERGRONDSE BASES ONTWIKKELD EN ALTIJD EERST GETEST IN DERDE WERELDLANDEN. Het ritueel offeren van mensen aan Lucifer in ruil voor rijkdom en macht. De koningshuizen in Europa hebben gegrepen wat Lucifer Jezus aanbood, maar Jezus weigerde. (Aanbid mij en ik geef u al de koninkrijken want ze behoren mij toe), waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering vaak door buitenlandse geheime diensten. De leiders van protestmarsten worden flink opgeleid en betaald om tegen hun regering op te staan, ook valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk (in USA en Europa) en anderen de schuld geven zoals Isis en Al Quaida, die bij hun op de loonlijst staan. ALLE TEREURGROEPEN WORDEN DOOR HUN GETRAIND.

  Landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. Patrice Lumumba, president van Congo was een man voor zijn land en volk. Hij gebruikte de grondstoffen en rijkdom voor zijn land. Hij is vermoord door geheime diensten. Elke president die te goed is voor het land en volk, wordt vermoord en hierna wordt het land een complete chaos. Vervolgens valt dit land in handen van buitenlandse graaiers en militairen met zwaar geschut paraderen over de straten. En nog veel meer. AL DE  BUITENLANDSE AMBASSADES  IN EEN LAND ZIJN SPIONNEN EN GEHEIME DIENSTEN. VAN DAARUIT ZORGEN ZE VOOR CHAOS EN OPSTANDEN IN DAT LAND..

  SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER.
   SURINAMERS BID KRACHTIG VOOR HET LAND ZODAT DE HEILIGE GEEST JULLIE BESCHERMT TEGEN DEZE SATANISTEN DIE LUCIFER AANBIDDEN.

  HET DOEL VAN DIT ALLES IS DE HELE WERELD TE ONDERWERPEN EN EEN WERELDREGERING ZONDER CONTANT GELD EN DAT ALLE LANDEN ONDER CONTROLE KOMEN TE STAAN VAN EEN MACHT DIE ZAL ZETELEN IN EUROPA EN GEEN ENKEL LAND ZAL MEER ONAFHANKELIJK OF ZELFSTANDIG ZIJN.
  IEDER MENS OP DEZE AARDE ZAL ELECTRONISCH WORDEN GECONTROLEERD.
  DIT IS HET GROTE DOEL VAN DE ILLUMINATIE LUCIFERAANBIDDERS. ZE HATEN DE SCHEPPER EN DE SCHEPPING.

  HET CONTANTE GELD BEGINT LANGZAAM TE VERDWIJNEN IN EUROPA EN AMERIKA. HET BIJBELBOEK, OPENBARING 13 VERS 16 HEEFT HET OVER HET NIET KUNNEN KOPEN OF VERKOPEN.
  De wereld is niet zoals je het ziet mensen. Onderzoekt de waarheid nu het nog kan op het internet. Europa is al bezig met wetten om al deze informatie van internet te verwijderen. Omdat ze niet willen dat men hierover weet. Mensen moeten onwetend blijven en slapen.


  Maak melding

 4. Onruststoker Jesserun moet opkrassen. Dit wijf is waarschijnlijk op verzoek van oud kolonisator om rotzooi te trappen in Suriname.

  De regering moet onderzoek naar die organisatie oa door wie ze gefinancierd worden en wie hier achter zit. Daarna de boel als staatsgevaarlijk bestempelen en ontmantelen. Desnoods met de harde hand.


  Maak melding

 5. Zolang Jos Steenman nog bestaat gaan de luie burukies niet op straat. Even zielig telefoontje plegen naar Fam in Ned en morgen komen bruine bonen en spek op de stoep. En ook even 1 voor twaalf bellen en dierect komt voedselpakket op de stoep. Daarom hebben die burikies geen reden om op straat te gaan. Want ze kunnen vanuit hun luie stoel de zaken goed regelen. sarie torie voor de komende generatie


  Maak melding

 6. Heel Suriname klaagt steen en been, over van alles en nog wat. Deze
  Jesserun onderneemt wat en wordt gelijk met de grond gelijk
  gemaakt. Ik vraag mij af wat Suriname nu echt wil, een paar willen
  alleen maar komen als er eten en drinken is. Andere partijen zitten
  ook in soort radio stilte. Bang zeker dat er nog meer overlopen. Bij een
  Nederlandse voetbal zingen ze altijd geen woorden maar daden. Hier
  is veel gemekker en weinig daden. Slappe hap.


  Maak melding

 7. Ik zie het alweer iedereen is alweer hopeloos verdeeld.
  Motto van de Romeinen-Divide et impera =verdeel en heers
  Bouterse lacht alweer in zijn vuistje.


  Maak melding

 8. Ai boi, het lijkt wel of ze in Suri, in de middeleeuwen leven. Hebben ze daar geen tv of zo? Een goede praat programma over sociaal maatschappelijk situatie in de samenleven zou toch veel duidelijkheid moeten/kunnen geven , dacht ik.


  Maak melding

 9. @@Kobyn, de wereld wordt nu geregeerd door een groep corrupt telingen, moordenaars, fraudeurs, oplichters die alleen nog oog hebben voor hun eigen belang en de rest mag stikken.
  Een paar apen lopen achter deze mensen aan en weten alleen ja te roepen als er gesproken wordt over wat dan ook zonder om na te denken of het goed of fout is.
  Overal op de wereld waar deze mensen aan de macht zijn weet je gelijk wie de apen zijn, de volgers dus.

  Vergeet een ding niet: GOD is machtiger dan wie dan ook op deze aarde, dus ze zullen allen hun straf krijgen. Met de wet van de KARMA moet je geen grappen maken. Zie wat met Bouterse zijn zonen is gebeurd.


  Maak melding

 10. Breaking news. Grote hoeveel drug in container te Nieuwe Haven. Opa zugtoe, elke koe weet dat sinds de nationale drugs partij olv de bij verstekveroordeelde drugsbaas, wiens zoon Gode zij dank ook voor drugssmokkel vastzit in de VS, drugssmokkel sinds 2010 schering en inslag zijn onder het gros der ndper’s. oma taki, ndp ddb eb maffia gangsters na wang vervloektoe sekte en elke dwaze ndper is een vervloekte didibri Bouta moordenaar, drugsbaron en staatskas rover vereerder. het gehele land is misdadig paars vervloekt dankzij de oerdomme stemkeuze van deze mpp debiele, dwaze, idiote ndper’s. Nog meer misdaad en moreel verval zal vooral onder het gros der oerdomme dwaze ndper’s ook schering en inslag worden. Ndp is de nationale vloek die de natie in haar greep heeft. Geen zegen komt er zolang de ndp aan de macht blijft. Het zijn allemaal duivels die de macht uitmaken.


  Maak melding

 11. Daar heb je hem weer de gefrustreerde abrabroki wc worong.wil niks liever dan chaos in het land .Wat doet deze wc worong zo.n pijn? Dat hij Ons land zo haat. Is het de post die hij is misgelopen .het heeft me een tijdje gekost om achter de verborgen agenda van deze redi worong te komen.


  Maak melding

 12. Surinamers, de zieligste en laatste volk op aarde!!! Nog Mercy!!! Ook geen pakketje of een cent van mij.. Interesseert mij geen moer….


  Maak melding

 13. Praserie 4 april 2018 at 00:22
  Daar heb je hem weer de gefrustreerde ndp wc worong. Wil niks liever dan armoede en corrupte in het land .Wat doet deze mpp ndp dagu dwaze worong zo’n pijn? Dat hij ons domme ndper’s zo haat. Is het de waarheid die hij is misgelopen. Het heeft een tijdje gekost om achter de oerdomme dwaze debiele idiote ddb moordenaar, drugsbaron en staatskasrover aanhangers zijn verborgen agenda van deze te komen.

  Wi sjie, de waarheid is voor debiele dwaze idiote ndper’s als Praserie= Paarse Rotte Awarie Sa En Raaskalende Idiote Engerd. opa taka na wang mpp knettergekke paarse ddb schijt vretende drol. Oma taki, zelf een mier is duizenden malen slimmer van nature dan Praserie. Ndper’s zijn de oorzaak dat het land verder de paarse verdoemenis ingaat. Het land is niet van ddb en zijn mpp dwaze debiele idiote paarse zombies alleen.


  Maak melding

 14. Als straatprotesten de politiek moeten bepalen, wat heeft verkiezingen dan voor zin?
  Deze dame kan beter de mensen voorbereiden om goede keuzes te maken op stemdag!


  Maak melding

 15. Jessurun, go for it. Jammer dat ik niet in Suriname ben om jou in deze te steunen. Dit is een van de redenen waarom vele oudere Surinamers bang zijn om te remigreren. Ouderen hebben behoefte aan een goede gezondheidszorg en dat kan Suriname ons niet meer geven. Dit is in schril contract met de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw toen Suriname toonaangevend was in Zuid Amerika op het gebied van de gezondheidszorg.
  Ook moet ik nog iets kwijt. Ik ben teleurgesteld geraakt in de Surinamers. In de jaren 60 en 70 grepen wij elke gelegenheid aan om tegen de regering te gaan betogen. Van echte vechters is het Surinaams volk geworden een volk van bangerikken en lafaards. In plaats dat jullie een vrouw die bereid is de kastanjes voor jullie uit het vuur te halen te steunen, maken jullie haar met de grond gelijk. Surinamers , jullie zijn echt veranderd. Groot was mijn teleurstelling toen ik tot de ontdekking kwam dat Abaisa, een van onze grote strijders uit de jaren 70 en die zijn leven heeft gegeven voor de strijd om arbeidsrechten, in de vergeethoek is beland., Weet je wat ik denk? Alle vechters van weleer zitten in het buitenland.


  Maak melding

 16. Eigen mening democraten.
  Er was wel iemand die praatprogramma’s op de TV en Radio verzorgde. Zijn naam was Augustinus Alphonsus Maria Biswamitre en hij was minister van Arbeid en Sociale zaken , later Arbeid en vakbondswezen (1969). Mijn favoriet in de politiek. Ze hebben hem weggewerkt. Er is nog steeds niemand opgekomen die aan deze man kan tippen. Biswamitre, iemand die zijn tijd te ver vooruit was. (zie wikipedia)


  Maak melding

 17. Xaviera Jessurun kan beter haar tijd aan haar gezin besteden, de
  meeste Surinamers willen alleen maar klagen achter de computer
  vanuit de luie stoel. Deze vrouw verdient meer waardering voor
  haar inzet. jammer.


  Maak melding

 18. @John ,,, dat bedoelde ik tog,het zit het land niet mee. En zo worden de mensen voor de domme gehouden . Ik kan niet anders zeggen,,, na wan sarie torie. Het lijkt wel of de programma maker s in de greep van het systeem vastzitten. Of ze hebben geen monie, kan ook.


  Maak melding

 19. Beste Xaviera,
  wat is de leuze? Je moet immers een pakkende leuze hebben.
  Bijv:
  Eigendom is diefstal (Proudhon)

  (aangepaste) citaten die het ook goed doen.
  1.Geef het beheer over de lucht aan de NDP en binnen 5 jaar is er een tekort
  2.Volk,vraag jezelf af of je gelukkig bent (haha, vanaf dat moment ben je het niet meer)
  3.Mijn arm volk sta op, bevrijd je van je ketenen. Je hebt niets te verliezen slechts te winnen

  Aangezien de Surinaamse man meer ge√Įnteresseerd is in vrouwen dan in werk of wat dan ook, zal deze vrouw (gelet op haar uiterlijk) het wel heel goed doen met haar partij.

  Voor achterlijke idioten die beginnen met dreigementen heb ik er ook een:
  Geweld is het toevluchtsoord van de ongeschikte/wanhopige ( Isaac Asimov)


  Maak melding

 20. Gaan de mensen gratis eten en drinken krijgen,gratis benzine,gratis huizen en geld.
  Gaat ze geld uit de lucht halen,alle prijzen in winkels gaan dalen en gratis vliegtuig
  toch?


  Maak melding

 21. Here Comes the Sun
  The Beatles

  Here comes the sun (doo doo doo doo)
  Here comes the sun, and I say
  It’s all right
  Little darling, it’s been a long cold lonely winter
  Little darling, it feels like years since it’s been here
  Here comes the sun
  Here comes the sun, and I say
  It’s all right
  Little darling, the smiles returning to the faces
  Little darling, it seems like years since it’s been here
  Here comes the sun
  Here comes the sun, and I say
  It’s all right
  Sun, sun, sun, here it comes
  Sun, sun, sun, here it comes
  Sun, sun, sun, here it comes
  Sun, sun, sun, here it comes
  Sun, sun,…


  Maak melding

 22. Surinamers houden niet van zich zelf. De laatsten die voor hun rechten durfden op te komen zijn in december 1982 eerst gemarteld en daarna op de vlucht door geschoten….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.