Emanuels: ‘Het OM wil hoe dan ook mij vervolgen’

14
Eigenaresse ijssalon vervolgd voor mishandeling

Gilly Emanuels, eigenaresse van ’t Perronnetje, werd gisteren overvallen door onderstaand Twitter bericht van het Openbaar Ministerie(OM) waarin zij laat weten dat Emanuels vervolgd zal worden voor mishandeling. Dit terwijl de advocaat van de eigenaresse een paar dagen geleden nog een zeer uitgebreide brief met tal van onderzoekswensen heeft ingediend. Het Openbaar Ministerie moet nog reageren op die onderzoekswensen, maar meent kennelijk dat wat er ook uit dat onderzoek komt, vervolging toch op zijn plaats is. Dat schrijft de advocaat, Richard Korver, zelf op zijn website.

De eigenaresse van ’t Perronnetje is verbijsterd over de wijze waarop de autoriteiten met de kwestie van discriminatie en haat zaaiende teksten omgaan. Zij voelt zich door de overheid niet alleen in de kou gezet, maar heeft ook het gevoel dat zij überhaupt geen eerlijk proces krijgt als het Openbaar Ministerie per Twitter laat weten dat zij vervolgd zal worden en slechts één van drie jongens vervolgd wordt zonder eerst de beoordeling van haar onderzoekswensen zelfs maar ter hand te nemen.

Inmiddels heeft de politieke partij DENK vragen hierover in de Tweede Kamer gesteld en een debat aangevraagd:

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Nederland is totaal de weg kwijt en buigt steeds vaker voor tuig en ander geteisem. De tere zieltjes van het hangtuig was waarschijnlijk gekrenkt, of een andere k. smoes zal in de strijd gegooid worden om deze idiote move van het OM nog iets van glas te geven. Ook de burgemeester van Hilversum toont geen enkele daadkracht en houdt waarschijnlijk ook van theedrinken.


  Maak melding

 2. Het is toch triest dat een partij als DENK hiervan denkt te profiteren. In Nederland kennen wij trias politica (scheiding der machten). De politiek kan niet ingrijpen in een strafproces en Kuzu en zijn Erdogan volgelingen weten dat dondersgoed. Gisteren kwam imam Fawaz Jneid in opspraak omdat hij in een uitgelekte preek de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb aanviel. Jneid bestempelde Aboutaleb als een afvallige moslim en een vijand van de ware islam. Mensen die eerder door hem tot vijand van de islam werden bestempeld, onder wie Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh “zijn dood of worden beveiligd.” Ik heb DENK hierover niet gehoord.

  Het is verschrikkelijk wat deze mevrouw is overkomen maar Nederland is altijd nog een rechtstaat. Je kan niet zomaar het heft in eigen handen nemen. Als deze mevrouw niks te vrezen heeft gaat ze met vertrouwen het proces in. Zo werkt het in Nederland.


  Maak melding

 3. Mishandeling? Langdurig of kortdurend? Met fysieke letsel tot gevolg of geestelijke?
  Van Nederlanders is bekend dat hun ego snel gekrenkt is en dat ze jaren nodig hebben om er weer bovenop te komen. Een smoesje natuurlijk, om langdurig in de ziektewet te mogen vertoeven.


  Maak melding

 4. Dat deze mw: vervolgd wordt vind ik een kwalijke en oneerlijke zaak.
  Het OM had beter de burgermeester eerder kunnen vervolgen omdat deze
  niks voor de vrouw heeft gedaan, en willen doen !
  Ik vraag me af hoe het zou aflopen als zwarte hang jongeren bij een
  Hollandse ijs salon zou hangen en discriminerende leuzen zou roepen.
  Nou geheid dat de ME zou uitrukken en deze zwarte jongeren zouden
  sommeren om te vertrekken, en erop los meppen !
  Dat je eigen recht niet de hand mag nemen staat als paal bovenwater,
  maar deze mw : is in het nauw gedreven, Ik persoonlijk zou deze jongen misschien afmaken.
  dan zou het afgelopen zijn met de pesterijen.


  Maak melding

 5. Als deze mevrouw niets verkeerds heeft gedaan heeft ze niets te vrezen, de rechter zal hier over beslissen, mijn vraag is ook of deze mevrouw de waarheid heeft verteld, eigen rechter spelen mag in Nederland niet, dit geld voor iedereen.
  Er zijn in NL duizenden stalletjes met buitenlandse verkopers, en daar hoor je niets over
  Het zal wel slecht gegaan zijn met haar winkel


  Maak melding

 6. @Koos,
  Uit die beelden lijkt mij te zien dat deze mevrouw helaas wel iets te vrezen heeft. Zij heeft ten einde raad en tot het uiterste getergd een menselijke reactie vertoond en die uitgekookte etterbakjes hebben een beetje lol trappend de slachtofferrol aangenomen terwijl ze er vast heel hard om kunnen lachen. Dus dat overtrokken gevoel van vertrouwen in de rechtstaat van Nederland lijkt mij in dit geval wel iets misplaatst.


  Maak melding

 7. Beste Nicolas, er wordt gewoon vervolgd na een geweldsdelict. Het is de rechter die de omstandigheden gaat wegen. Het OM gaat er niet over, die moet gewoon iedere aangifte van gewelduitoefening serieus nemen.
  Laat de rechter maar beslissen of het zelfverdediging was of niet.


  Maak melding

 8. @Koos,
  Zo als je dit stelt klopt helemaal, helaas is dit een typisch geval van dat het eerst helemaal uit de hand moet lopen voor er überhaupt iets gebeurt, want we weten allemaal dat de politie in geval van etterbakken straattuig ineens met handen en voeten gebonden is en er eerst op heterdaad of overtuigend bewijs of wat voor voorwaarden aan te pas komen voor dat ze een aanklacht serieus in behandeling kunnen nemen. En intussen is iemand al zo ver getergd tot die niet meer zichzelf kan blijven en dan is er ineens een waar proces opgestart waar in de goedwillende eerst toch even aangeklaagd lijkt te worden. Maar goed het is inderdaad beter zo dan dat de politie carte blanche krijgt en er op los schiet en slaat.


  Maak melding

 9. @Koos, er wordt niet ingegrepen in een strafproces!! Wat die beste kerel van Denk wil is een onderzoek om te kijken hoe discriminatie verder aangepakt kan worden!!!


  Maak melding

 10. Beste “heilige” Koos hopelijk wordt jij geen slachtoffer van een racist…..want als die je mars doormidden heeft geschopt wil ik zien of je nog zo nuchter zou doen erover!!


  Maak melding

 11. Mevrouw had in plaats van een stok een granaatappel of bevroren tomaten naar die racistische honden moeten gooien. Dan pas zou het OM een reden hebben gehad tot vervolging over te gaan. Maar dit geeft ook aan waarom velen zich niet aan de Ned. samenleving wensen aan te passen. Want er wordt toch met twee maten gemeten. Kijk maar naar Grapperhaus die nu de wet wilt aanpassen nadat imam Jneid de Rotterdamse burgemeester een afvallig moslim heeft genoemd. Pas niet binnen het kader van de vrijheid van meningsuiting. De fascist Wilders en Baudet doen niet anders dan moslims en Marokkanen / Turken beledigen en aanzetten tot geweld jegens hen. Dit past wel binnen de vrijheid van meningsuiting ? Gelukkig dat er een partij als DENK opstaat !


  Maak melding

 12. Ik heb geen sympathie voor DENk en of ze willen profiteren of niet, maar van de Surinamers hoef je helemaal niets te verwachten. Vragen stellen in de kamer is geoorloofd en goed dat de partij er gebruik van maakt want zij vertegenwoordigen immers het volk.

  Dan heb je op deze site ook nog de schijnheiligen die plotseling heel “correct’ zijn wanneer het ze uitkomt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.