zondag, oktober 24, 2021
HomeFotoSkelet onder trottoir Lim A Postraat in Suriname

Skelet onder trottoir Lim A Postraat in Suriname

-

- Advertisement -

Onder het trottoir aan de Lim A Postraat hebben Arbeiders van een bouwbedrijf vorige week menselijke resten ontdekt. De resten lagen op een diepte van ruim 20 centimeter. Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES) heeft toen gelijk de Archeologische Dienst van het directoraat Cultuur hiervan op de hoogte gesteld. Men vond het niet zo vreemd omdat het blijkt dat in het verleden vaker skeletten in de oude binnenstad zijn gevonden, vooral op de schelprits aan de Heerenstraat.

- Advertisement -

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vindt het belangrijk dat bij het vinden van skeletten een bepaalde procedure gevolgd moet worden zodat er geen cruciale informatie te niet wordt gedaan. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om in soortgelijke gevallen bij het vinden van menselijke resten altijd de politie in te schakelen en ook de Archeologische Dienst van het Directoraat Cultuur, zodat het onderzoek op de juiste manier kan geschieden.

Skelet onder trottoir Lim A Postraat in Suriname

Irene Meulenberg, Archeologe van het directoraat Cultuur heeft het skelet zorgvuldig blootgelegd, met behulp van Jõvan Samson, student Geschiedenis met een minor Archeologie van de Faculteit Humaniora van de Anton de Kom Universiteit. Ook de ingeschakelde politie heeft medewerking verleend.

Het skelet is voor verder onderzoek overgedragen aan Rakieb Khudabux. Hij is verbonden aan de Medische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit. Hij is arts en deskundige in de anatomie en heeft zich verdiept in fysische antropologie. Het onderzoek zal moeten uitwijzen wat het geslacht, de leeftijd en de datering van het skelet is. Nadat het skelet was verwijderd hebben de bouwvakkers hun werk hervat.(FOTO’S: Opgraving skelet Lim A Postraat/S.Fokke)18 REACTIES

 1. Oud kan het niet zijn, als het slechts 20 centimeter onder lag. Althans, de leggers van deze straat, moesten ervan op te hoogte zijn. Wanneer is deze straat aangelegd, en welk aannemer of werknemer, werd er toen vermist? Wat heeft Suriname toch een zinderende geschiedenis..toch?


  Maak melding

 2. Is nie ik hor!
  Is Ronald; want hij is net als ik al een tijd uit beeld.
  Van hem is niet bekend waarom; van mij komt door die saka saka kuiken die vindt dat ik alleen maar los losi en bor bori praat.


  Maak melding

 3. Ik denk eerder aan een bedrijfsongeval wat toen op deze manier opgelost is. Het kan ook een misdrijf zijn . Er is zeker iemand die hiervan iets af weet. Deze persoon heeft dan een dibrie geweten.


  Maak melding

 4. waarschijnlijk een onbekende die op 8 december op de vlucht is neergeschoten en ook op de vlucht onder de grond gestopt
  aldus de persschef van het N.I.I.


  Maak melding

 5. @ EMD.

  Ik leef nog brada : mij gaan ze niet vinden want ik word gecremeerd als ik het loodje legt !
  Ma no spang, ik leef nog en zal altijd fatu leveren zolang het nog kan.
  A tan so.

  Jacko


  Maak melding

 6. @JZw, over cremeren gesproken, no mang! is milieu vervuiling. Ik zag last een prog, op tv over begraven in de vrije natuur bij een boom of stukje bos ( onvindbaar) dus. Mooi idee dat de bomen/ struiken harder gaan groeien op je lijk. Zo wordt je weer 1 met de natuur, mooie gedachte . Het komt steeds meer in de belangstelling. Op internet kan je heel wat erover vinden ingeval je van gedachte wilt veranderen.


  Maak melding

 7. Cremeren heeft niks met vervuiling te maken. Nu hebben we electra en gas in de crematorium. Maar een doodkist kost alleen maar hout en straks hebben we geen bossen meer. Begraven moet je huur betalen voor dat stukje grond. Als je niet meer betaald en dan mag je die botten ophalen en thuis bewaren. Cremeren is schoon en je kom weer terug op aarde. Je botten hier achter laten en dat is…………………….


  Maak melding

 8. Voor de hindoes niet nee, al die resten in de rivier dumpen.Kijk wat men in de rivier, de Ganges doen. De rest is grote onzin gekakel.


  Maak melding

 9. Bra
  Fijn dat je het eens met mij bent, Maar, Wat heb je zelf in de soep te brokkelen?
  Ik proef toch enige dreiging bij forumleden, maar, Ongelikte, asocialen, laat ik aan De Heer. Niks zinnigs.


  Maak melding

 10. Ongelooflijk maar waar
  Weet je hoe men tot de ontdekking kwam dat het van skelet moest zijn. Doordat de middenvinger van het skelet boven de grond (Ook langs de trottoir aan de Lim a Postraat in de buurt van de NEN) uitstak.
  Dit is volgens mij de tweede of de derde geval al.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.