Advocaat in Surinaamse duikbootzaak: officier kent wet niet

10
duikboot-suriname
Oedit is ook de eigenaar van het terrein waar in maart 2018 een drugsduikboot werd onderschept.

PARAMARIBO, 1 apr – Verdachte P.J. mag eindelijk contact onderhouden met zijn advocaat. Na enkele weken contactverbod komt het geen moment te vroeg. Dit stelt advocaat Raoul Lobo, De reden die werd opgegeven voor het verbod verraadt onkunde. De ‘opsporing der waarheid’ zou kunnen worden belemmerd als P.J. en zijn verdediging contact zouden hebben met elkaar. Mr. Lobo voelt zich in zijn goede naam en eer aangetast.

Het bevel tot het contactverbod komt immers in het strafdossier. De kans dat het een ‘eigen leven’ gaat leiden, is levensgroot. “In de tweede plaats kent de zaaksofficier de wet niet. Pas als de advocaat laakbaar heeft gehandeld, kan worden gesproken van misbruik. De aantijging blijft desalniettemin uitermate ernstig”, zegt Lobo tegenover de Times of Suriname. Het mag dan ook niet verbazen dat het verbod plots is ingetrokken.

Dit gebeurde nog voordat een verzoekschrift bij het Hof van Justitie in behandeling werd genomen. Kennelijk had de vervolging de zachte plek door. “Als een officier de consequenties van zijn handelingen niet kan overzien, deugt hij niet als vervolgingsambtenaar. Zo gaat het Openbaar Ministerie niet met de verdediging om”, aldus Lobo. Dat het de bedoeling was een ‘zo zuiver mogelijke verklaring’ van de verdachte te krijgen, slaat al helemaal nergens op.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Voor zover bij mij bekend,is het niet strafbaar een duikboot te bezitten.Het OM moet bewijzen hebben dat er met de boot het spul van de pikin ingi boi vervoerd is, om de boot in beslag te kunnen nemen.Zo als eerder gesteld,wilde de eigenaar met de duik boot naar kwik gaan zoeken en vissen bekijken.


  Maak melding

 2. s m e regering zoekt macro-econoom buiten zijn eigen gelederen..

  wat zij moeten zoeken, is een leider buiten de huidige om, om het land weer op spoor te brengen..,
  dus vers kracht met fris bloed..
  de rest is tijd/geld verlies.. die oudjes moeten met de grootste spoed naar huis, eventueel naar santo boma voor altijd..


  Maak melding

 3. Volgens mij is het zeer omstreden dat een verdachte zelfs met zijn advocaar geen contact mag hebben. Het komt wel vaker voor dat een contactverbod wordt opgelegd maar dat geldt dan voor anderen dan de eigen advocaat.
  Dit is maar een mening; ik ben geen jurist.


  Maak melding

 4. Ach ja, ook de officier moet geresuffeld worden, eigenlijk moet alles in dat land geresuffeld worden. Zo krijg je alleen maar meer chaos en minder vooruitgang, dat is het insigne van het huidige coalitiepartij.


  Maak melding

 5. Deze boten zijn om dtugs te vervoeren. Vraag de DEA of de Columbiaanse regering maar. Drug honden of een goede search naar drugs kan de bewijzen leveren. Het contact verbieden met de advocaat in een stage van het onderzoek lijkt wel vreemd. Maar om in een crimineel onderzoek de advokaat de verdachte niets te laten zeggen is ook geen oplossing.


  Maak melding

 6. Opa bouta toch na Soso crimineel gedrag foe joe.
  Un werie kba yere!
  In plaat je drop a koers baka na 1 op 3.5 dang je lul nomo soso taptoe je doe!
  Go go fie safrie jere!


  Maak melding

 7. Als het in het kader van het onderzoek nodig is dat elke communicatie uitgesloten moet worden dan is het bij mijn weten toegestaan dat de advocaat geen contact mag hebben.
  Immers anders is de verdacht in staat om via zijn advocaat aan derden opdracht te geven om sporen te vernietigen. Een dergelijk zware maatregel komt niet vaak voor maar is niet uitgesloten.
  Deze advocaat zit gewoon zielig te doen uit hoofde van zijn functie maar weet zelf heel goed dat zijn verhaal niet klopt. Hij probeert via valse sentimenten bij het publiek het OM en de rechter onder druk te zetten.
  Laat het publiek zich liever druk maken om de schade die deze drugs criminelen aanrichten.

  Nb. Ik krijg de indruk dat enkele posters door de advocaat zijn ingehuurd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.