Centrale Bank van Suriname waarschuwt tegen nieuw piramidespel

5
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 29 mrt – De Centrale Bank van Suriname, CBvS, waarschuwt weer tegen malafide beleggingen. De kans dat mensen er weer in trappen, is levensgroot. Volgens de bank bezoeken vertegenwoordigers van een zogenaamde investeringsmaatschappij scholen. Leerkrachten en anderen worden dan geïnteresseerd voor het plegen van beleggingen. “Dit is een zorgwekkende ontwikkeling”, stelt de bank.

De bezorgdheid geldt vooral de zogenaamde kwetsbare groepen. “Het zijn vooral deze personen die gemakkelijk te verleiden zijn met mooie beloftes van dergelijke organisaties dat zij het twee- of zelfs drievoudige van het bedrag dat is “geïnvesteerd” (in het onderhavige geval lijkt “afgegeven veel toepasselijker dan “geïnvesteerd”) binnen korte tijd zullen uitkeren”, meldt de bank. In het begin gebeurt het ook.

Dat is dan voor het aantrekken van meer spelers. “Net zoals dat bij elk ander Ponzi scheme of piramidespel is gebeurd, zal vroeg of laat het systeem in elkaar storten en zullen veel personen hun weinige geld in rook zien opgaan. De gemeenschap doet er goed aan waakzaam te zijn en zich niet te laten verleiden om geld kwijt te raken aan onbekende, adresloze, niet vergunninghoudende organisaties en/of personen die op haar gemoed inspelen en aantrekkelijke maar onrealistische uitkeringen beloven.

Bekijk ook:

5 REACTIES

 1. @Manu
  Moest wel even lachen om je reactie want je hebt zeker een punt. Maar inderdaad lopen er momenteel wat oplichters rond die met allerlei praatjes gouden bergen beloven. Je ziet ze zelfs op Facebook avonden organiseren in Suriname waar ze hun scam proberen te verkopen. Mensen. Trap er niet in.


  Maak melding

 2. @ Robles,

  Je moet inderdaad allert blijven, want er lopen oplichters genoeg rond, kwam er laatst nog eentje tegen, die had zogenaamd 18k gouden kettingen en gouden ringen te koop, maar allemaal nepgoud, want was niet bereid, als ik iets zou kopen, mee te gaan naar een goudsmid.


  Maak melding

 3. *** DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST. 

  *** DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE.

  DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN  BOEKWINKELS, OMDAT ZE DE WAARHEID ONTHULLEN. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN GOD IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DIT ZIJN DE MENSEN DIE DE WERELD ACHTER DE SCHERMEN BESTUREN. DIT DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. DE GOUD EN OLIEPRIJS OP DE WERELD WORDT BEWUST LAAG GEHOUDEN ZODAT WESTERSE LANDEN ZE GOEDKOOP OPKOPEN. GEVOLG IS KAPOT MAKEN VAN DE ECONOMIE VAN DAT LAND. DIT LAND MOET  LENEN BIJ IMF OM ZODOENDE HET LAND TE ONDERWERPEN AAN HUN WETTEN EN REGELS VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA OMDAT DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT.  AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK.
  VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER).
  HIJ HEEFT VELE BOEKEN GESCHREVEN. EN OOK ZIJN ER HONDERDEN SCHRIJVERS DIE BOEKEN HEBBEN GESCHREVEN EN DE WERELD WAARSCHUWEN OVER DIT ALLES. DE MEDIA PRAAT HIER NOOIT OVER OMDAT HET WERELDNIEUWS WORDT GECONTROLEERD DOOR DEZE MACHTEN ACHTER DE SCHERMEN.
  De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes zoals Aids en Ebola.
  AIDS IS ONTWIKKELD OM BEWUST DE WERELDBEVOLKINGSGROEI ONDER CONTROLE TE HOUDEN. AIDS IS OOK ALS EERSTE GETEST IN AFRIKA VIA VACCINATIECAMPAGNES. DEZE BIOLOGISCHE WAPENS WORDEN IN USA EN WESTERSE LANDEN DIEP IN MILITAIRE ONDERGRONDSE BASES ONTWIKKELD EN ALTIJD EERST GETEST IN DERDE WERELDLANDEN. Het ritueel offeren van mensen aan Lucifer in ruil voor rijkdom en macht. De koningshuizen in Europa hebben gegrepen wat Lucifer Jezus aanbood, maar Jezus weigerde. (Aanbid mij en ik geef u al de koninkrijken want ze behoren mij toe), waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering vaak door buitenlandse geheime diensten. De leiders van protestmarsten worden flink opgeleid en betaald om tegen hun regering op te staan, ook valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk (in USA en Europa) en anderen de schuld geven zoals Isis en Al Quaida, die bij hun op de loonlijst staan. ALLE TEREURGROEPEN WORDEN DOOR HUN GETRAIND.

  Landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. Patrice Lumumba, president van Congo was een man voor zijn land en volk. Hij gebruikte de grondstoffen en rijkdom voor zijn land. Hij is vermoord door geheime diensten. Elke president die te goed is voor het land en volk, wordt vermoord en hierna wordt het land een complete chaos. Vervolgens valt dit land in handen van buitenlandse graaiers en militairen met zwaar geschut paraderen over de straten. En nog veel meer. AL DE  BUITENLANDSE AMBASSADES  IN EEN LAND ZIJN SPIONNEN EN GEHEIME DIENSTEN. VAN DAARUIT ZORGEN ZE VOOR CHAOS EN OPSTANDEN IN DAT LAND..

  SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER.
   SURINAMERS BID KRACHTIG VOOR HET LAND ZODAT DE HEILIGE GEEST JULLIE BESCHERMT TEGEN DEZE SATANISTEN DIE LUCIFER AANBIDDEN.

  HET DOEL VAN DIT ALLES IS DE HELE WERELD TE ONDERWERPEN EN EEN WERELDREGERING ZONDER CONTANT GELD EN DAT ALLE LANDEN ONDER CONTROLE KOMEN TE STAAN VAN EEN MACHT DIE ZAL ZETELEN IN EUROPA EN GEEN ENKEL LAND ZAL MEER ONAFHANKELIJK OF ZELFSTANDIG ZIJN.
  IEDER MENS OP DEZE AARDE ZAL ELECTRONISCH WORDEN GECONTROLEERD.
  DIT IS HET GROTE DOEL VAN DE ILLUMINATIE LUCIFERAANBIDDERS. ZE HATEN DE SCHEPPER EN DE SCHEPPING.

  HET CONTANTE GELD BEGINT LANGZAAM TE VERDWIJNEN IN EUROPA EN AMERIKA. HET BIJBELBOEK, OPENBARING 13 VERS 16 HEEFT HET OVER HET NIET KUNNEN KOPEN OF VERKOPEN.
  De wereld is niet zoals je het ziet mensen. Onderzoekt de waarheid nu het nog kan op het internet. Europa is al bezig met wetten om al deze informatie van internet te verwijderen. Omdat ze niet willen dat men hierover weet. Mensen moeten onwetend blijven en slapen.


  Maak melding

 4. Wel eerlijk gezegd heb ik ooit ook meegedaan aan een vorm van piramide systeem in NL Ik moest flink wat tijd en geld investeren wilde ik een beetje rendement behalen. Er waren ook Surined die me diep wilden meeslepen meeslepen in de organisatie, maar het lukte me steeds bescheiden ( kat uit de boom kijken ) te blijven. De hele organisatie was gefixeerd in het bezoeken en organiseren van meetings en coaching. Ik werd er helemaal gek van al dat coaching . Het was eigen zo dat ik me eigen netwerk moest opbouwen , dus hoe groter het netwerk hoe hoger je positie en winst marge ( verkoop producten ). Mijn redding was dat ik me meer bezig hield met het distribueren van de producten ( tot ergernis ) van sommigen , met een hoog marge voor mij. Dus flink wat verdient met persoonlijk inzet. Ik wist van te voren dat het systeem geen lang leven had, ik heb sommige Surineds nog gewaarschuwd , maar tja! die zaten er zo diep in ( gehersenspoeld ) geen redden meer aan. Het grappigste is dat ik ooit op een meeting een zeer bekende oldie ( Surinaams zanger ) waarvan ik de naam niet ga noemen zag deelnemen, ik liep op em af, gaaf hem een hand en zei: heey wat doe jij hier, ik dacht dat jij al financieel binnen was. Waarop hij ( schamend ) lacherig zei: Ik kwam maar alleen even kijken. Kortom, mooie ervaring. De organisatie is jaren later uit elkaar gespat! Jammer voor de Suriboy’s , want die waren eerder arm dan rijk. Ik had geluk omdat ik me niet bezig hield met meeting en coaching.

  Mijn advies : Piramide , begint er niet aan. Het is moderne slavernij. Kijk wat er nu in de grote steden gebeurd met de nietsvermoedende studenten.

  Ow Jah! Van de Surineds die er waren, heb ik later niks meer van gehoord


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.